proidea.hu online termékinformációs katalógus

A lapos Weishaupt WTS-F2 napkollektor rendszer


2015. június 02.

A rendszer legfőbb jellemzője az extrém kis építési magasság


A WTS-F2 kollektor-generáció két új kivitele: a K5 és a K6 kibővíti a Weishaupt rendszerajánlatot. A legfeltűnőbb jellemzője az extrém kis építési magasság.

Ennek révén a Weishaupt napkollektorok , mind tetőre mind lapostetőre építve, nagyon jól illeszthetők az épület struktúrájába.

A beépített hidraulikai gyűjtővezetékek egy sorban akár tíz kollektor hidraulikai összekötését teszik lehetővé.

A hegesztett, időjárásálló alu-keret, a begörgőzött alu-hátlappal és az élettartam idejére rugalmasan beragasztott szolárüveg együtt biztosítják a magas stabilitást.

Fémesen tömítő kollaktorcsatlakozók és rendszervezetékek gondoskodik a tartósan tömített összekötéseket.

Annak érdekében, hogy egész évben a lehető legmagasabb hozam valósuljon meg, a kollektor belső része hatékonyan védett a nedvesség behatolása és a tartós belső bepárásodás ellen. A szolárüveg és az alu-keret kapcsolatát tartósan rugalmas, kiváló minőségű kétkomponenses ragasztó biztosítja. Ez teljesen időjárásálló és hosszú élettartamú. A rafináltan működő szellőztető és légtelenítő rendszer gondoskodik arról, hogy a kollektor belsejében mindig optimális "klíma" uralkodjon.

A magas energiahozamot egy különösen hatékony abszorber adja. Ennek többrétegű Mirotherm bevonata a direkt napsugárzás mellett a szórt sugárzást is hasznosítja a hőnyeréshez. A teljes felületű abszorberhez kettős lézerhegesztéssel kapcsolódik a sűrű vezetésű rézcső-meanderhez. Köszönhetően ennek a megoldásnak, biztosított a jó hőátvitel. A meander-elv továbbá nagy előny légtelenítéskor és pangási viszonyok esetén.

A Weishaupt -- kollektorai mellett -- teljes körű rendszertechnikát kínál. Így többek között energiahatékony hőszigetelt hidraulikai csoportokat, kettős rendszervezetékeket, bivalens szolártárolókat és energiatárolókat, nagyteljesítményű frissvízállomásokat valamint innovatív szolárszabályzókat.

A Weishaupt új, K5 és K6 kivitelű napkollektorok szállíthatók nanobevonatos szolárüveggel is. Az előny a még jobb tisztulási tulajdonságban van. A hidrofób (víztaszító) üvegfelület lepergeti a vizcseppeket, melyek magukkal viszik a szennyeződés szemcséket. Ez a technológiai eljárás még tisztább szolárüveget biztosít, ezáltal magas szolárhozamot.

 

A WTS-F2 kollektorral kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, részletes felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Weishaupt Hőtechnikai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Budai utca 6.
Telefon: +36 23 530 880
Fax: +36 23 530 881
E-mail:
Web: www.weishaupt.hu
Rácz József
ügyvezető igazgató  
   
   
   
A Baden-Württenberg tartománybeli Max Weishaupt GmbH több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik az olaj- és gázégők gyártásában, fejlesztésében. Magyarországi leányvállalatát 1991-ben alapította.