2012-es Zumtobel világítástechnikai újdonságok

Minden eddiginél hatékonyabb LED lámpatestek

A Zumtobel egyik legnagyobb erőssége a folyamatos, innovatív termékfejlesztés. A legújabb technológiák lehetővé teszik a minden eddiginél hatékonyabb LED lámpatestek és alkalmazások használatát a professzionális világításban.
Tunable White
Művészet és kultúra
A múzeumi terek megvilágításának kivitelezése komoly feladat, hiszen az érzékeny műalkotásokat úgy kell megvilágítani, hogy közben azokat ne érhesse semminemű károsodás. A Zumtobel LED lámpák speciális színhőmérséklet dinamikájukkal optimális megoldást kínálnak erre. A változtatható fehér színhőmérséklet elsőként teszi lehetővé, hogy a fényforrás cseréje nélkül különböző anyagokat vagy színeket a mindenkori optimális színhőmérsékleten hangsúlyozzon ki a világítás. Ezzel párhuzamosan a hideg és meleg fehér közötti kontraszt odavonzza a szemlélő figyelmét, valamint javítja az érzékelés minőségét. A Tunable White további előnye: A LED spektruma alig fejt ki UV- és IR-sugárzást, így kiegészítő szűrő nélkül kíméletesen világíthatók meg az értékes műtárgyak. A legmodernebb LED rendszerek kisebb kiállítások vagy akár egész múzeumok számára is mindig optimálisan, az előírt követelményekhez igazodva állítják be a színhőmérsékletet.
Tunable White
Értékesítés és prezentáció
Az üzletekben és eladóterekben a fény eladásösztönző szerepet tölt be. Érzelmek kifejezését és a márkajelzések könnyebb felismerését is elősegíthetik a fények. A 2700 – 6500 Kelvin közötti hiánytalan sávtartományú színhőmérsékletek tág teret nyitnak az alkotói szabadság számára. A Tunable White funkciós LED lámpák egyedi világítási képek létrehozását biztosítják, a fény az aktuális alkalmazáshoz igazítható, illetve segítségével kihangsúlyozható a termék megjelenése és színe. Az ehhez alkalmazott háromcsatornás technológia a teljes sávszélességen keresztül egyedülálló Ra 90-es színvisszaadást ér el. A Zumtobel Tunable White fényvetői és mennyezeti lámpái – a legmodernebb vezérlőelemekkel, mint például a Circle Tune vagy a Luxmate Litenet Tunable White vezérlővel – teljes körű megoldásokat kínálnak egy változó eladótér rugalmas megvilágításához.
Onlite Crossign 110/160
Menekülési útvonalat jelző és biztonsági lámpa
A Crossign sokoldalú lámpatestként nagy hatékonysággal kecsegtető jövő felé teszi meg az első lépést: A legújabb LED technológia alkalmazásával, 3 W fogyasztással és 100 lm/W feletti hatásfokkal tartósan csökkenti az energiafogyasztást. Ezzel párhuzamosan tovább csökkent az előállításhoz felhasznált anyagok mennyisége és javult a világítás minősége. IP 42 és IP 54 védelme biztosítja a Crossign szennyeződéssel, porral és nedvességgel szembeni ellenállását. A cserélhető alkatrészek széles választéka, az utolérhetetlenül egyszerű szerelhetőség és két jellemző szélességével alkalmazásközpontú sokrétűség jellemzi a terméket. A két alul elhelyezett forgatható lencse a menekülési útvonal jelző lámpát biztonsági lámpává alakíthatóvá teszi. A szabadalomra bejelentett ERI spotokkal együtt a LED spotok fénygömbjei egymástól függetlenül igazíthatók az épület helyzetéhez úgy, hogy a sarkokat vagy az egymást keresztező menekülési útvonalakat is megvilágítják.
Panos Infinity +
LED mélysugárzó
Kiemelkedő, 100 Lumen / Watt feletti fényhasznosításával az új PANOS Infinity + a piacon kapható mennyezeti lámpák csúcsát jelenti. Élre tör a piacon a leghatékonyabb LED mélysugárzó sorozat mennyezetbe építhető, 8 részből álló választékával, melyek mindegyike 200 mm átmérőjű. 2400 Lument meghaladó fényáramú variánsok állnak rendelkezésre, 3000 és 4000 Kelvin színhőmérsékletű változatban. Funkcionális sokféleséget eredményez a két reflektor: A 100 mm és a 140 mm beépítési mélység sima és fazettált optikát kínál.
Credos
LED mélysugárzó
A Credos kompakt LED mélysugárzó az igazán gazdaságos megoldás a homogén alapvilágításhoz – számtalan alkalmazásnál. 76 Lumen / Wattot is elérő fényhasznosításával a Credos egyértelműen hatékonyabb, mint a hagyományos fényforrásokat használó mennyezeti lámpák. A mennyezeti lámpa 650 Lumen, 1000 Lumen és – újdonságként – 2000 Lumen fényáramopcióval áll rendelkezésre. Minden kivitel a kereskedelemben is kapható fázisdimmerrel szabályozható világosságú és kitűnő, Ra 90 színvisszaadású fényminőségével győz meg.
EPD
Környezetvédelmi terméknyilatkozatok
A világítótestek iparág első vállalataként a Zumtobel – a Zumtobel Group Thorn és Tridonic márkákkal együtt – ISO 14025 és EN 15804 szerinti környezeti terméknyilatkozatokat vezetett be. A Zumtobel az úgynevezett EPD-ket (Környezetvédelmi terméknyilatkozatok), a nemzetközi szabványok alapján készített termékcikkenkénti, környezetvédelmi adatlapokat mostantól minden új termékére kiállítja. Ezen kívül a meglévő termékeket is fokozatosan nyilatkozattal látjuk el. Az EPD-k a termék környezeti hatásait teljes életciklusukon keresztül dokumentálják, pl. CO2 kibocsátásukat, újrafelhasználhatóságukat és anyagösszetételüket. Az EPD-kkel a Zumtobel új irányt szab a környezettudatos gondolkodás és cselekvés számára és új platformot nyit vevőinek vásárlási döntésük környezetvédelmi szempontú, releváns kritériumok alapján történő meghozatalához. Mihelyt egy-egy termékcikk rendelkezik EPD-vel, a környezetvédelmi termék nyilatkozat online módon is elérhető a Zumtobel termékkatalógusából.
Az összes újdonságot tartalmazó katalógus itt letölthető.

Ha a Zumtobel újdonságaival kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a ZG Lighting Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Tartalékvilágítás, jelzőfények
Tartalékvilágítás, jelzőfények
Beltéri, süllyesztett lámpatestek
Beltéri, süllyesztett lámpatestek
Világítástechnika
Világítástechnika
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...