Új Wienerberger INFO-DVD 2009

A Wienerberger a nehéz helyzetben még inkább az innovációban látja a jövő útját

Az idei év hangulatára a gazdasági visszaesés nagyban hatással volt. A legtöbben megszorításokkal, és fejlesztéseik visszafogásával válaszoltak a kényszerű megrendelés-szűkére. A Wienerberger azonban a nehéz helyzetben még inkább az innovációban látja a jövő útját. A felgyorsított fejlesztések eredményeit az új Wienerberger INFO-DVD 2009 tartalmazza, mely 2009. április 1-jére jelent meg.

A 2009-es kiadás újdonságai
A lemez újdonságai nagyban segítik mind az építésztervezők, mind a kivitelezők, illetve a kereskedők munkáját.
 • A már eddig is hozzáférhető, építőanyagok szakszerű beépítését ismertető csomópontok termékkörökre aktualizálva kerültek a lemezre: a rajzok jól áttekinthető rendszerben kategorizáltak, illetve a keresőrendszerrel könnyen használhatóvá váltak.
 • A DVD talán legtöbbet használt része az alábbi segédprogramok gyűjteménye.
 • A korábban csak papír alapon elérhető műszaki tartalmú katalógusok mindegyike megtalálható a lemezen.

  A segédprogramok
  Elsőnek a ma tervezési szempontjai között legnagyobb hangsúllyal szereplő hőfizika említhető. Az épület megfelelő hőtechnikai tervezését a Wienerberger Épületfizika 1.1 programmal akár CAD-es programból átmentett információkkal is végezhetünk, így teljes körű hőfizikai ellenőrzést kapunk, immár a Dryfix rendszerre is.
  E program most nagyban megújult mutációja a Wienerberger Egyszerűsített Excel Energetikai Számító 1.3 program, amely a nevében is szereplő Excelre alapozva, az épület geometriai adatainak kitöltés után ellenőrzi azt. Ez a verzió már tudja a szerkezetek páratechnikai ellenőrzését is, és természetesen kezeli a Dryfix falazati rendszert is.
  A Wienerberger Anyagkiíró Program 2.3 működésében és adatbázisában is frissített változata segítségével, az épület felületei mentén végighaladva, a program kiszámítja az épület megépítéshez szükséges anyagmennyiségeket, majd ebből azonnal nyomtatható kimutatást készít. A Wienerberger Excel Anyagkiíró 1.4. a tavalyi év új fejlesztésű táblázata, folyamatosan frissült, aprónak tűnő, de nagyon hasznos javításokkal bővült, segítségével az egyes építőelemeket tudjuk összegezni, és róluk kigyűjtést készíteni.
  Mindezeken kívül a DVD-n hasznos eszköz a Porotherm Födémszerkesztő 1.0. Ezen CAD kiegészítő segítségével, a szerkesztési szabályok figyelembe vételével, gyorsan, akár 3D-ben is szerkeszthető a Porotherm födém.

  A DVD ingyenesen megrendelhető az info@wienerberger.hu címen, ill. a www.wienerberger.hu weboldalon.
 • Új Wienerberger INFO-DVD 2009
  Új Wienerberger INFO-DVD 2009


  Ha az új Wienerberger INFO-DVD 2009-el kapcsolatban további információt szeretne kérni a Wienerberger munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
   

  Kategóriák

  Térburkolatok, útszegélyek
  Térburkolatok, útszegélyek
  Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
  Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
  Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
  Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
  Téglák, falazóblokkok
  Téglák, falazóblokkok
  Burkolatok, padlók, térburkolatok
  Burkolatok, padlók, térburkolatok

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...