proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Wienerberger INFO-DVD 2009


2009. június 23.

A Wienerberger a nehéz helyzetben még inkább az innovációban látja a jövő útját

Az idei év hangulatára a gazdasági visszaesés nagyban hatással volt. A legtöbben megszorításokkal, és fejlesztéseik visszafogásával válaszoltak a kényszerű megrendelés-szűkére. A Wienerberger azonban a nehéz helyzetben még inkább az innovációban látja a jövő útját. A felgyorsított fejlesztések eredményeit az új Wienerberger INFO-DVD 2009 tartalmazza, mely 2009. április 1-jére jelent meg.

A 2009-es kiadás újdonságai
A lemez újdonságai nagyban segítik mind az építésztervezők, mind a kivitelezők, illetve a kereskedők munkáját.
 • A már eddig is hozzáférhető, építőanyagok szakszerű beépítését ismertető csomópontok termékkörökre aktualizálva kerültek a lemezre: a rajzok jól áttekinthető rendszerben kategorizáltak, illetve a keresőrendszerrel könnyen használhatóvá váltak.
 • A DVD talán legtöbbet használt része az alábbi segédprogramok gyűjteménye.
 • A korábban csak papír alapon elérhető műszaki tartalmú katalógusok mindegyike megtalálható a lemezen.

  A segédprogramok
  Elsőnek a ma tervezési szempontjai között legnagyobb hangsúllyal szereplő hőfizika említhető. Az épület megfelelő hőtechnikai tervezését a Wienerberger Épületfizika 1.1 programmal akár CAD-es programból átmentett információkkal is végezhetünk, így teljes körű hőfizikai ellenőrzést kapunk, immár a Dryfix rendszerre is.
  E program most nagyban megújult mutációja a Wienerberger Egyszerűsített Excel Energetikai Számító 1.3 program, amely a nevében is szereplő Excelre alapozva, az épület geometriai adatainak kitöltés után ellenőrzi azt. Ez a verzió már tudja a szerkezetek páratechnikai ellenőrzését is, és természetesen kezeli a Dryfix falazati rendszert is.
  A Wienerberger Anyagkiíró Program 2.3 működésében és adatbázisában is frissített változata segítségével, az épület felületei mentén végighaladva, a program kiszámítja az épület megépítéshez szükséges anyagmennyiségeket, majd ebből azonnal nyomtatható kimutatást készít. A Wienerberger Excel Anyagkiíró 1.4. a tavalyi év új fejlesztésű táblázata, folyamatosan frissült, aprónak tűnő, de nagyon hasznos javításokkal bővült, segítségével az egyes építőelemeket tudjuk összegezni, és róluk kigyűjtést készíteni.
  Mindezeken kívül a DVD-n hasznos eszköz a Porotherm Födémszerkesztő 1.0. Ezen CAD kiegészítő segítségével, a szerkesztési szabályok figyelembe vételével, gyorsan, akár 3D-ben is szerkeszthető a Porotherm födém.

  A DVD ingyenesen megrendelhető az info@wienerberger.hu címen, ill. a www.wienerberger.hu weboldalon.
 •   Új Wienerberger INFO-DVD 2009


  Ha az új Wienerberger INFO-DVD 2009-el kapcsolatban további információt szeretne kérni a Wienerberger munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
   
   

  Cég
  Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
  Telefon: +36 1 464 7030
  Fax: +36 1 203 9988
  E-mail:
  Web: www.wienerberger.hu
     
  Horváth András
  műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
  Híves Zsolt
  műszaki szaktanácsadó +36 30 928 7432
  Nagy Tamás
  műszaki szaktanácsadó - Bp., Pest és Nógrád megye +36 30 982 0798
  A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
  Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
  Kulcsszavak:  Wienerberger  Info-DVD  segédprogramok  csomópontok  katalógus  katalógusok  tervezői