Új grafikus konfigurátor a Siemens Sivacon 8MF1 keretrendszerhez

Az új grafikus 3D konfigurátor leegyszerűsíti a vezérlőszekrények tervezését

Az SPC IPC Drives rendezvényen a Siemens bemutatta új grafikus konfigurátorát a Sivacon 8MF1 keretrendszeréhez. A moduláris alaprendszer 90 különböző méretben és 2000 rugalmasan kombinálható elemből áll. Ezáltal virtuálisan minden ipari szektorban és alkalmazásban testreszabott megoldások alakíthatók ki. Az új grafikus konfigurátorral a vezérlőszekrény-gyártók a rendszer komponenseket közvetlenül a 3D modellben állíthatják össze, és rendelhetik meg elektronikusan. A tervezésre fordított erőforrások így jelentősen csökkenthetők, a konfigurációk hibamentesekké válnak, és lehetőség van a testreszabott módosítások beépítésére is. Értelemszerűen így a rendelési folyamat is jelentősen lerövidül. A Sivacon 8MF1 rendszer komponensekhez fejlesztett új online konfigurátora, az 1.0 verzió 2019 februárjától elérhető ingyenes formában.

Siemens új grafikus konfigurátor a Sivacon 8MF1 keretrendszerhez
Siemens új grafikus konfigurátor a Sivacon 8MF1 keretrendszerhez


A 8MF1 rendszer komponensek konfigurációja teljesen intuitív módon történik az új online szolgáltatással: Egy konfigurált tér vagy keret kiválasztása után drag and drop művelettel mozgatható több száz külső elem, oldal- és hátfal, tetőváltozat, vagy lezáróelem, belső kiegészítő vagy elem a tervezett térbe. A szoftver minden modellt három dimenzióban jelenít meg a felhasználóknak. Még a testreszabott módosítások, mint például a speciális színek vagy kivágások is könnyedén és realisztikusan jeleníthetők meg. A hibák elkerülésére a szoftver előre meghatározott szabályok mentén automatikusan ellenőrzi a kombinációkat. Minden generált adat többféle formátumban legenerálható 2D és 3D modellekbe, majd standard CAD eszközökben tovább formálható. Az alkatrész listákat, árakat és termék adatokat automatikusan tölti fel a szoftver, a rendelés teljesen digitálisan történik.

A Sivacon 8MF1 rendszer modulokról, illetve az új online konfigurátorról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat: www.siemens.com/sivacon-8MF

Ha az új grafikus konfigurátorral kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Siemens Zrt. - EM LP Kisfeszültségű energiaelosztás és installációtechnika munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Áramsínrendszerek
Áramsínrendszerek
Elosztók, szekrények, tokozatok
Elosztók, szekrények, tokozatok
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...