proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új grafikus konfigurátor a Siemens Sivacon 8MF1 keretrendszerhez


2019. április 16.

Az új grafikus 3D konfigurátor leegyszerűsíti a vezérlőszekrények tervezését

Az SPC IPC Drives rendezvényen a Siemens bemutatta új grafikus konfigurátorát a Sivacon 8MF1 keretrendszeréhez. A moduláris alaprendszer 90 különböző méretben és 2000 rugalmasan kombinálható elemből áll. Ezáltal virtuálisan minden ipari szektorban és alkalmazásban testreszabott megoldások alakíthatók ki. Az új grafikus konfigurátorral a vezérlőszekrény-gyártók a rendszer komponenseket közvetlenül a 3D modellben állíthatják össze, és rendelhetik meg elektronikusan. A tervezésre fordított erőforrások így jelentősen csökkenthetők, a konfigurációk hibamentesekké válnak, és lehetőség van a testreszabott módosítások beépítésére is. Értelemszerűen így a rendelési folyamat is jelentősen lerövidül. A Sivacon 8MF1 rendszer komponensekhez fejlesztett új online konfigurátora, az 1.0 verzió 2019 februárjától elérhető ingyenes formában.

Siemens új grafikus konfigurátor a Sivacon 8MF1 keretrendszerhez

A 8MF1 rendszer komponensek konfigurációja teljesen intuitív módon történik az új online szolgáltatással: Egy konfigurált tér vagy keret kiválasztása után drag and drop művelettel mozgatható több száz külső elem, oldal- és hátfal, tetőváltozat, vagy lezáróelem, belső kiegészítő vagy elem a tervezett térbe. A szoftver minden modellt három dimenzióban jelenít meg a felhasználóknak. Még a testreszabott módosítások, mint például a speciális színek vagy kivágások is könnyedén és realisztikusan jeleníthetők meg. A hibák elkerülésére a szoftver előre meghatározott szabályok mentén automatikusan ellenőrzi a kombinációkat. Minden generált adat többféle formátumban legenerálható 2D és 3D modellekbe, majd standard CAD eszközökben tovább formálható. Az alkatrész listákat, árakat és termék adatokat automatikusan tölti fel a szoftver, a rendelés teljesen digitálisan történik.

A Sivacon 8MF1 rendszer modulokról, illetve az új online konfigurátorról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat: www.siemens.com/sivacon-8MF

Ha az új grafikus konfigurátorral kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Siemens Zrt. - EM LP Kisfeszültségű energiaelosztás és installációtechnika munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Telefon: +36 1 471 1000
Fax: +36 1 471 1002
E-mail:
Web: www.siemens.hu/kif
Broda Krisztián
  +36 1 471 1725
   
   
   
A portfóliójuk magába foglalja az energiaelosztó rendszereket, tokozottsín rendszereket, elosztószekrényeket, mérőkészülékeket, megszakítókat és a terhelésszakaszoló kapcsolókat, moduláris védelmi készülékeket, épületfelügyeleti rendszereket, kapcsolókat és dugaszoló-aljzatokat. A készülékeik és rendszereik összetétele, modularitása és intelligenciája számos előnyt kínál partnereiknek élettartalmuk alatt bárhol a világon. Irányzatokat meghatározó formát és innovatív funkciókat szállítanak kiváló minőségben, amiket az alkalmazott nemzetközi szabványok szerint fejlesztenek.
Márkanevek: Siemens, Delta, Sentron
Kulcsszavak:  Siemens  Sivacon  8MF1  keretrendszer  konfigurátor  3D  vezérlőszekrény