proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megjelent a Siemens új digitális szelepkiválasztó eszköze


2019. június 16.

Az Acvatix csúszka segítségével könnyen kiválasztható, ellenőrizhető a szabályozó szelep, vagy a nyomásesés értéke

Az épületgépész tervezők és kivitelezők körében régóta használt, népszerű segédletek az úgynevezett szelepkiválasztó csúszkák. Ezekkel a kompakt, de ugyanakkor komplex információkat tartalmazó kis eszközökkel akár egy építkezés helyszínén is könnyedén ki lehet választani, vagy csak ellenőrizni egy szabályozó szelep méretét, típusát, esetleg a nyomásesés értéket is.

A most megjelent legújabb Siemens elektronikus szelepkiválasztó csúszka bármikor könnyen elérhető a Siemens honlapján keresztül. Megjelenése megegyezik a manuális csúszka képével (a megszokott módon kezelhető), és használatával a Siemens teljes szelepválasztéka (egyik oldal menetes szelepek, másik oldal karimás szelepek) kiválasztható.

A kezelése nagyon egyszerű: a kép jobb felső sarkában lévő gombokkal a csúszka nagyítható/kicsinyíthető (1), illetve a karimás és menetes szelepek között átfordítható (2). A csúszka felső sávjának elhúzásával a Q, ΔT és ΔP értékekből a szükséges kvs érték meghatározható (3), majd végül az alsó sávot a meghatározott kvs értékhez csúsztatva az egyes szelepcsaládokból az adott kvs értékű pontos szelep cikkszám kiírható. A jobb alsó sarokban lévő "?" ikonra kattintva, az alkalmazható szelepmozgatók is megtekinthetők, a legfontosabb műszaki paramétereikkel együtt (5).

Siemens Acvatix szelepkiválasztó csúszka működése

A szelepkiválasztó csúszka elérhető a közvetlen linkjéről, vagy a Siemens szelepek honlapján is.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1143 Budapest, Gizella u. 51-57.
Telefon: +36 1 471 1397
Fax: +36 1 471 1392
E-mail:
Web: www.siemens.hu/cps
Siemens iroda
   
   
   
   
A Siemens Zrt. BT CPS Épületgépészeti Termékek és Rendszerek üzletága épületgépészeti automatizálási megoldások teljes körű vertikumát kínálja. Műszaki megoldásaik a HVAC alkalmazások minden területét lefedik a fűtés, a hűtés, a szellőzés és a légkondicionálási rendszerek igényeire vonatkozóan. Termékeik négy fő területre oszthatók, úgymint termosztátok, szabályozók, szelepek és szelepmozgatók, valamint épületgépészeti mérőkészülékek.
Kulcsszavak:  Siemens  Acvatix  szelep  szelepmozgató  szelepkiválasztó  csúszka