Panasonic hőszivattyús esettanulmány

Az esettanulmány egy konkrét létesítmény hőellátó rendszereit vizsgálja különböző verziókban

A Panasonic kiviteli terv szintű esettanulmánnyal támogatja a levegő hőszivattyú technológia iránt érdeklődő beruházókat, üzemeltetőket, szakembereket. Az esettanulmány egy konkrét létesítmény hőellátó rendszereit vizsgálja különböző verziókban, tartalmazza az alaprajzi, kapcsolási gépészeti terveket, árazott költségvetési kiírásokat, energetikai számításokat, életciklus kalkulációkat.

A kiindulási állapot, hogy a megrendelő nyitott arra, hogy magasabb beruházási költség mellett tisztán hőszivattyús technológiával valósítsa meg létesítményének fűtését, hűtését, HMV ellátását. A Panasonic saját költségén vállalta az egyes koncepciók megvalósulási tanulmányának elkészítését a gépész tervezővel együttműködve.

A vizsgált épület egy 4 szintes hotel épület wellness részleggel, amelynek tervezésekor beruházási költség kalkulációkkal és energetikai számításokkal támogatta a Panasonic a beruházót az összes lehetséges rendszer megoldás hőtermelő, hőelosztó hálózatáról különböző verziókban, aki a tanulmánnyal a kezében meg tudta hozni a számára legmegfelelőbb döntést.

Vizsgált hőellátó-hőelosztó rendszer alternatívák:

 • V1.) Levegő-víz hőszivattyú monovalens fűtés-hűtés víz közvetítő közeg
 • V2.) Gázkazán fűtés, folyadékhűtő hűtés víz közvetítő közeg
 • V3.) VRF fűtés-hűtés, hűtőközeg közvetítő közeg, HMV levegő-víz hőszivattyú fűtés
 • V4.) Gázmotoros hőszivattyú fűtés-hűtés, hűtőközeg közvetítő közeg, HMV levegő-víz hőszivattyú fűtés
 • Az Aquarea hőszivattyúk és az ECOi VRF rendszerek termékismertetői letölthetőek a hír alatti termékképekre kattintva. Amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy komplett dokumentációt szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.

  A hírben szereplő termékek

  Aquarea J generációs All in One High Performance, egyfázisú, fűtő és hűtő hőszivattyú (R32) Aquarea J generációs High Performance egyfázisú fűtő és hűtő split – SDC (R32) Aquarea H generációs High Performance monoblokk egyfázisú fűtő és hűtő - MDC (R410A) Aquarea J generációs All in One High Performance, egyfázisú, fűtő és hűtő hőszivattyú (R410A)
   
  Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk
  21 termék

  A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -15°C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit az alacsony energiafelhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően tervezték, melyek kiemelkedő hatékonysága ellenére a működési költségek alacsonyak maradnak.
  Az Aquarea rendszer melyet napelemekkel megtermelt árammal is megtáplálhatunk képes megtermelni a melegvizet a fűtési rendszer és a háztartás számára, bizonyos típusok ráköthetőek meglévő radiátoros rendszerekre is, de természetesen a legjobb megoldás a fűtési rendszer minden elemének, beleértve a fűtési hőleadóknak a cseréje, korszerűsítése.

  21 termék
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  CAD
  Tovább
  Termék kártya
  Panasonic Mini ECOi LE2 nagy hatékonyságú 4-6 HP kültéri egységek Panasonic 2 csöves ECOi EX ME2 sorozat <br>
(Panasonic generál katalógus 2019. / 226-236. oldal) Panasonic Mini ECOi LE1 nagy hatékonyságú 8-10 HP kültéri egységek Panasonic 3 csöves ECOi EX MF3 sorozat
   
  Panasonic ECOi elektromos kültéri egységek
  4 termék

  Az ECOi elektromos VRF rendszert kifejezetten nagy igénybevételt jelentő irodákhoz és nagyméretű épületekhez tervezték. Épületfelújítási projektekhez is használható. Nagy hatékonyságú rendszer. 8 és 20 HP között egyetlen vázban. Kiterjesztett üzemelési tartomány akár -25 °C-os kültéri hőmérséklet melletti fűtéshez. Az ECOi sorozat tervezésekor az energia-megtakarítás, az egyszerű telepítés és a nagy hatékonyság voltak a fő szempontok. Folyamatos fejlesztései során a Panasonic fejlett technológiákat alkalmaz a különböző helyzetekből adódó követelmények kielégítése érdekében, és hozzájárul a komfortosabb életterek kialakításához.

  4 termék
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  Tovább
  Termék kártya

  Kategóriák

  Változó tömegáramú split klímák
  Változó tömegáramú split klímák
  Hőszivattyúk
  Hőszivattyúk
  Klíma- és hűtéstechnika
  Klíma- és hűtéstechnika
  Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
  Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
  Épületgépészet
  Épületgépészet

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...