proidea.hu online termékinformációs katalógus

Panasonic hőszivattyús esettanulmány


2015. július 17.

Az esettanulmány egy konkrét létesítmény hőellátó rendszereit vizsgálja különböző verziókban

A Panasonic kiviteli terv szintű esettanulmánnyal támogatja a levegő hőszivattyú technológia iránt érdeklődő beruházókat, üzemeltetőket, szakembereket. Az esettanulmány egy konkrét létesítmény hőellátó rendszereit vizsgálja különböző verziókban, tartalmazza az alaprajzi, kapcsolási gépészeti terveket, árazott költségvetési kiírásokat, energetikai számításokat, életciklus kalkulációkat.

A kiindulási állapot, hogy a megrendelő nyitott arra, hogy magasabb beruházási költség mellett tisztán hőszivattyús technológiával valósítsa meg létesítményének fűtését, hűtését, HMV ellátását. A Panasonic saját költségén vállalta az egyes koncepciók megvalósulási tanulmányának elkészítését a gépész tervezővel együttműködve.

A vizsgált épület egy 4 szintes hotel épület wellness részleggel, amelynek tervezésekor beruházási költség kalkulációkkal és energetikai számításokkal támogatta a Panasonic a beruházót az összes lehetséges rendszer megoldás hőtermelő, hőelosztó hálózatáról különböző verziókban, aki a tanulmánnyal a kezében meg tudta hozni a számára legmegfelelőbb döntést.

Vizsgált hőellátó-hőelosztó rendszer alternatívák:

 • V1.) Levegő-víz hőszivattyú monovalens fűtés-hűtés víz közvetítő közeg
 • V2.) Gázkazán fűtés, folyadékhűtő hűtés víz közvetítő közeg
 • V3.) VRF fűtés-hűtés, hűtőközeg közvetítő közeg, HMV levegő-víz hőszivattyú fűtés
 • V4.) Gázmotoros hőszivattyú fűtés-hűtés, hűtőközeg közvetítő közeg, HMV levegő-víz hőszivattyú fűtés
 • Az Aquarea hőszivattyúk és az ECOi VRF rendszerek termékismertetői letölthetőek a hír alatti termékképekre kattintva. Amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy komplett dokumentációt szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
   

  Termék
  Termékcsalád  Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk

  A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -15°C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit az alacsony energiafelhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően tervezték, melyek kiemelkedő hatékonysága ellenére a működési költségek alacsonyak maradnak.
  Az Aquarea rendszer melyet napelemekkel megtermelt árammal is megtáplálhatunk képes megtermelni a melegvizet a fűtési rendszer és a háztartás számára, bizonyos típusok ráköthetőek meglévő radiátoros rendszerekre is, de természetesen a legjobb megoldás a fűtési rendszer minden elemének, beleértve a fűtési hőleadóknak a cseréje, korszerűsítése.


  Cég
  Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
  Telefon: +36 1 382 6060
  Fax: +36 1 382 6071
  Telefon: +36 80 201 006
  E-mail:
  Web: www.aircon.panasonic.hu
  Web: www.panasonicaquarea.hu
  Sinka András
  épületgépész mérnök üzletkötő  
     
     
     
     
     
  A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

  A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
  Márkanevek: Panasonic
  Kulcsszavak:  Panasonic  esettanulmány  hőszivattyú  hőellátó-hőelosztó  rendszer  HMV  levegő-víz  hőszivattyú  VRF  ECOi  változó  közegáramú  klímarendszer