proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megjelent a homlokzati hőszigetelő rendszerek kivitelezésére vonatkozó irányelv


2014. november 03.

Egységes és átfogó iparági irányelvek ragasztott táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS-THR) kivitelezésére

 
A tervezésre vonatkozó, 2010 évi kiadvány után itt a kivitelezési irányelv is!

A rendszerek szakszerű kivitelezhetőségét szolgáló dokumentumokat a MÉSZ (Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség) THR munkacsoportja dolgozta ki, mely a hazai gyártók/rendszerforgalmazók (tagvállalataik) szakembereiből áll:
Baumit Kft., Caparol Hungária Kft., EJOT Hungária Kft., Henkel Magyarország Kft., JUB Kft., King Stone Kft., Lasselsberger Knauf Kft., Mapei Kft., Masterplast Kft., Murexin Kft., Profibaustoffe Hungária Kft., Poli-Farbe Kft., Revco Magyarország Kft., Sakret Kft., Sto Építőanyag Kft., Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. Weber divízió.

A kiadványok elsődlegesen a THR-ek minőségi kivitelezhetőségét igyekszenek szolgálni, de szándékoltan segítséget kívánnak nyújtani a tervezésben, a műszaki előkészítésben, a műszaki ellenőrzésben, a hatósági eljárásokban (építésfelügyelet, tűzvédelem, stb.), a teljesítés-igazolásokban, a szakértői munkában, nem utolsósorban az oktatásban is.

Az irányelv csak impresszuma jogi nyilatkozatának tudomásulvételével használható fel:
"Ezen kivitelezői irányelvet átfogó gyakorlati tapasztalataink, valamint legjobb szakmai ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető kizárólag tájékoztatás célját szolgálja, mely alapján Szövetségünket semminemű jogi kötelezettség nem terhelheti. Azok az információk, melyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk, az ismertetőben nem kerültek említésre. A MÉSZ tagjai az ismertetőben foglalt műszaki megoldásokat saját maguk részére kötelezőnek tekintik és partnereik részére ajánlják. A kivitelezési irányelv a MÉSZ tulajdonát képezi, szerzői jogvédelem alatt áll, tartalmát részben, vagy egészben csak a MÉSZ engedélyével lehet sokszorosítani. Az irányelvből kivonat nem készíthető."

A kiadványt letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.m-e-sz.hu
Bodnár György
titkár +36 30 982 0797
   
   
   
A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség a tagok által megszövegezett és elfogadott, érvényes Alapszabállyal rendelkező, bíróságon bejegyzett egyesület. Tagjai a hazai építőanyaggyártás- és forgalmazás meghatározó résztvevői – elsősorban az építőkémiai termékek, homlokzati hőszigetelő rendszerek és a gyárilag előkevert szárazhabarcsok területéről. A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség elsődleges küldetése az, hogy szembe fordulva az utóbbi években tapasztalható látványos minőségromlással olyan minőségi minimumokat, irányelveket fogalmazzon meg, melyek a tagság súlyánál fogva joggal számíthatnak arra, hogy az egész szakma véleményét jelentsék.
További hírek a Homlokzati hőszigetelő rendszerek termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  homlokzati  hőszigetelő  rendszer  ETICS-THR  kivitelezési  irányelv