Ytong és Multipor az új Puskás Ferenc stadionban

A projekthez mintegy 15.000 m³ Ytong falazóelem és 5.000 m³ Multipor hőszigetelő lap került leszállításra

Az UEFA 60. évfordulója alkalmából a következő labdarúgó világbajnokság 2020-ban kerül megrendezésre 12 európai városban. Az egyik helyszín az új budapesti Puskás Ferenc Stadion lesz.

A Xella Magyarország Kft. fontos szerepet vállalt a nagy múltú stadion újjáépítésében, mintegy 15.000 m³ Ytong falazóelem és 5.000 m³ Multipor hőszigetelő lap leszállításával. Az Ytong falazatok, mint elválasztó szerkezetek, a Multipor hőszigetelő lapok pedig a VIP helyiségek és az öltözők helyiségének födém, fal hőszigetelésére kerülnek felhasználásra.

Egy ekkora projekten, ahol napi szinten átlagosan 100 mérnök irányításával 1000 fő dolgozik, rendkívül fontos, hogy a termékellátás minden beépítendő anyagra vonatkozóan a tervezett (szoros) ütemterv szerint, folyamatos és garantált mennyiségben és minőségben történjen.

A Xella Magyarország Kft. brandjei esetén az anyagellátás biztosított, amely a folyamatos termék-előállításon túlmenően a zökkenőmentes szállítást is magába foglalja.

Ytong és Multipor az új Puskás Ferenc stadionban
Ytong és Multipor az új Puskás Ferenc stadionban
Galéria


A projekten a beépítendő anyagok kiválasztása során számos szempontot kellett szem előtt tartani. A szoros befejezési határidő miatt a szerkezetek gyors kivitelezhetősége kulcsfontosságú.

Az Ytong szerkezetek esetében ez a feltétel megvalósul, hiszen a nagyméretű, könnyű elemekkel igen hatékony a falazatok építése. A felületképzés is gyorsan és anyagtakarékosan készíthető el, kézzel vagy géppel is felhordható vékonyvakolatok alkalmazásával. A nagyméretű falmezők helyes szerkezeti kialakításához a rendszer elemeit képező "U" zsaluelemek, illetve furatos elemek járulnak hozzá, alkalmazásukkal rejtett vasbeton pillérek, gerendák készíthetőek. Az említett szempontokon túl olyan terméktulajdonságokat is figyelembe kellett venni, mint például a "káló" amely jelentős költséget tehet ki tekintve, hogy hatalmas mennyiségű terméket kell bedolgozni. A projekten ez is meghatározó szempont volt. Az Ytong ezen a téren is kiválóan teljesít, ugyanis szinte hulladékmentes munkavégzést biztosít.

A Multipor hőszigetelő lapok mint "multifunkcionális" termékek, külső és belső oldali hőszigetelésre egyaránt alkalmazhatóak. Az ideiglenesen fűtött terek esetén a belső oldali hőszigetelés biztosítja a gyors felfűthetőséget, miközben az anyag kapilláraktív tulajdonsága miatt páratechnikai problémák nem lépnek fel. Kivitelezését illetően fontos szempont, hogy akár felületképzés nélkül is esztétikus megjelenést biztosít, elég csak felragasztani, idő és jelentős költség spórolható meg a felületképzés elhagyásával. Természetesen fokozott igény esetén felületképzéssel is készülhet, amely vékony rétegben gyorsan elkészíthető, és tökéletesen sík és sima felület hozható létre.

A termékek helyes felhasználását biztosítandó a Xella Magyarország Kft. mint gyártó és forgalmazó térítésmentes szakmai támogatást biztosít. Ez a szerkezetek kialakításához szükséges mérnöki egyeztetésen túlmenően, a helyszíni beépítés bemutatását, kivitelezők betanítását is jelenti.

Ytong és Multipor az új Puskás Ferenc stadionban
Ytong és Multipor az új Puskás Ferenc stadionban
Galéria


A Stadion rövid története:
Az eredeti stadion 1953-ban épült, majd 2016-ban lebontásra került. Átépítése Skardelli György építész tervező tervei alapján készül. Egyedül a régi főépület az ikonikus olimpiai karikákkal kerül megtartásra és helyreállításra. Az új aréna befogadó képessége 78.000 fő, amit 11 szinten alakítottak ki. A kivitelezési munkák várható befejezése 2019.

Az Ytong építési és a Multipor ásványi hőszigetelő rendszer katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Xella Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Multipor hőszigetelő lap

A Multipor ásványi hőszigetelő lap elsősorban a lefelé hűlő födémek, illetve lakások, házak belső oldali hőszigetelésére ajánlott. Egyúttal a szálas vagy polisztirol hőszigetelések praktikus és környezetbarát alternatívája. Régi és új tégla, beton és vakolt falszerkezetek külső hőszigetelő burkolására.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Ytong építési rendszer
15 termék

A rendszer számtalan előnnyel rendelkezik. Kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelel a szigorú hőtechnikai követelményeknek. Nagyobb hasznos tér alakítható ki ugyanakkora beépített helyen, a könnyű és gyors megmunkálás pedig az építési idő lerövidítését teszi lehetővé. A pórusbeton klímaszabályzó tulajdonsága révén egészséges, kellemes belső klímát biztosít. Az Ytong kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető és zajvédelmi tulajdonságai is kitűnőek. A természetes alapanyagok, az alacsony előállítási energia-szükséglet, a szinte hulladék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti.

15 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Pórusbeton szigetelések
Pórusbeton szigetelések
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Szigetelések
Szigetelések
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...