Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

A szigorodó energetikai előírások miatt a családi házak felújítása nagyobb jelentőséggel bír, mint korábban

Ma már nem elég és nem is gazdaságos egy "vékony hőszigetelés" a homlokzati falra pusztán azért, hogy a ház megújulhasson, egyéb, az épületenergetikai követelményeket kielégítő beavatkozásokra egyaránt szükség van. Ez azt eredményezi, hogy a felújítás folyamatát gondosan elő kell készíteni a tervezéstől egészen a megfelelő épületszerkezeti és épületenergetikai koncepció kiválasztásáig.

Napjainkban azonban további problémát okoz a projekt megvalósítása, hisz a kevés (és zömében sajnos szakképzetlen) munkaerő akadályozza a felújítási munkák zökkenőmentes végrehajtását. A fenti akadályok leküzdésére alternatív megoldást nyújt építési rendszerelemeivel a Xella Magyarország Kft.

Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel
Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Az Ytong Classic és Ytong Lambda falazóelem családok a homlokzati és belső válaszfalak kialakítására, a Multipor hőszigetelő lapok a meglévő homlokzati falak, valamint a pincefödémek utólagos hőszigeteléséhez, az Ytong vasalt pórusbeton födémpallók (DE) és tetősík pallók (DA) a födém és ferde tetőszerkezetek kialakításához használhatók.

Födémfelújítások, födémcserék

A faszerkezetű födémek Ytong födémpallókkal történő helyettesítésének legnagyobb előnye, hogy könnyen, gyorsan, száraz építésmóddal készíthető el, és a beavatkozás által jelentősen javul a födém teherbíró-, valamint a hang- és hőszigetelő képessége. Az Ytong födémpallók alkalmazásával gyorsan, zsaluzás nélkül lehet új, szilárd födémet létrehozni, akár a meglévő fafödém lecserélése után, akár a hozzáépítés födémének kialakítása esetén is. A födémpallók alkalmazásakor nincs szükség jelentős betonozási munkákra, száraz technológiával építhető, és az új födémszerkezet beépítés után azonnal terhelhető.

Födémfelújítások, födémcserék
Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Ráépítések

A meglévő tartószerkezet állapotának ellenőrzésére minden esetben vizsgálatokat és számításokat kell végeztetni. Ráépítésekkor az új tartó- és épületszerkezetek terhei többletterhelést jelentenek a meglévő falak, födémek számára. A meglévő tartószerkezet teherbírási tartalékai minden esetben korlátozottak, ezért nem mellékes, hogy az új falak, födémek milyen önsúlyúak.

Ráépítések
Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

A csekély önsúly ebben az esetben előny.
Az Ytong építési rendszer rendelkezik ezzel a hasznos tulajdonsággal és emellett megfelelő szilárdsággal is, könnyen összeépíthető a meglévő szerkezetekkel, kevés hulladékkal járó gyors kivitelezést tesz lehetővé.

Tetőtér-beépítések

Az üres tetőterek beépítésénél az egyik fő probléma a hiányzó hő- és hangszigetelés. Ezek a nehézségek az Ytong építési rendszer alkalmazásával elegánsan kezelhetők. Az Ytong falazóelemek és válaszfallapok segítenek megoldani a térelválasztást és egyben kellemes belső klímát teremtenek.

Tetőtér-beépítések
Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

A tető megemelésével, a tetőforma esetleges megváltoztatásával együtt járhat térdfalak, oromfalak építésének igénye is. Ezek megvalósításához jól használhatók az Ytong falazóelemei, kiegészítve a statikailag szükséges merevítő bordákkal, térdfal konzolokkal, koszorúkkal. A térdfalak belső oldalán így a gépészeti vezetékek is nehézség nélkül besüllyeszthetők, nem kell ugyanis a vezetékhoronnyal érinteni a teherhordó vasbeton magot. A falazó- és válaszfal elemekkel gyorsan készíthetők a térelválasztások. A teljes rendszer alkalmazása esetén az épület teljesen homogén belső felületet kap, ami megkönnyíti a felületképzési munkákat és kiváló belső klímát eredményez.

A hírben szereplő termékek
Ytong falazóelemek Ytong födémpallók Ytong Start hőhídmegszakító elem Ytong tetőpallók
 
Ytong építési rendszer
12 termék

A rendszer számtalan előnnyel rendelkezik. Kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelel a szigorú hőtechnikai követelményeknek. Nagyobb hasznos tér alakítható ki ugyanakkora beépített helyen, a könnyű és gyors megmunkálás pedig az építési idő lerövidítését teszi lehetővé. A pórusbeton klímaszabályzó tulajdonsága révén egészséges, kellemes belső klímát biztosít. Az Ytong kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető és zajvédelmi tulajdonságai is kitűnőek. A természetes alapanyagok, az alacsony előállítási energia-szükséglet, a szinte hulladék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti.

12 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Pórusbeton szigetelések
Pórusbeton szigetelések
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...