Könnyű kijutás a tetőre, nem csak vészhelyzetben

A tetőre való kijutás biztosításához VELUX termékek széles választéka áll rendelkezésre

Legyen szó magas- vagy lapostetőről, az épületek tervezésekor gyakran szükséges megoldani a tetőre való kijutást. Akár előírásokból, akár felhasználói kérésből fakad a felmerült igény, széles VELUX termékválaszték áll rendelkezésre, fűtött és fűtetlen terekbe egyaránt.

Míg a tetőkibúvók fűtetlen, huzamosabb tartózkodásra nem alkalmas térbe kerülnek beépítésre, így jóval enyhébb követelményeknek kell megfelelniük, addig a tetőkijáratok a fűtött (lakó)térből biztosítják a tetőre való kijutást és egyúttal teljesíteniük kell a tetőtéri ablakokra vonatkozó Uw követelményértéket, mely 2018. január 1-től maximum 1,25 W/m²K lehet új építésű illetve mélyfelújításon áteső épületeknél.

VELUX tetőkibúvók és tetőkijáratok
VELUX tetőkibúvók és tetőkijáratok


A VELUX GXL (fa) és GXU (műanyag bevonatos) tetőkijáratok maximálisan megfelelnek a VELUX minőség támasztotta elvárásoknak, küllemükben szinte teljesen megegyeznek a tetőtéri ablakokkal, azonban oldalra - beállítástól függően jobbra vagy balra - nyílnak. Az ablakszárnyat gázrugók tartják meg nyitott állapotban, zárt állapot esetén pedig a felső kilincsbe rejtett szellőzőnyílás biztosítja a friss levegő utánpótlását. Magas, 3. osztályú ütésállósággal rendelkeznek, amely kívülről érkező ütés esetén megakadályozza, hogy az ablak kinyíljon. Többféle üvegezéssel kaphatók, 50-es edzett, 70-es biztonsági és 3-rétegű, extra energiatakarékos 66-os üveggel, így bármilyen igényhez megtalálható a legmegfelelőbb típus. Léghanggátlási teljesítményük már kétrétegű üveg esetén is jelentős, az üvegezés függvényében 31-37 dB közötti.

VELUX tetőkibúvók és tetőkijáratok
VELUX tetőkibúvók és tetőkijáratok


60 fokos nyitási szögének köszönhetően kényelmes kijutást biztosít lapostetőre a CXP tetőkijárat, melyhez négyféle kupola variáció kapható akril vagy polikarbonát anyagból víztiszta vagy opál színben, ezen túlmenően pedig a hőszigetelő üveg és a szigetelt PVC tok optimális energiateljesítményt biztosít.

VELUX CXP tetőkijárat
VELUX CXP tetőkijárat


Ha vészkijárati funkció betöltésére van szükség, a VELUX GTL (fa) vagy GTU (műanyag bevonatos) menekülőablakok állnak rendelkezésre háromféle üvegezéssel, akár 67°-os felnyithatósággal, MK08 méret esetén 70x120 cm vagy SK08 méret esetén 106x120 cm nyílásfelülettel.

A tetőkibúvók is széles méret- és típusválasztékkal érhetők el a VELUX termékkínálatban. Lakótérben nem, csak használaton kívüli, hőszigetelés nélkül helyiségekben használhatók. Kifejezetten műemléki védettséget élvező épületekbe ajánlják az 54x76 cm méretű GVO tetőkibúvót, mely 20 és 60° közötti hajlásszögű tetőbe építhető, maximum 60 mm profilmagasságú tetőfedő anyag esetén. Szárnya felfelé nyílik, szellőztetéshez három állásban rögzíthető. Az 54x83 cm méretű GVT tetőkibúvó szárnya - választható iránnyal - oldalra nyitható, melyet 90°-os nyitás esetén egy biztonsági kar automatikusan rögzít. Nagy méretválasztékkal, akár 85x85 cm-es méretben, változatos működtetési lehetőségekkel áll rendelkezésre a VELUX VLT típus, a többihez hasonlóan szellőztetéshez fix állásokban rögzíthető.

A VELUX tetőkibúvók esetén a beépítéshez szükséges burkolókeret minden esetben az ablaktokkal egybeépített elem, ami a beszerelést is megkönnyíti.

Tervezés során használja Ön is a kiváló minőségű VELUX termékeket, részletes információkért pedig keresse a www.velux.hu/szakembereknek oldalt.

VELUX tetőkibúvók és tetőkijáratok
VELUX tetőkibúvók és tetőkijáratok


A VELUX tetőkibúvók és tetőkijáratok letölthető katalógusait megtalálja, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a VELUX Magyarország munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Tetőtéri ablakok
Tetőtéri ablakok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...