proidea.hu online termékinformációs katalógus

Mennyi ideig működik egy hőszivattyú? - 1982 óta üzemelő Stiebel Eltron hőszivattyú Bruchsal-ban


2015. szeptember 24.

33 éve tartja melegen Gredlerék 300 m²-es családi házát a levegő-víz hőszivattyú

Amióta megismertük a hőszivattyúzás fogalmát, azóta rendszeresen merül fel a kérdés: Mennyi ideig fog ez működni. Jogos az érdeklődés, hiszen fűteni lehet gázzal is, és egy kazán olcsóbb, mint egy hőszivattyú. A drágább beruházás költség az alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett előbb utóbb megtérül, de mit ér az egész, ha a készülék csak rövid ideig üzembiztos.

Magyarországon mindössze 12-15 éve váltak hétköznapivá a hőszivattyúk, maga ez a szó is szinte ismeretlen volt a 90-es évekig. Így nehéz hosszú távú tapasztalatokat gyűjteni.

Ha valami igazán meggyőzőt akarunk mutatni, akkor Németországban kell körbenézni.
 

Levegő – olaj helyett

A Gredler család 1982-ben kezdett családi ház építésbe a baden-würtenberg-i Bruchsal-ban. Egyértelmű döntést hoztak: nem akarnak a véges energiaforrásoktól függeni. Hermann Konrad villanyszerelő támogatta a családot ebben a döntésben. A mesterképzés alatt ismerte meg a Stiebel Eltron márkát. A szakember egy levegő-víz hőszivattyút javasol, amivel függetlenné válnak a gáztól és az olajtól. Ekkor már 1 éve működött Hermann saját hőszivattyúja, amit magának szerelt be és csak jókat tudott róla mondani. A Gredler család meg lett győzve. Rövidesen beépítettek egy WPL 23-as készüléket az új házba.
 
 

33 évvel később újra egymás mellett ül Sigrid Gredler és Hermann Konrad. Újra a régi téma kerül elő: a két hőszivattyú. „Ez csak megy, megy és megy” - mesél Sigrid az ő „drágaságáról”. „A megfelelő technikát választottuk” – teszi hozzá Hermann.

33 éve tartja melegen a 300 m2-es házat a környezetbarát fűtéstechnika. „Az első tél pedig különösen fagyos volt, de a hőszivattyú kiválóan működött”- emlékszik vissza a 79 éves tulaj. Bár manapság az olajárak normalizálódtak nem bánta meg a döntését. „Ez a technika hűségesen kiszolgált az éveken keresztül. Nem bántam meg, sőt le vagyok nyűgözve!”


A Stiebel Eltron levegő-víz hőszivattyúiról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Stiebel Eltron Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 1 250 6055
Fax: +36 1 368 8097
E-mail:
Web: www.stiebel-eltron.hu
Häfner Tibor
műszaki tanácsadó - hőszivattyúk +36 20 480 5467
   
   
   
A Stiebel Eltron 1924 óta fejleszti, gyártja a legmagasabb műszaki színvonalon a korszerű épületgépészeti és elektromos rendszereket, készülékeket. A családi vállalat, mára több ezer főt foglalkoztató, világszerte ismert céggé fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi.
A németországi vállalat a 70’-es években kezdett a megújuló energiaforrások felé fordulni.

A legfontosabb termékcsoportok:
Hőszivattyú
Napkollektor
Napelem
Hővisszanyerő szellőzés
Használati meleg víz termelők
Elektromos fűtés

A Magyarországon több mint 27 éve folyamatosan jelenlévő cég, szervizzel, szaktanácsadással, raktárral és bemutatóteremmel szolgálja partnereit és az érdeklődőket.
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Stiebel  Eltron  referencia  WPL  23  WPL23  WPL-23  hőszivattyú