Sportpálya felújítás Mapecoat TNS sportburkolati rendszerrel

A speciális akril bevonat minimálisra csökkenti a durva zúzódással és horzsolással járó sportsérüléseket

Professzionális beltéri vagy kültéri teniszpálya? Edzőterület élsportolóknak? Tartós kosárlabda, kézilabda, labdarúgó vagy röplabda pályák sportklubok, egyesületek számára? Pályák közösségi sporttevékenységhez? Biztonságos iskolaudvar? Kerékpárút? Amatőr sportolók számára kialakított terület a városi parkban?
Mindezek könnyedén megvalósíthatóak a Mapei sportburkolati rendszereivel.

Sajnos ma Magyarországon az iskolák és óvodák - már amelyik rendelkezik vele - kültéri pályái a régi technológiával készült bitumenes-aszfaltos-beton pályák, amelyek a gyerekekre vagy a pályákon sportolókra akár komoly veszélyt is jelenthetnek.

Miért?
Egy hagyományos bitumenes-aszfaltos-beton pálya felülete érdes, így egy-egy esés következtében, a sebesülések és sérülések igen gyakoriak. Ugye már Ön is látott aszfalt- vagy salakpályán szerzett sérülést? Ezeket el lehet kerülni egy modern sportburkolattal ellátott pályán.

Még is mi lehet a megoldás?
Sokkal modernebb, és a gyermekek és pályákat sportcélból használók egészségét sokkal inkább védő sportburkolatok. Ugyanis a modern sportburkolatok egyik nagy előnye, hogy érdessége szabályozott, nem nyúzza le a bőrt arról, aki elesik rajtuk.
A Mapecoat TNS rendszerek minimálisra csökkentik a durva zúzódással és horzsolással járó sportsérüléseket. Éppen ezért, a gyerekek biztonsága, egészség megőrzése érdekében javasolt a régi technológiával készült bitumenes-aszfaltos pályák felületét sokkal modern sportburkolatra cserélni.
A rendszer alkalmazásával tartós felületet lehet kialakítani, amit magas elhasználódásnak való ellenállás, és a lépések állandó hatásával szembeni kopásállóság jellemez.


A sportpálya burkolati rendszer válogatott összetevőkből készült, koptató hatásoknak, UV sugárzásnak és változó időjárási körülményeknek ellenálló bevonati rendszert jelent. A Mapecoat TNS rendszerhez felhasznált alapanyagok oldószermentesek és környezetbarátak. A rendszer termékeivel készített felületek rugalmasak, kiváló játék és használati komfortot nyújtanak. A Mapei Mapecoat TNS rendszere alkalmazható kül- és beltérben, sport és különböző célú felületek padlóbevonataként.

Különböző felületekhez különböző csúszásmentességet, rugalmasságot tud biztosítani, ami kiváló játék komfortot nyújt (legyen szó akár teniszpályákról, kosárlabda, röplabda, kispályás futballpálya, kézilabda, multifunkcionális pályákról).

A Mapecoat TNS rendszerrel készült felület kiváló műszaki jellemzői lehetővé teszik a pályák használói számára a futás közbeni hirtelen irányváltoztatásokat és a stabilitás és a csúszás közötti kiváló egyensúlyt és magas szintű biztonságot.

A rendszerbe beépíthető egy 4 vagy 5 mm vastag gumiszőnyeg, aminek rugalmassága lehetővé teszi az ütődés hatásának csökkentését, és kevésbé terheli a játékosok ízületeit, így biztosítva a hosszú távon egészséges és biztonságos sportolást.

A termékek 24 színben érhetőek el, így nem csak a pálya színét lehet széles körben változtatni, hanem különböző színű területek, vonalak használatával egy hagyományos pályához képest sokkal magasabb esztétika élmény valósítható meg a termék alkalmazásával.

A rendszer egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, így csökkenteni lehet a munka elvégzéséhez szükséges időt, ennek megfelelően a felújításra váró meglévő bitumenes-aszfaltos-beton pályák állásidejét is.

A Mapecoat TNS rendszerrel kialakított sportpályák ellenállnak a hígított savaknak, a lúgoknak, és a padlótisztításhoz általánosan használt tisztítószereknek, maximum 20-30%-os koncentrációig, továbbá az ásványi olajoknak, a dízelolajnak, a benzinnek, valamint a kerozinnak.
A fentieknek megfelelően takarításuk nem igényel speciális, drága tisztítószereket, melyek könnyebbséget jelenthetnek az elkészült pályák tulajdonosai, fenntartói számára.

A Mapecoat TNS System a következő elemekből épül fel:
Mapecoat TNS White Base Coat

Félig rugalmas akrilgyanta kitöltő paszta vizes diszperzióban, válogatott töltőanyaggal, alapréteg készítéséhez. A felület előkészítésére és kiegyenlítésére szolgál a színezett befejező rétegek, mit Mapecoat TNS Finish és Mapecoat TNS Urban felvitele előtt.
Mapecoat TNS Grey Base Coat

Rugalmas vizes diszperziós akrilgyanta bevonó és kitöltő paszta vizes diszperzióban, SBR granulátummal és válogatott töltőanyagokkal a felület alapbevonat készítéséhez és kiegyenlítéséhez. A Mapecoat TNS grey base coat alkalmas egy rugalmas alapréteg készítésére a Mapecoat TNS Finish színes befejező réteg felvitelét megelőzően.
Mapecoat TNS Finish 1.3.4

Vizes diszperziós rugalmas akrilgyanta bevonó paszta vizes diszperzióban, válogatott adalékanyagokkal, különféle célú sportpályák felületének végső bevonatához. Elérhető a színskálában szereplő 20 színben vagy kérésre egyéni színekben is. Kiválóan lehet alkalmazni meglévő régi bitumenes-aszfaltos és beton pálya esetén is felületképzésre és felújításra egyaránt.
Mapecoat TNS Urban

Vizes diszperziós akrilgyanta bázisú színes bevonat vizes diszperzióban, válogatott töltőanyagokkal, kerékpárutak, gyalogutak és egyéb városi felületek bevonataként. Elérhető a színskálában szereplő 20 színben vagy kérésre egyéni színekben is.
Mapecoat TNS Line

Vizes diszperziós rugalmas akrilgyanta festék vizes diszperzióban, válogatott töltőanyagokkal, sportpályák és játékterületek kijelölésére.

Világszínvonalú sportpálya Bükkösdön

Az egyik hazai referencia a bükkösdi általános iskola sportpályája, ahol a régi pálya felületére került 2015 nyarán a speciális akril bevonat, a Mapecoat TNS multisport rendszer.

A pályabevonat 4 rétegből készült, és a felfestésnek köszönhetően több labdajáték is játszható rajta. A Mapecoat TNS bevonat látványos felületet eredményezett, amelyen az iskolások számára öröm a mozgás és nagyon jót tett az iskolaudvar szépségének, atmoszférájának is. Természetesen itt is cél volt a sportsérülések, balesetek csökkentése, hiszen a korábbi aszfalt felület mély horzsolásokat okozott, amikor egy-egy gyerek, játékos elhasalt, elesett rajta.

A pálya készítése:
- meglévő aszfaltfelület tisztítása nagynyomású mosással
- gödrök, egyenetlenségek javítása
- az így előkészített felületre a rendszer 4 rétegének felhordása
- felület felfestése

Fontos! A pályabevonatok készítését komoly tapasztalattal és nagy szakmai hozzáértéssel rendelkező szakkivitelező végezheti.


A Mapecoat TNS sportpálya burkolati rendszer elemeinek letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Mapecoat TNS Finish 1.3.4 akrilgyanta bevonat
 
Mapecoat TNS Finish 1.3.4 akrilgyanta bevonat

Válogatott adalékokkal töltött vizes bázisú színezett akrilgyanta kül- és beltéri sportpályák bevonatának készítéséhez. ITF engedélyes.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapecoat TNS Line akrilgyanta bevonat
 
Mapecoat TNS Line akrilgyanta bevonat

Vizes bázisú színezett akrilgyanta festék kül- és beltéri sportpályák vonalainak, jelöléseinek készítéséhez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapecoat TNS Urban akrilgyanta bevonat
 
Mapecoat TNS Urban akrilgyanta bevonat

Válogatott adalékokkal töltött vizes bázisú színezett akrilgyanta kül- és beltéri sportpályák bevonatának készítéséhez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapecoat TNS White Base Coat alapozó
 
Mapecoat TNS White Base Coat alapozó

Színezett, válogatott töltőanyagokat tartalmazó vizes diszperziós akrilgyanta alapozó és kitöltőpaszta beltéri és kültéri teniszpályák, illetve többfunkciós sportpályák alapozására, kiegyenlítésére beton és aszfalt aljzatokon.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapecoat TNS Grey Base Coat alapozó
 
Mapecoat TNS Grey Base Coat alapozó

Színezett, válogatott töltőanyagokat tartalmazó vizes diszperziós akrilgyanta alapozó és kitöltőpaszta beltéri és kültéri teniszpályák, illetve többfunkciós sportpályák alapozására, kiegyenlítésére beton és aszfalt aljzatokon.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Padlóbevonatok, betonfestékek
Padlóbevonatok, betonfestékek
Sportpálya burkolatok
Sportpálya burkolatok
Sportlétesítmények, játszóterek berendezései
Sportlétesítmények, játszóterek berendezései
Festékek, bevonatok
Festékek, bevonatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...