Sikafloor padlók a raktározás és a logisztika területén

Tartós megoldások erős igénybevételek esetén is

Az ügyfelek igényeit és elvárásait, a változó követelményeket és a szabályozási környezetet figyelembe véve a Sika nagy hangsúlyt fektet a különböző felhasználási területek padlóbevonatainak fejlesztésére. A Sika padlóbevonati megoldásai megfelelnek az építési és a felújítási munkálatok legújabb tartóssági, terhelhetőségi, fenntarthatósági, károsanyag-kibocsátási, esztétikai elvárásainak és szabványainak egyaránt.

Ellenálló, esztétikus és egyszerűen tisztítható bevonatok
A Sikafloor megoldások különböző megjelenésű bevonatokat és burkolatokat kínálnak, melyek többféle rétegvastagságban és felületi textúrával kerülhetnek beépítésre. A padlók lehetnek felületileg zártak, pórusmentesek, páraáteresztőek, strukturáltak, csúszásmentesítettek, dilatáltak, de akár dilatáció mentesek is, ezek mellett pedig kiváló vegyi ellenálló képességgel is rendelkeznek. A feladatnak megfelelő tulajdonságok teszik a padlóbevonatot az adott elvárású környezetben higiénikussá, könnyen tisztíthatóvá, emellett keménnyé és igen tartóssá is.

Raktári és logisztikai területek: Bármilyen áru gyors és időben történő előállítása, raktározása, forgalmazása és szállítása elengedhetetlen a hatékony gazdasági működéshez. Az áruk kezelésére, gyűjtésére, tárolására kialakított raktárak, ideiglenes tárolók - melyek sokszor különböző funkciókkal is rendelkeznek - padozatait, padlóbevonatait a folyamatok adta követelményeknek megfelelően kell megtervezni. Elengedhetetlen, hogy megfelelő teherbírású legyen a padlórendszer, ezért figyelembe kell venni az adott terület működési folyamatait és az elvárt teljesítmény-követelményeket.

Ide tartoznak:
  • a mechanikai behatással, koptatással, hőterheléssel, vegyszerekkel szembeni ellenálló képesség.
  • a könnyű tisztíthatóság és a porképződés megakadályozása.
A raktárakban és logisztikai területeken a mindennapi munka magába foglalja a villástargoncák vagy rakodó gépek forgalma okozta nagy terhelést, a raklapok és dobozok padlón való csúsztatását és bizonyos árutípusok adott hőmérsékleten történő tárolását.

Sikafloor padlók a raktározás és logisztika területein
Sikafloor padlók a raktározás és logisztika területein


A Sikafloor padlóburkolatok tartós megoldásokat biztosítanak a hideg raktárakban rendkívüli mechanikai, kémiai és hőmérsékleti hatások esetén is.

Sikafloor padló hideg raktárakban
Sikafloor padló hideg raktárakban


Tartós, erős, kopásálló:
A beton aljzatok hatékony adalékszerek (pl. Sika ViscoCrete) alkalmazásával készülhetnek, hozzájárulva a padozat teljesítőképességének biztosításához. A Sika víztartalom-csökkentő, kötésgyorsító és tömítő adalékszerei ugyancsak szerves részét képezik az ipari padlóépítés napi gyakorlatának.

A Sikafloor QuartzTop, illetve SynTop száraz koptatóréteg gépi simítással a friss, még képlékeny konzisztenciájú betonok felületébe dolgozva biztosíthatnak integrált felületi erősítést, rendkívül kopásálló felületet a padozaton.

Sikafloor padlók a raktározás és logisztika területein
Sikafloor padlók a raktározás és logisztika területein
EpoCem technológia
EpoCem technológia


Bevonatkészítés esetén nem minden esetben van lehetőség a normál száradási folyamatok által megkövetelt technológiai idők betartására. Az ilyen esetekben kerülhet alkalmazásra a Sika EpoCem technológia, mely alkalmazható új, friss vagy már elkészült, illetve magasabb nedvességtartalmú betonfelületeken is ideiglenes nedvességzáró burkolatként lényegesen lerövidítve a várakozási időt a párazáró viselkedésű műgyanta bevonatok és burkolatok felhordásáig.

Az EpoCem technológiával a bevonatkészítés meggyorsítása mellett sem képződnek az alábbi képen látható légbuborékok.

Légbuborék képződés
Légbuborék képződés


Hatékony felújítás egy hétvége alatt
A cementkötésű SikaScreed esztrichek és a Sikafloor Level ipari felhasználásra szánt aljzatkiegyenlítők sima és egyenletes, nagy teherbírású felületet hivatottak biztosítani. A páraáteresztő és gyorsan kötő esztrichek és felületkiegyenlítők rendkívül gazdaságosak, kiváló alapot adnak a gyors felújításokhoz. A SikaScreed cementkötésű padlórendszer kiadványának megtekintéséhez kattintson az alábbi képre.

SikaScreed HardTop padlóbevonat
SikaScreed HardTop padlóbevonat


Javasolt rendszerek raktározási és logisztikai területekre:
  • Sikafloor QuartzTop és SynTop kéregerősítők
  • SikaScreed HardTop-60 habarcspadló
  • Sikafloor MultiDur WS-10 vékony bevonati rendszer
  • Sikafloor MultiDur ES-14 bevonati rendszer
  • Sikafloor MultiFlex PS-26 rugalmas vastagbevonati rendszer
Tudjon meg többet a Sikafloor bevonatok és burkolatrendszerek előnyeiről az alábbi kiadvány segítségével:

Sikafloor bevonat és burkolatrendszerek
Sikafloor bevonat és burkolatrendszerek

A hírben szereplő termékek

Sikafloor-161 kétkomponensű epoxigyanta Sikafloor-264 kétkomponensű epoxigyanta Sikafloor-400 N Elastic+ egykomponensű epoxigyanta Sikafloor Garage kétkomponensű epoxigyanta
 
Sika ipari padlóbevonatok
4 termék

A Sikafloor ipari padlóbevonatok alkalmasak száraz és nedves technológiájú gyártó- és élelmiszeripari üzemek, raktározási és logisztikai célú terek padlóbevonatának. Hűtőházak padlója, fokozott vegyi igénybevételnek kitett padlók és tisztaterek padlói is készíthetők velük. Vezetőképes padlóbevonatok is előállíthatók elektrotechnikai gyártóüzemekben. Parkolóházak és mélygarázsok járófelületei mind vízszintesen mind lejtésben elkészíthetők. Erkélyekhez, loggiákhoz és lépcsőkhöz is alkalmazhatók, sőt a magas esztétikai igényeket is kielégítik.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Padlóbevonatok, betonfestékek
Padlóbevonatok, betonfestékek
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Festékek, bevonatok
Festékek, bevonatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...