proidea.hu online termékinformációs katalógus

Sikafloor padlók a raktározás és a logisztika területén


2019. július 10.

Tartós megoldások erős igénybevételek esetén is

Az ügyfelek igényeit és elvárásait, a változó követelményeket és a szabályozási környezetet figyelembe véve a Sika nagy hangsúlyt fektet a különböző felhasználási területek padlóbevonatainak fejlesztésére. A Sika padlóbevonati megoldásai megfelelnek az építési és a felújítási munkálatok legújabb tartóssági, terhelhetőségi, fenntarthatósági, károsanyag-kibocsátási, esztétikai elvárásainak és szabványainak egyaránt.

Ellenálló, esztétikus és egyszerűen tisztítható bevonatok
A Sikafloor megoldások különböző megjelenésű bevonatokat és burkolatokat kínálnak, melyek többféle rétegvastagságban és felületi textúrával kerülhetnek beépítésre. A padlók lehetnek felületileg zártak, pórusmentesek, páraáteresztőek, strukturáltak, csúszásmentesítettek, dilatáltak, de akár dilatáció mentesek is, ezek mellett pedig kiváló vegyi ellenálló képességgel is rendelkeznek. A feladatnak megfelelő tulajdonságok teszik a padlóbevonatot az adott elvárású környezetben higiénikussá, könnyen tisztíthatóvá, emellett keménnyé és igen tartóssá is.

Raktári és logisztikai területek: Bármilyen áru gyors és időben történő előállítása, raktározása, forgalmazása és szállítása elengedhetetlen a hatékony gazdasági működéshez. Az áruk kezelésére, gyűjtésére, tárolására kialakított raktárak, ideiglenes tárolók - melyek sokszor különböző funkciókkal is rendelkeznek - padozatait, padlóbevonatait a folyamatok adta követelményeknek megfelelően kell megtervezni. Elengedhetetlen, hogy megfelelő teherbírású legyen a padlórendszer, ezért figyelembe kell venni az adott terület működési folyamatait és az elvárt teljesítmény-követelményeket.

Ide tartoznak:
  • a mechanikai behatással, koptatással, hőterheléssel, vegyszerekkel szembeni ellenálló képesség.
  • a könnyű tisztíthatóság és a porképződés megakadályozása.
A raktárakban és logisztikai területeken a mindennapi munka magába foglalja a villástargoncák vagy rakodó gépek forgalma okozta nagy terhelést, a raklapok és dobozok padlón való csúsztatását és bizonyos árutípusok adott hőmérsékleten történő tárolását.

Sikafloor padlók a raktározás és logisztika területein

A Sikafloor padlóburkolatok tartós megoldásokat biztosítanak a hideg raktárakban rendkívüli mechanikai, kémiai és hőmérsékleti hatások esetén is.

Sikafloor padló hideg raktárakban

Tartós, erős, kopásálló:
A beton aljzatok hatékony adalékszerek (pl. Sika ViscoCrete) alkalmazásával készülhetnek, hozzájárulva a padozat teljesítőképességének biztosításához. A Sika víztartalom-csökkentő, kötésgyorsító és tömítő adalékszerei ugyancsak szerves részét képezik az ipari padlóépítés napi gyakorlatának.

A Sikafloor QuartzTop, illetve SynTop száraz koptatóréteg gépi simítással a friss, még képlékeny konzisztenciájú betonok felületébe dolgozva biztosíthatnak integrált felületi erősítést, rendkívül kopásálló felületet a padozaton.

Sikafloor padlók a raktározás és logisztika területein

Hogyan lehet gyorsabban?

EpoCem technológia

Bevonatkészítés esetén nem minden esetben van lehetőség a normál száradási folyamatok által megkövetelt technológiai idők betartására. Az ilyen esetekben kerülhet alkalmazásra a Sika EpoCem technológia, mely alkalmazható új, friss vagy már elkészült, illetve magasabb nedvességtartalmú betonfelületeken is ideiglenes nedvességzáró burkolatként lényegesen lerövidítve a várakozási időt a párazáró viselkedésű műgyanta bevonatok és burkolatok felhordásáig.

Az EpoCem technológiával a bevonatkészítés meggyorsítása mellett sem képződnek az alábbi képen látható légbuborékok.

Légbuborék képződés


Hatékony felújítás egy hétvége alatt
A cementkötésű SikaScreed esztrichek és a Sikafloor Level ipari felhasználásra szánt aljzatkiegyenlítők sima és egyenletes, nagy teherbírású felületet hivatottak biztosítani. A páraáteresztő és gyorsan kötő esztrichek és felületkiegyenlítők rendkívül gazdaságosak, kiváló alapot adnak a gyors felújításokhoz. A SikaScreed cementkötésű padlórendszer kiadványának megtekintéséhez kattintson az alábbi képre.

SikaScreed HardTop padlóbevonat


Javasolt rendszerek raktározási és logisztikai területekre:
  • Sikafloor QuartzTop és SynTop kéregerősítők
  • SikaScreed HardTop-60 habarcspadló
  • Sikafloor MultiDur WS-10 vékony bevonati rendszer
  • Sikafloor MultiDur ES-14 bevonati rendszer
  • Sikafloor MultiFlex PS-26 rugalmas vastagbevonati rendszer
Tudjon meg többet a Sikafloor bevonatok és burkolatrendszerek előnyeiről az alábbi kiadvány segítségével:

Sikafloor bevonat és burkolatrendszerek


 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 6.
Telefon: +36 1 371 2020
Fax: +36 1 371 2022
E-mail:
Web: http://hun.sika.com/
Boros Mihály
Építőmérnök - műszaki marketing vezető +36 30 692 9309
   
   
   
A Sika cég Magyarországon 1993 előtt információs és szervízirodaként működött, azt követően Korlátolt Felelősségű Társaságként. 1997 decemberéig a Sika Plastiment GmbH (Ausztria) leányvállalata, 1998. január 1-jétől a Sika AG tagjaként közvetlenül svájci leányvállalat. Széles termékskálájában megtalálhatók az adalékszerek, készhabarcsok, betonjavító anyagok, padlórendszerek, hídszigetelési rendszerek, korrózió elleni védőbevonatok, fugaszalagok, tetőszigetelési rendszerek, ipari ragasztó- és tömítőanyagok. A Sika különböző országokban működő vállalatai és leányvállalatai rendelkeznek az ISO 9001, illetve ISO 14001 szabványok szerinti minősítéssel.
Márkanevek: Sika, Schönox, Sikalastic, Sikagard, FastFix, SikaCeram
Kulcsszavak:  sika  sikafloor  padlóbevonat  ipari  padló  esztrich  padlóburkolat  QuartzTop  SikaScreed  HardTop  MultiDur  MultiFlex