proidea.hu online termékinformációs katalógus

Sikafloor padlók alkalmazása a gyártásban és feldolgozásban


2019. július 16.

Könnyen tisztíthatók, csúszásmentesek és ellenállnak a mechanikai, vegyi és hőmérséklet okozta terhelésnek

Az ügyfelek igényeit és elvárásait, a változó követelményeket és a szabályozási környezetet figyelembe véve a Sika nagy hangsúlyt fektet a különböző felhasználási területek padlóbevonatainak fejlesztésére. A Sika padlóbevonati megoldásai megfelelnek az építési és a felújítási munkálatok legújabb tartóssági, terhelhetőségi, fenntarthatósági, károsanyag-kibocsátási, esztétikai elvárásainak és szabványainak egyaránt.

Ellenálló, esztétikus és egyszerűen tisztítható bevonatok
A Sikafloor megoldások különböző megjelenésű bevonatokat és burkolatokat kínálnak, melyek többféle rétegvastagságban és felületi textúrával kerülhetnek beépítésre. A padlók lehetnek felületileg zártak, pórusmentesek, páraáteresztőek, strukturáltak, csúszásmentesítettek, dilatáltak, de akár dilatáció mentesek is, ezek mellett pedig kiváló vegyi ellenálló képességgel is rendelkeznek. A feladatnak megfelelő tulajdonságok teszik a padlóbevonatot az adott elvárású környezetben higiénikussá, könnyen tisztíthatóvá, emellett keménnyé és igen tartóssá is.

Gyártó üzemek:
A gyárak, üzemek termelési területein a padlórendszereknek nemcsak a magas mechanikai, vegyi és hőmérséklet okozta terhelésekkel szemben kell ellenállónak lenniük, hanem megfelelő tisztíthatósággal és csúszásgátlással is rendelkezniük kell, hogy megfeleljenek az egészségügyi és biztonsági követelményeknek.

Sikafloor padlók alkalmazása a gyártásban és feldolgozásban

A gyártási területeken alkalmazott Sikafloor rendszerek nagyrészt cement, epoxi- és poliuretán műgyanta technológián alapulnak, melyek fejlesztése mögött a Sika 50 éves tapasztalata áll. Speciális követelmények esetén a különböző kötő és töltőanyag rendszerek egyesítésével érhetőek el az egyedi tulajdonságok, pl. a Sikafloor PurCem rendszernél poliuretán és cement kötőanyag típusok egyesítése a magas hőmérsékleti és vegyi ellenálló képességért nedves környezetben.

Száraz és nedves területek: A legtöbb gyártási terület "száraz" vagy "nedves" területre osztható.

A "nedves" feldolgozási területek padlórendszerei általában magasabb fokú csúszásgátlást igényelnek, könnyen tisztíthatónak, valamint víz- és vegyszerállónak kell lenniük. Különösen az élelmiszeripar gyártási területein kulcsfontosságú a tiszta padló és a higiénikus munkakörnyezet megteremtése.

A "száraz" feldolgozási területeknél is gyakran szükség van a padló könnyű tisztíthatóságára és csúszásmentességére, hogy a padlószerkezet megfeleljen a hatékonysági, higiéniai, egészségügyi és biztonsági követelményeknek.

Extrém terhelésnek kitett területek:
  • nedves körülmények
  • vegyszerek
  • magas hőmérséklet
  • kopás
A Sika a padlóburkolati megoldások széles választékát kínálja ipari létesítményekhez, melyeknek extrém terhelési és alkalmazási körülmények között is tartósnak kell maradniuk. Ez az alkalmazási körülmény az élelmiszeriparban a hőmérsékleti terheléssel együttes vegyi hatás, vagy nagy, pontszerű terhelés és kopás a gépjárműiparban. A Sikafloor PurCem sorozat a legmagasabb igényeket támasztó üzemi környezetben is jól teljesít, megfelel az összes felsorolt és más egyedi terhelési követelménynek.

Járműipari csarnok Kecskemét
Járműipari csarnok Kecskemét


Élelmiszeripari üzem Makó és Miskolc
Élelmiszeripari üzem Makó és Miskolc


Minimális leállási idő a termelési területen:
A gyártás leállásának minden napja vagy akár órája is igen költséges lehet mind az építési, mind a felújítási feladatok esetén. Ezért a padlókészítést mindig a lehető legrövidebb idő alatt be kell fejezni, természetesen az elvárt teljesítmény és tartósság biztosítása mellett.

Példák gyártó és feldolgozó területeken alkalmazható rendszerekre:
  • Sikafloor QuartzTop és SynTop kéregerősítők
  • Sikafloor MultiDur ES-14 bevonat
  • Sikafloor MultiDur ES-39 vegyszerálló, szigetelő bevonat
  • Sikafloor MultiDur EB-24 csúszásmentes bevonat
  • Sikafloor PurCem HS-21 vegyszer-, kopás-, hősokk- és ütésálló burkolat
Tudjon meg többet a Sikafloor bevonatok és burkolatrendszerek előnyeiről az alábbi kiadvány segítségével:

Sikafloor bevonat és burkolatrendszerek


 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 6.
Telefon: +36 1 371 2020
Fax: +36 1 371 2022
E-mail:
Web: http://hun.sika.com/
Boros Mihály
Építőmérnök - műszaki marketing vezető +36 30 692 9309
   
   
   
A Sika cég Magyarországon 1993 előtt információs és szervízirodaként működött, azt követően Korlátolt Felelősségű Társaságként. 1997 decemberéig a Sika Plastiment GmbH (Ausztria) leányvállalata, 1998. január 1-jétől a Sika AG tagjaként közvetlenül svájci leányvállalat. Széles termékskálájában megtalálhatók az adalékszerek, készhabarcsok, betonjavító anyagok, padlórendszerek, hídszigetelési rendszerek, korrózió elleni védőbevonatok, fugaszalagok, tetőszigetelési rendszerek, ipari ragasztó- és tömítőanyagok. A Sika különböző országokban működő vállalatai és leányvállalatai rendelkeznek az ISO 9001, illetve ISO 14001 szabványok szerinti minősítéssel.
Márkanevek: Sika, Schönox, Sikalastic, Sikagard, FastFix, SikaCeram
Kulcsszavak:  sika  sikafloor  padlóbevonat  ipari  padló  esztrich  padlóburkolat  QuartzTop  MultiDur  PurCem