Schönox Pool Line rendszer

Schönox Pool Line rendszer

Prémium vízszigetelés és ragasztás medencéknél is

A nagy értéket képviselő medencék létrehozásánál az építtetők természetesen a minél tökéletesebb vízzárásra törekszenek, "érzik a vízszigetelés problémáját", azonban tapasztalatok szerint ezen a téren még mindig hiányzik a gondos előretervezés, a pontos méretezés és a részletek szakszerű megoldása, azaz a rendszerszemlélet.

2018-tól a Sika Hungária Kft. és a kereskedő partnerek alap és speciális rendszer megoldással, szakmai tanácsadással is segíteni tudják partnereiket a medence vízzárás-ragasztás területén. A speciális rendszer megoldásban a Sika márkacsaládhoz kapcsolódó Schönox Pool Line hidegburkolási rendszer termékeket lehet segítségül hívni. Természetesen a kiváló minőségű német termékek önmagukban nem garantálhatják a megoldást, be kell tartani az MSZ 15233:2015 medenceburkolatok kialakításáról szóló fejezetében leírtakat is.

Schönox Pool Line rendszer
Schönox Pool Line rendszer

A szabályozásban leírtak ismeretében a kivitelezőkkel is könnyebb a műszaki egyeztetés, nem kell attól tartani, hogy a medenceépítés alapszabályai nem lesznek betartva. Pedig ezek az alapszabályok - akár vegyszeres vagy sós tisztítású, mozaik lapos, vagy klasszikus burkoló lapos medencéről beszélünk - minden esetben érvényesek:

  • a burkolt medencék vasbeton szerkezete az egyik, ha nem a legfontosabb eleme a medencetest kialakításnak. Statikai terv nélkül ne álljunk neki a medenceépítésnek. A vasbeton szerkezet repedésmentesre és vízzáróra kell tervezni, ajánlott falvastagság 25 cm, fenékvastagság 30 cm. A további munkálatok megkezdése előtt a szerkezetnek megfelelően érleltnek kell lennie, ez azt jelenti, hogy normál körülmények, és kedvező időjárás esetén a betonelemek 6 hónappal az öntés után tekinthetőek érleltnek.
  • a medence vízszintes és függőleges szerkezetének kiegyenlítése, felület javítása cementkötésű javítóhabarccsal és felület simító habarccsal történjen. Ne használjunk csempe- és járólapragasztót erre a feladatra, alkalmazzuk a Schönox KH + PL javítórendszert.
  • medence építésre szolgáló kis, vagy közepes méretű laptípust használjunk, melyeket a gyártók kimondottan medencékhez készítenek. Az ideális kis formátumú lapok mérete 10x20 vagy 15x20 cm, vastagságuk 6-7 mm. Természetesen használhatunk különféle mozaikburkolatot is, de csak a látszóoldalukon papírkasírozottak jöhetnek szóba. Kerüljük az újabban divatos, azonban a medencéknél inkább hátrányokkal járó nagyméretű lapokat.
  • de ami a legfontosabb: a munkák megkezdése előtt személyes találkozó keretében egyeztessünk a profi vízszigetelő rétegrendet biztosító gyártó szakemberével.

Ha ezeket az alapszabályokat nem vesszük figyelembe, akkor sajnos nagy valószínűséggel a folyó munkálatok közben, a már kialakult szerkezet létrejötte után derülne fény a biztonságos pozitív-negatív oldali vízzárás hiányára.

Javasolt rendszermegoldás:

Javasolt rendszermegoldás
Schönox Pool Line rendszer

A hírben szereplő termékek
Schönox KH oldószermentes szintetikus műgyanta diszperzió
 
Schönox KH oldószermentes szintetikus műgyanta diszperzió

Oldószermentes, szintetikus gyanta alapozó-koncentrátum. Alkalmazható cementbázisú alapfelületekre a nedvszívó képesség csökkentésére és a tapadás növelésére, valamint gipszes alapfelület nedvesség elleni védelmére. Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Schönox iFIX kétkomponensű, hengerelhető, vízzáró ragasztó
 
Schönox iFIX kétkomponensű, hengerelhető, vízzáró ragasztó

Kétkomponensű, hengerelhető, vízálló ragasztó, mely felhasználható a Schönox AB repedésáthidaló lemez átlapolásainak, vagy akár teljes felületének vízzáró ragasztására. Alkalmazható normál és nagy igénybevételnek kitett nedves helyiségekben és úszómedencékben, kül- és beltérben, fűtött eszrtricheken is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Schönox CF DESIGN színes epoxigyanta fugázóhabarcs
 
Schönox CF DESIGN színes epoxigyanta fugázóhabarcs

Színes epoxigyanta fugázóhabarcs különösen tetszetős, dekoratív megjelenésű csempe-, mozaik-, valamint üvegmozaik burkolatok ragasztásához és fugázásához. Alkalmas továbbá kerámialapok vízálló, fagyálló és vegyileg ellenálló fugázásához az élelmiszer- és édesiparban, valamint a vegyiparban, laboratóriumokban és úszómedencékben. Fugaszélesség: 1 – 10 mm. 1 és 4 mm között a fuga színe átlátszó. Teljesíti az MSZ EN 13888 szabvány szerinti RG követelményeket és a DIN EN 12004 szabvány szerinti R2 követelményeket. Alkalmas bel- és kültéri használatra.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Medenceburkolatok, lépcsők, korlátok
Medenceburkolatok, lépcsők, korlátok
Fugázóanyagok
Fugázóanyagok
Alapozók, kötőhidak
Alapozók, kötőhidak
Hidegburkolat-ragasztók
Hidegburkolat-ragasztók
Betonjavító anyagok
Betonjavító anyagok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...