Pureco termékek a Komáromi Ipari Park területén

Pureco termékek a Komáromi Ipari Park területén

A projekt keretében résfolyókák és olajleválasztó berendezések kerültek beépítésre

A Komáromi Ipari Park területén lévő fejlesztés a high tech data centerek és hálózati kommunikációs eszközök gyártását támogatja. Az új raktárkapacitás építési beruházásban résfolyókáikkal és olajfogóikkal a Pureco is a projekt részese volt. 

A raktárterületen meglévő három csarnok mellé további két, nagy belmagasságú, raktár funkciójú csarnok, valamint egy új portaépület épül, továbbá áthelyezésre kerül egy hulladékraktár épület is. 

Az épületek elhelyezése szükségessé tette a belső úthálózat és a parkolók megújítását, víztelenítését, valamint a meglévő közművek, csapadékvíz-elvezetésének és -tisztításának megoldását is.

Pureco III-as profilú résfolyóka
Pureco III-profil résfolyóka
Pureco résfolyóka

A burkolatokról és a tetőről lefolyó vizek elvezetésére a Pureco közel 500 méter hosszban szállított vasbeton résfolyókákat. Az úgynevezett III-as profilú résfolyókák az egyik legnagyobb vízelvezető kapacitású termékük, alkalmazása extrém hidrológiai viszonyok esetén jelent megoldást, ezért került beépítésre itt, a raktártelepen is.

A raktárterület útfelületeiről lefolyó vizeket a befogadóba történő bevezetés előtt iszap- és olajfogó műtárgyakkal előkezelik. A Pureco négy darab Envia TNP olajfogó berendezése gondoskodik a vizek előkezelésről, 465 liter vizet tisztítva meg másodpercenként. Az Envia TNP acél olajleválasztó család a műanyag- és betontartályok főbb előnyeit ötvözve került kialakításra. Az acélból készült berendezések súlya töredéke a betonból készült berendezésekének. A termék tömege, illetve mérete miatt könnyen szállítható és egyszerűen telepíthető. A spirál szerkezetű olajleválasztók fenekelt acélcsövekből készülnek, így a berendezések telepítés és visszatöltés után azonnal teherviselővé válnak.

Pureco Envia TNP olajfogó berendezés
Pureco Envia TNP acéltartályos olajleválasztó
Envia TNP olajfogó

Azokon a területeken, ahol a kis felületek miatt nem volt gazdaságos az útról lefolyó, kis mértékben szennyezett vizek külön összegyűjtése, ott a megfelelő vízminőséget a víznyelőbe, vagy tisztítóaknába helyezhető olajszűrők elhelyezésével biztosították. Erre a célra összesen 8 db Envia CRC olajleválasztó berendezést szállítottak a projekt területére, egyenként 10 l/s kapacitással. A meglévő víznyelőbe egyszerűen behelyezhető berendezések telepítése gyors, bekerülési költségük alacsony. A bennük lévő szűrőbetét rendszeres karbantartás mellett többször újra felhasználható, a szűrőanyag nem válik megsemmisítendő veszélyes hulladékká. E pozitív jellemzői mellett még kiemelendő, hogy nincsenek meghibásodó alkatrészei, mely az üzemeltetését is egyszerűvé teszi.

Pureco Envia CRC olajleválasztó berendezés
Pureco Envia CRC olajfogó
Envia CRC olajleválasztó
A hírben szereplő termékek
III-profil résfolyóka
 
III-profil résfolyóka

A III-0 profilú résfolyóka a Pureco Kft. legnagyobb vízelvezető kapacitású terméke. Alkalmazása extrém hidrológiai viszonyok esetén jelent megoldást. Autópályák, elsőrendű utak, alagutak, telephelyek, parkolók, logisztikai központok víztelenítésére használható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Envia CRC olajfogó
 
Envia CRC olajfogó

A zárt csapadékvíz elvezető rendszerekbe illeszthető változat az Envia CRC/CRC+ berendezés. Megfelelő hatékonysággal és kellő biztonsággal látja el a csapadékvíz tisztításának, előkezelésének feladatát. Javasolt alkalmazási területei: parkolók, rakodó udvarok, extrém szennyezéssel terhelt közutak, belső közlekedési utak, csapadékvíz hasznosító rendszerek előtt. Telepítése és üzemeltetése önállóan, könnyen és gyorsan elvégezhető, költségei jóval kedvezőbbek az eddig hozzáférhető rendszereknél, ezáltal magánszemélyek számára is hozzáférhetővé válik. Egyúttal megoldást kínál a csatornahálózatban a lerakódások elkerülésére, megkíméli az üzemeltetőt a tisztítás, tisztíttatás költségeitől és elvezethet a csapadékvizek közcsatornába vezetése helyett a hasznosításhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Envia TNP acéltartályos olajleválasztó
 
Envia TNP acéltartályos olajleválasztó

Az acélból készült olajleválasztó súlya mindössze 5-6 %-a a betonból készült berendezésekének. A termék tömege, illetve mérete miatt könnyen szállítható és egyszerűen telepíthető. Az olajleválasztók spirál szerkezetű fenekelt acélcsövekből készülnek, így a berendezések telepítés és visszatöltés után azonnal teherviselővé válnak. Az acéltartályokat 700 mg/m²-es cinkbevonattal és erre felhordott külső-belső epoxy bevonattal látják el, ami az egyik legtartósabb termékké teszi a piacon. A felvitt epoxy bevonat miatt, az esetlegesen fellépő elektrokorróziónak is teljes mértékben ellenáll a leválasztó berendezés.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Felszíni vízelvezető
Felszíni vízelvezető
Csapadékvízszűrők, benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Csapadékvízszűrők, benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...