Nedcon soros raktári állvány tervezése és kivitelezése a K&V Kft.-nek

A raktártervezés alapja egy minőségi állványrendszer

A raktártervezés alapja egy minőségi állványrendszer

A K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. az észak-magyarországi raktárlogisztikai szolgáltatói piac meghatározó szereplője, számos megbízó részére végeznek fuvarozási és raktározási szolgáltatást.

A raktárlogisztikai igények megnövekedése tette indokolttá, hogy gyöngyösi telephelyekün megvalósítsanak egy, a mai piaci elvárásoknak megfelelő, korszerű raktárlogisztikai beruházást. A raktárlogisztikai rendszer kialakításakor alapfeltétel volt egy nagy rugalmassággal, de mégis optimálisan nagy tárolókapacitással rendelkező rendszer megvalósítása, tekintve, hogy megbízóiknak sokféle igényét kell lekezelniük. Ezt az összetett igényt valósította meg a QLM logisztikai fővállalkozóként a K&V Kft. részére.

A K&V Kft.-nek tervezett és kivitelezésre került állványrendszer főbb műszaki paraméterei:

 • Állványrendszer típusa: NEDCON soros raktári állványrendszer
 • Tárolási szintek magassága: 0 / 2.000 / 4.000 / 6.000 / 8.000 / 10.000 mm
 • Hossztartók hossza: 1.800 / 2.700 mm
 • Tárolási mélység: egy rakat mélyen
 • Kialakítás: 3 db szimpla és 9 db dupla állványsor
 • Munkafolyosók száma: 11 db
 • Munkafolyosó szélessége: 1.725 mm / 1.745 mm
 • Rakat típusa: szabványos EUR rakat 800 x 1.200 mm; 1.000 x 1.200 mm; 1.200 x 1.200 mm
 • Rakat magasság: 1.800 mm
 • Rakatférőhely összesen: 5.414 db EUR rakat
 • Rakat maximális tömege: 850 kg

A QLM nem csak a kivitelezésért felelt, hanem a teljes raktárlogisztikai bővítés tervezéséért is. Logisztikai tervezésüket nem csak új beruházás vagy bővítés esetén ajánlják Partnereiknek.

Milyen esetben javasolt a logisztikai tervezés?

 • Folyamatfejleszés – Ha szeretne egy meglévő logisztikai folyamatot fejleszteni
 • Koncepció – Ha elsőre a legjobbat szeretné egy beruházás kapcsán
 • Működőképesség – Ha szeretne megvizsgálni egy tervezett változatot, hogy az valóban üzemképes, illetve megfelelő működésű.

Logisztikai tervezés esetén először egy helyszíni felméréssel és adatszolgáltatással megismerik ügyfeleik logisztikai folyamatait, az azokban rejlő potenciálokat és veszteségeket, valamint a fejlesztési lehetőségeket. Több évtizedes szakmai múlttal rendelkező mérnök csapatuk elméleti és jól bevált gyakorlati módszerekkel meghatározza a problémák valós okait, ezeket figyelembe véve pedig vezetői döntésre előkészített fejlesztési alternatívákat készít, majd a kiválasztott változatot részletesen, projektbevezetéshez előkészítve kidolgozza.

 • QLM felelősségvállalás - A projekt a tervezett idő- és költségterv szerint valósul meg, a lehető legkisebb saját erőforrás felhasználás mellett.
 • Tapasztalat - Projektvezetésben tapasztalt kollégák vesznek részt a feladatokban, így a felmerült problémák kezelése a lehető leghatékonyabban történik.
 • Megoldás - A problémákat a lehető legkorábban felismerik, megoldási javaslatot dolgoznak ki és minden adatot szolgáltatnak, ami a döntéshez szükséges.
 • Gyors megtérülés - A tervezési díj már rövid távon megtérül, hiszen a tervezett rendszerek és folyamatok biztonságosak - helyet, időt és erőforrásokat takarítanak meg, nyomon követhetőek, egyszerűek és hosszú távon működtethetőek, figyelemmel a későbbi fejleszthetőségre is.
 • Tapasztalat + innovatív szemlélet - Minden lehetséges megoldást számításba vesznek a legújabb irányelveknek megfelelően. Szakértő mérnök csapatuk széles látókörének és tapasztalatának köszönhetően modern megoldásokat kínál Partnereiknek.
 • Minimális erőforrás - A megbízónak csak csekély mértékű erőforrást kell biztosítania a tervezés során, a munka oroszlán részét a QLM végzi.

Szimuláció segítségével virtuális térben mutatják meg a kidolgozott terveket működés közben. Ez kifejezetten alkalmas különböző tervváltozatok összehasonlítására és a logisztikai folyamatok szűk keresztmetszetének meghatározására (pl.várakozási idők monitorozása, túlterhelt erőforrások beazonosítása, stb.). Alkalmas ezen kívül a folyamatok optimalizálására azokban az esetekben, amikor sok a változó tervezési paraméter és ennek köszönhetően számos kombináció jöhet létre. Cél: a sok megoldás közül belátható időn belül az optimális megoldás megtalálása.

A hírben szereplő termékek
Nedcon soros raklapos állványrendszerek
 
Nedcon soros raklapos állványrendszerek

A Nedcon raklapos állványrendszerének széles választékú, integrált kiegészítő elemei biztonságos és hatékony raktározást kínálnak minden méretben és minden súlyban.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Ládák, dobozok, raktártechnikai kiegészítők
Ládák, dobozok, raktártechnikai kiegészítők
Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Dokkolók és rámpakiegyenlítők
Dokkolók és rámpakiegyenlítők
Raklapos állványok
Raklapos állványok
Raktártechnika
Raktártechnika
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...