proidea.hu online termékinformációs katalógus

Jól vizsgázott a Krea K2+ kéményfelújítási rendszer


2016. október 13.

Elkészültek az első termofor gyűjtőkémény átalakítások

Három városban, Egerben, Veszprémben és Kecskeméten közel egy időben összesen 15 db termofor gyűjtőkémény túlnyomásos gyűjtőkéménnyé alakítására került sor az elmúlt hetekben. A kémények egy része (10 db) osztott rendszerű lett, azaz a kondenzációs kazánok égéslevegő ellátására külön légbevezető cső szolgál, egy része pedig (5 db) LAS rendszerű lett, azaz a kémény biztosítja a füstgáz elvezetést és a légellátást is. Kéményenként 3-4 rákötésre került sor. A készülékek különböző gyártmányúak, teljesítményűek és működésűek, jellemzően 14-24 kW közötti hőtárolós és átfolyós rendszerű kondenzációs kombi kazánok. Azokban a lakásokban ahol egyelőre nem került készülék a kéményre, a csappantyúk biztonsági védősapkával lettek lezárva. A próbaüzem során minden kazán jól működött.
 

A Magyar Kéménygyártó Kft. részben a fenti munkák tapasztalatait is felhasználva készül a következő feladatra, a turbós készülékek gravitációs gyűjtőkéményeinek átalakítására túlnyomásos (kondenzációs) kéménnyé. A cég túlnyomásos gyűjtőkéményeire a szabványtól eltérően, szintenként több rákötés is megengedett. Eddigi fejlesztéseikkel elérték, hogy kéményrendszereik korszerűen és olcsón kiszolgálják a családi és társasházak igényeit, akár új építés, akár régi épület felújítása esetén is.

A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményrendszerei:
  • KREA gravitációs kéményrendszer (samott béléscsővel): családi házak egyszerű, strapabíró kéménye. Kiválóan alkalmas tartalék kéménynek is, mert bármilyen előre nem betervezett tüzelőberendezés ráköthető.
  • KREA S gravitációs kéményrendszer (saválló acél béléscsővel): gravitációs kémények csúcsminősége, különösen mostoha körülményekre tervezve. Elsősorban faelgázosító és pellet kazánokhoz terveztük, de kedvező ára miatt általános háztartási igénybevételre is szívesen beépítik.
  • KREA T túlnyomásos kéményrendszer: családi házak kondenzációs gázkazánjainak kéménye. Könnyűbeton köpenybe műanyag kondenzációs béléscső rendszer van beépítve. A műanyagcső vezeti el a füstgázt és a kondenzvizet, a beton köpeny vezeti be az égéslevegőt a tüzelőberendezésbe. Ezzel a kéménnyel kiválthatók a házak tetején meredező csövek, az úgynevezett turbós szettek. Esztétikum és praktikum, kettő az egyben kéményrendszer!
  • KREA K2 kondenzációs gyűjtő kéményrendszer: LAS (levegőellátás - füstgázelvezetés) rendszerű túlnyomásos gyűjtőkémény. Erre a kéményre társasházak egymás fölötti és egymás melletti lakásainak turbós - beleértve a kondenzációs kazánokat is - gáztüzelő berendezései köthetők (akár vegyesen is).
    A KREA K2 előre gyártott könnyűbeton köpeny elemből és saválló acél béléscsőből áll. A saválló acél béléscső bekötő idomaiba speciális füstgáz csappantyúk vannak beépítve. A saválló acél béléscső szolgál a tüzelőberendezések füstgázának elszállítására, a beton köpenyelem és a béléscső közötti szabad tér pedig a tüzelőberendezések égéslevegő ellátását biztosítja. A bekötő nyílásokba épített füstgáz csappantyúk akadályozzák meg a kémény túlnyomásának az érvényesülését az éppen nem működő tüzelőberendezésben. 2015-ben Construma díjat nyert kémény!
  • K2+ gyűjtőkéményrendszer a régi (gravitációs) gyűjtőkémények, túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé való átalakítását oldja meg. Ez az eljárás nem csak azoknak a társasházaknak ajánlott, ahol a fűtéskorszerűsítés amúgy is napirenden van, hanem azoknak is, akik szeretnének gázköltséget csökkenteni, és hajlandóak értéknövelő beruházást végrehajtani.

Ha a KREA K2+ gyűjtőkéményrendszerről árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Magyar Kéménygyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-6725 Szeged, Moszkvai krt. 27.
Telefon: +36 62 548 810
Telefon: +36 62 327 198
E-mail:
Web: www.kemenygyarto.hu
Bartók Gabriella
kereskedelmi koordinátor  
Szenkovszky István
ügyvezető igazgató +36 30 269 8315
   
A Magyar Kéménygyártó Kft. 2012-ben a Szegedi Kéményseprőipari Kft.-ből kivált jogfolytonos cég, melyet korábbi, közel egy évtizedes kéménygyártási és értékesítési tapasztalatra építve, kifejezetten a KREA kéményrendszerek gyártására és forgalmazására hoztak létre. A Magyar Kéménygyártó Kft. célja a jó minőségű, kedvező árú magyar kémények gyártása és forgalmazása. Kéményrendszereik segítségével az energetikai előírásoknak megfelelően korszerűsíthetők a fűtési rendszerek.
Márkanevek: KREA
Hír
Társasházak fűtés korszerűsítésének új lehetősége, gyűjtőkémény átalakítással
2017.03.09    
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Magyar  Kéménygyártó  Kft  KREA  K2+  gyűjtőkéményrendszer  kéményrendszer  gravitációs  gyűjtőkémény  kondenzációs  gyűjtőkémény  túlnyomásos  kémény  fűtéskorszerűsítés