Mikor érdemes cserélni az automata ajtót?

Az ASSA ABLOY automata ajtókat hosszú évekig tartó használatra tervezték, hogy a felhasználóknak megtérüljön a befektetésük. De valamilyen okból még az automata ajtókat is időnként cserélni kell. Tehát mikor jön el az ideje, hogy cserélni kelljen az automata ajtót?

Mikor érdemes cserélni az automata ajtót?
Mikor érdemes cserélni az automata ajtót?

Költséges javítások

Ha az ajtó megsérül, előfordulhat, hogy annak javítása olyan mértékben drágul, mint egy új ajtó beszerzése. Fel kell készülni arra az eshetőségre, hogy új ajtó kell, ami a legújabb funkciókkal és technológiai fejlesztésekkel frissül.

Túlhasználtság és elévülés

Az automata ajtókat hosszú évekre tervezik, de mint minden más, ezek is megöregednek, és a korral felmerülhet a megviselt ajtó problémája. Ha rendszeresen meghibásodással találja szembe magát, és gyakrabban kell javítania az ajtót, akkor már nem elég megbízhatóan működik, ezért valószínűleg ideje kicserélni egy újabb verzióra.
Esetleg ha az ajtó javítása mellett dönt, felmerülhet, hogy a cserealkatrészek nehezen elérhetők. Ez is egy jel arra, hogy ideje cserélni a régi automata ajtót.

Mikor érdemes cserélni az automata ajtót?
Mikor érdemes cserélni az automata ajtót?

Változó igények

Végül, ha megváltozik a használat, előfordulhat, hogy az ajtó leváltása mellett kell dönteni. Az ajtók optimálisan működnek egy adott, kívánt funkcióhoz. Tehát ha valamelyik bejáratnak menekülési útvonalas ajtónak kell lennie, akkor egy teljesen új ajtót kell beszereltetni, hogy a biztonsági követelményeknek eleget tudjon tenni.
Hasonlóképpen előfordulhat, hogy az ajtó általános állapota vagy az ajtó megjelenése már nem felel meg az épület szabványainak vagy arculatának, és ideje változtatni, hogy megfeleljen ezeknek az esztétikai elvárásoknak.
Az ASSA ABLOY javasolja az ajtók megfelelő karbantartását, a hosszú és megbízható élettartam biztosítása érdekében, viszont fontosnak tartja azt is, hogy nem mindig a cserealkatrészek jelentik a megoldást. Az ajtó cseréje minimalizálhatja a balesetek és sérülések kockázatát a bejáratánál, és élvezheti a nagyszerű esztétikát és a megbízható működést.

A hírben szereplő termékek
ASSA ABLOY vastag keretes tolóajtórendszerek Vékony keretes tolóajtórendszer ASSA ABLOY tiszta üveg tolóajtó Besam hermetikus tolóajtórendszer
 
ASSA ABLOY tolóajtók
5 termék

A ASSA ABLOY automatikus tolóajtók vonzó és korszerű megoldást kínálnak ajtók automatizálására. A fejlett dizájn és a kifinomult stílus ideális bármilyen építészeti projekt megvalósítása során.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
ASSA ABLOY nagy áteresztőképességű kétszárnyú forgóajtók ASSA ABLOY nagy áteresztőképességű háromszárnyú forgóajtók ASSA ABLOY kompakt forgóajtók ASSA ABLOY tisztaüveg forgóajtók
 
ASSA ABLOY forgóajtók
5 termék

Ha a klímaszabályozás kiemelt szempont, előtérbe kerülnek a forgóajtók. Léteznek két- három- és négyszárnyú modellek, és az áthaladó forgalom terelésén felül kiválóan elhatárolják egymástól a belső és a külső környezetet.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
ASSA ABLOY SW100 Universal nyílóajtó-automatika ASSA ABLOY SW200 Universal nyílóajtó-automatika Besam rejtett nyílóajtó-automatika ASSA ABLOY SW300 Slim nyílóajtó-automatikák
 
ASSA ABLOY nyílóajtók
7 termék

Az ASSA ABLOY nyílóajtó megoldások optimálisak mind külső mind belső használat során és szinte minden típusú ajtólappal kombinálva alkalmazhatóak. A vezérlés ideális meglévő ajtók automatizálásához és új építésű ajtók esetében is.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Automata ajtók
Automata ajtók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...