Bence-hegyi Kilátó - Meva AluStar/StarTec és Radius falzsaluzat alkalmazása a kilátótorony építésénél

20 m magas, virág alakú kilátótorony épült a Velencei-tó partján, Meva falzsaluzatokkal

Kilátótorony a Velencei-tó partján
Kilátótorony a Velencei-tó partján
A Budapesttől mintegy 40 km-re dél-nyugatra elterülő, és kb. 1,60 m mélységű Velencei-tó Európa legmelegebb fürdőtavának minősül. Nyáron tömegesen látogatnak ide a külföldi és a haza turisták. Az attrakciók egyike az új 20 m magas, a kála növény virágára emlékeztető kilátótorony.

Vonzó látvány a tóparton

Kiemelt fekvése miatt az építtetők elhatározták, hogy versenyt írnak ki a torony tervezésére. A beküldött 165 terv közül a zsűri kiválasztotta a legjobb hármat, ezek véleményezésébe a tóparti lakosságot is bevonták. A jó nevű Kruppa-Merkel építész páros a kála virágra emlékeztető tornyot tervezett, amely minden érintettet meggyőzött, és a duó megnyerte a versenyt.

Igényes esztétika

„A torony minden perspektívából más és más képet mutat. A spirál formájú, és egyben táguló architektúra megtervezése és betonból való megvalósítása nagyon izgalmas feladat volt”, fejtette ki Oberrecht Kálmán, a MEVA Magyarország képviselője, aki a helyszínen dolgozott a projekten. „A rugalmas AluStar/StarTec MEVA rendszereknek és a Radius-elemeknek köszönhetően a tervezéshez nem volt szükség egyedi konstrukciókra”, hangsúlyozta Katus Katalin, a zsalukiosztás felelős tervezője. A sorozatban szerelt alkus műanyag zsaluhéjakkal biztosítani lehetett a torony belsejében a látszóbeton felületre és a 118 lépcsőfokra megkövetelt SB3 minőséget.

Rugalmas és megbízható

Zólyomi Tamás, a kivitelező Zólyomi Fővállalkozó Kft. ügyvezető igazgatója, minden szempontból elégedett volt a projekt megvalósításával: „Ez volt a MEVA-val az első közös munkánk, amely során nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem. Ritkán találkoztam ebben a szakmában ilyen kiváló szolgáltatással, professzionalitással és pontossággal.” Minden bizonnyal ugyanilyen elégedettek lesznek Velence lakói és a turisták is, ha majd az új kilátótoronyból gyönyörködhetnek a Velencei tavat is magába foglaló gyönyörű panorámában.

Projekt
Kilátótorony a Velencei-tó partján, Magyarország

Építtető
VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.

Építési vállalkozó
Zólyomi Fővállalkozó Kft.

Építész tervező:
Hello Wood, Kruppa Gábor - Merkel Tamás

MEVA-rendszerek
AluStar/StarTec falzsaluzat és Radius íves zsalu

Tervezés és irányítás
MEVA Zsalurendszerek Zrt., Budapest
MEVA rugalmas AluStar/StarTec és Radius falzsaluzat alkalmazása a kilátó építésénél
MEVA rugalmas AluStar/StarTec és Radius falzsaluzat alkalmazása a kilátó építésénél
A kála virágára emlékeztető, 20 m magas kilátótorony betonozásához bonyolult szerkezete ellenére nem volt szükség egyedi konstrukciók alkalmazására. A tervezéshez és a megvalósításhoz a MEVA rugalmas AluStar/StarTec és Radius falzsaluzatát alkalmazták. A kivitelezés résztvevőinek teljes megelégedésére egy szemet gyönyörködtető, markáns építmény született aVelencei-tó partján.


A Meva AluStar/StarTec falzsaluzat és a Meva alkus zsaluhéj letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot, bővebb felvilágosítást szeretne kérni a MEVA Zsalurendszerek Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

StarTec  falzsalu
 
StarTec falzsalu

Sokoldalú keretes falzsalu rendszer, amely ideális falak és alapok építéséhez. Felhasználható minden lakóépület, kommunális- vagy ipari létesítmény építésénél. A fix és csuklós külső és belső sarkoknak, rádiusz-elemeknek, és a multifunkciós elemnek köszönhetően a legbonyolultabb alaprajzi kialakítás is egyszerűen és gyorsan zsaluzható. Az AluStar elemeken kívül a Mammut falzsaluval is összekapcsolható. Felülete könnyen tisztítható, az alkus műanyag zsaluhéjnak és a keretek KTL bevonatának köszönhetően.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MEVA alkus zsaluhéj
 
MEVA alkus zsaluhéj

A MEVA találmánya a 2000 óta alkalmazott, 100 %-ban famentes, számtalanszor felhasználható és újrahasznosítható műanyag alkus zsaluhéj. Legyen szó csavart, ívelt, lekerekített vagy döntött geometriáról, az előre meghajlítható, formázható „alkus” műanyag zsaluhéjjal ez egyszerűen és gyorsan elkészülhet. Ökológiai szempontból is kedvező, bármilyen formára, térgeometriai alakzatra alakítható, regenerálása után számtalanszor felhasználható, környezetkímélő zsalutechnológia.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
AluStar falzsalu
 
AluStar falzsalu

A AluStar magas- és mélyépítés stabil, gyors, kézreálló zsaluja, mely alumínium keretprofilból készül. Daru nélküli munkahelyeken is gyors munkavégzést biztosít. Felhasználható lakásépítésnél, kisebb átépítéseknél, valamint minden olyan területen, ahol nem áll rendelkezésre daru, ill. a daru hatósugarán kívül eső épületrészek estén. Kedvező elemmagasságának 270 és 135 cm, és elemválasztékának köszönhetően gyorsan illeszthető a bonyolult alaprajzi formákhoz. A StarTec falzsalurendszerrel korlátlanul kombinálható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Zsaluelemek, zsaluzási segédanyagok, állványelemek, létrák
Zsaluelemek, zsaluzási segédanyagok, állványelemek, létrák
Falzsaluzatok
Falzsaluzatok
Zsaluk, állványok
Zsaluk, állványok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...