Az Ultracolor Plus pár szakmai alapfogás betartásával az egyik legkezesebb fugázó

Mapei fugázóhabarcsok - divatban és minőségben mindig az élen

Ami ma divatos, az holnap unalmas, ami ma unalmas az holnap régimódi. A divat nap mint nap befolyásolja döntéseinket az öltözködésben, az eszközeink vásárlásában és felújításainkban, építéseinkben is. Az aktuális burkolólap trendek inspirálják a fugázó színeket is. Ezért a kivitelezőknek is követni kell az aktuális trendeket és mindig olyan színmintát kell tudni mutatni a megrendelőknek, ami harmonizál a burkolattal, és megjelenésben, tartósságban megfelel az adott építési követelményeknek. De ezt a kivitelező nem tudja megtenni megfelelő gyártói háttér nélkül.

Hogy ez lehetséges legyen, a Mapei évek óta óriási energiát tesz a fugázók fejlesztésébe. A fejlesztésnek két iránya van. Egyrészt mindent megtesznek, hogy a fugázók harmonizáljanak az aktuális burkolólap trendekkel. Együtt dolgoznak a vezető lapgyártókkal és a legnépszerűbb színekhez fejlesztenek új színű fugázókat. Ennek a munkának az eredménye, hogy tavaly már bevezettek 7 új trendi színt. Azonban ezek a színmegújulások továbbra sem állnak meg. Ebben az évben epoxi fugázók újultak meg és jövőre további, az aktuális trendekhez igazodó színeket fognak hozni a cementes fugázókból, annak érdekében, hogy a kivitelezők maximálisan ki tudják szolgálni a megrendelői igényeket. Hisz a megrendelők csak akkor lesznek elégedettek, ha az általában hosszas vívódással kiválasztott lapjaikhoz találnak számukra tökéletes színű fugázót is, és ez a gyártó és a kivitelező felelőssége. A termékfejlesztés másik iránya, hogy a minél magasabb műszaki színvonalú fugázót minél könnyebben lehessen bedolgozni.
Az Ultracolor Plus fugázó nem örvend minden kivitelező körében az őt megillető népszerűségnek. Évekkel ezelőtt a termék könnyen ráégett a lapra, ezért gyorsan kellett vele dolgozni és így sokan nem szerették. Mikor behozták a ma már közkedvelt Keracolor FF Flex fugázót, a kivitelezők gyorsan tértek át rá, mert egy rendkívül krémes, könnyen és hibamentesen bedolgozható, remek színekben elérhető anyagot kaptak. Ezért az Ultracolor Plus-ról lekerült figyelem. Ennek ellenére, sokan hűek maradtak hozzá és a mai napig is vannak olyan kivitelezők, akik csak ezzel hajlandóak dolgozni.

Az olasz központi termékfejlesztés a visszajelzéseknek megfelelően egyre-másra hajtott végre módosításokat a fugázó összetételében. Ezek a javítgatások olyan sikeresek voltak, hogy ma már egy-két szakmai alapfogás betartásával az egyik legkezesebb fugázót kapjuk.

Nem ég rá a lapra, amit tavaly több oktatáson úgy mutattak be, hogy az előadás elején kifugáztak néhány érdes lapot, majd az előadás végén lemosták, az eddig rossz emlékekkel rendelkező kivitelezők őszinte csodálkozására. A terméknek nagyon magas a gyanta tartalma, ezért fontos, hogy az első bekeverés után ténylegesen pihentessük 2-3 percet az anyagot az ismételt átkeverés előtt. Ekkor az első bekeveréskor még sprőd, nagyon száraz anyag visszalágyul és egy krémes, rendkívül jól kezelhető masszává válik, ami nem stószosodik, könnyen bedolgozható a fugarésekbe. A termék sima felülettel és egyedülállóan széles, 2-20 mm-es bedolgozhatósági tartománnyal rendelkezik.

Mivel gyorskötő, ezért kevésbé érzékeny a ki nem száradt aljzatból származó nedvesség okozta elszíneződésre. A szerkezete még az alacsony vízfelvételű fugázók között is rendkívül zárt, így kevésbé veszi fel a vizet - még a szennyes felmosó lét is - tehát kevésbé koszolódik.
A gyorskötés miatt elkerülhető vele még egy probléma. Előfordul, hogy a mester kifugázza a zuhanyzót, konyhát, majd az elkészült munkát átadja. Úgy néz ki, hogy a fuga kikeményedett és minden további nélkül használatba lehet venni. De csak úgy néz ki! A háziasszony néhány nap múlva valamilyen tisztítószerrel jókedvűen lemossa a még nem teljesen kikeményedett, ezért még vegyileg nem is terhelhető fugát. Így az bizony elszíneződik, foltosodik. A háziasszony csalódott és hibáztatja a kivitelezőt és a gyártót. Ha kezeljük is a reklamációt, javítjuk a problémát, a megrendelő nem lesz tökéletesen elégedett. Az Ultracolor Plus-szal ez is elkerülhető.
A termék 3 óra múlva már járható és 24 óra múlva teljesen terhelhető, szemben a normál kötésű fugázók 7 napos terhelhetőségével.

Az Ultracolor Plus fugázóanyag letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Ultracolor Plus fugázóhabarcs
 
Ultracolor Plus fugázóhabarcs

Gyorskötésű és gyorsszáradású, fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, kivirágzásmentes, fugázóhabarcs 2 és 20 mm közötti fugaszélességekhez. Víztaszító DropEffect® és penészedésgátló BioBlock® technológiával készült.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
A megfelelő fugaszélesség
A megfelelő fugaszélesség
A Mapei rugalmas fugázóanyagai igazi problémamegoldók
A megfelelő fugaszélesség
Kategóriák
Fugázóanyagok
Fugázóanyagok
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Mázas kerámia burkolatok
Mázas kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...