proidea.hu online termékinformációs katalógus

A nyíregyházi LEGO gyár új épületének csapadékvíz elszikkasztása Twinstore acél spirel csöves technológiával


2013. szeptember 10.

Környezettudatos megoldás a Pureco-tól csapadékvíz kezelésére

Környezetünk és vízkészleteink védelme az esővíz-hasznosítás fontosságában is megjelenik, hiszen a lehullott csapadék visszatartása és további felhasználása eredményesen járul hozzá a talaj és az élő környezet vízháztartásának javításához, valamint az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. Az elméletet a tervező és kivitelező szakértők gyakorlattá fejlesztették és a tudatosan működő vállalkozások, befektetők, gyárak pedig beruházásaik során eredményesen alkalmazzák.

A Pureco Kft. által kínált technológiák, termékek kaphattak teret többek között Nyíregyházán is, ahol az idei év legjelentősebb fejlesztése zajlik, épül a dán LEGO gyár új épülete. A beruházás nemcsak munkahelyeket teremt, hanem alkalmat kínált arra is, hogy a mélyépítés területén felgyülemlett tudás kreatív megoldásként teret hódítson.

Rövid telepítési időszak alatt a kivitelező COLAS-Alterra Kft. szakemberei helyezték el és szerelték össze - a Pureco Kft. által szállított 1500 m³ szikkasztómező elemeit, ahol speciális, "Twinstore" acél spirel csöves technológia alkalmazásával érik el a gyár területére lehulló csapadékvíz elszikkasztását. Az új, hosszú élettartamú rendszer kiépítése kevesebb földmunkával jár, telepítése gyors és egyszerű. Az élettartamot jelentősen befolyásolja, hogy a rendszer átjárható, és szemben az eddig alkalmazott technológiákkal - hatékonyan tisztítható, ellenőrizhető.

A lehullott csapadéknak nemcsak az összegyűjtése, lehetőség szerinti hasznosítása, hanem a felhasználni nem tervezett, elszikkasztandó esővíz tisztítása is nélkülözhetetlen, hiszen a környezetvédelmi törekvések komplex módon válnak eredményessé. A nyíregyházi beruházás során is szükségessé vált a csapadékvíz tisztítása, melyet a Pureco Kft. 300 illetve 125 l/s hidraulikai teljesítményű, acél olajfogók beépítésével oldott meg.

Az épülő gyár teljes tűzi víz rendszerének kiépítéséhez is a Pureco Kft. által forgalmazott termékeket használtak. A Duktus Tiroler Rohre GmbH. "Purlonglife" fantázianevű, szabadalmazott húzásbiztos tokos kötésű, poliuretán bevonatos gömbgrafitos öntöttvas csöveiből, a DN 100-300 mm-es tartományból, egy kb. 3 km hosszú körvezetéket építettek ki a Colas szakemberei, mellyel az ilyen jellegű csarnokoknál kötelező "sprinkler" rendszerű biztonsági tűzvédelmi rendszer 16 bar-os fővezetékét valósították meg.

A fejlesztés kiváló példa az együttműködésre, a szakértelem és az innováció segítségével a Pureco Kft. partner a beruházások környezettudatos kivitelezésében.


A Twinstore rendszerről és a felhasznált GÖV csövekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
Kulcsszavak:  Nyíregyháza  Pureco  Lego  csapadékvíz  szikkasztás  elszikkasztás  Twinstore  acél  spirel  csöves  technológia