A nyíregyházi LEGO gyár új épületének csapadékvíz elszikkasztása Twinstore acél spirel csöves technológiával

Környezettudatos megoldás a Pureco-tól csapadékvíz kezelésére

Környezetünk és vízkészleteink védelme az esővíz-hasznosítás fontosságában is megjelenik, hiszen a lehullott csapadék visszatartása és további felhasználása eredményesen járul hozzá a talaj és az élő környezet vízháztartásának javításához, valamint az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. Az elméletet a tervező és kivitelező szakértők gyakorlattá fejlesztették és a tudatosan működő vállalkozások, befektetők, gyárak pedig beruházásaik során eredményesen alkalmazzák.

A Pureco Kft. által kínált technológiák, termékek kaphattak teret többek között Nyíregyházán is, ahol az idei év legjelentősebb fejlesztése zajlik, épül a dán LEGO gyár új épülete. A beruházás nemcsak munkahelyeket teremt, hanem alkalmat kínált arra is, hogy a mélyépítés területén felgyülemlett tudás kreatív megoldásként teret hódítson.

Rövid telepítési időszak alatt a kivitelező COLAS-Alterra Kft. szakemberei helyezték el és szerelték össze - a Pureco Kft. által szállított 1500 m³ szikkasztómező elemeit, ahol speciális, "Twinstore" acél spirel csöves technológia alkalmazásával érik el a gyár területére lehulló csapadékvíz elszikkasztását. Az új, hosszú élettartamú rendszer kiépítése kevesebb földmunkával jár, telepítése gyors és egyszerű. Az élettartamot jelentősen befolyásolja, hogy a rendszer átjárható, és szemben az eddig alkalmazott technológiákkal - hatékonyan tisztítható, ellenőrizhető.

A lehullott csapadéknak nemcsak az összegyűjtése, lehetőség szerinti hasznosítása, hanem a felhasználni nem tervezett, elszikkasztandó esővíz tisztítása is nélkülözhetetlen, hiszen a környezetvédelmi törekvések komplex módon válnak eredményessé. A nyíregyházi beruházás során is szükségessé vált a csapadékvíz tisztítása, melyet a Pureco Kft. 300 illetve 125 l/s hidraulikai teljesítményű, acél olajfogók beépítésével oldott meg.

Az épülő gyár teljes tűzi víz rendszerének kiépítéséhez is a Pureco Kft. által forgalmazott termékeket használtak. A Duktus Tiroler Rohre GmbH. "Purlonglife" fantázianevű, szabadalmazott húzásbiztos tokos kötésű, poliuretán bevonatos gömbgrafitos öntöttvas csöveiből, a DN 100-300 mm-es tartományból, egy kb. 3 km hosszú körvezetéket építettek ki a Colas szakemberei, mellyel az ilyen jellegű csarnokoknál kötelező "sprinkler" rendszerű biztonsági tűzvédelmi rendszer 16 bar-os fővezetékét valósították meg.

A fejlesztés kiváló példa az együttműködésre, a szakértelem és az innováció segítségével a Pureco Kft. partner a beruházások környezettudatos kivitelezésében.
Galéria
A Twinstore rendszerről és a felhasznált GÖV csövekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
TRM GÖV cső

Általánosságban az öntvény csövek a különösen hosszú élettartamukról ismertek, ami nem utolsó sorban a külső és belső bevonatokkal érhető el. Mind az ivóvíz-, mind a szennyvízelvezetésben széles körben használhatók a tokos öntvénycsövek. A felhasználási területhez igazodva a csövek sokféle külső és belső bevonattal állnak rendelkezésre, a hozzá tartozó idomcsaláddal együtt, a körülményeknek megfelelő különböző terhelési osztályokban. Az öntvénycsövek előnye többek között hogy magas műszaki színvonalúak (pl nagy a korrózió-ellenálló képességük), gazdaságosak (pl. a gyors és költségkímélő beépítésnek köszönhetően) és tudatosan környezetbarátak (kb 100 év várható élettartam mellett).

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Tubus Duo szikkasztó- és tározórendszer

A Tubus Duo rendszer működési elve hasonló akár egy drén mezőé, viszont a nagy átmérőjű csőnek köszönhetően lényeges nagyobb tározó kapacitás mellé nagyságrendekkel kevesebb földmunka és kulé mennyiség szükséges.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tartályok
Tartályok
Közművezetékek, közművédő elemek
Közművezetékek, közművédő elemek
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...