Homlokzatra szerelt kiegészítő elemek hőhídmentes rögzítése

A Bachl Vario szerelőkocka mechanikailag nagymértékben terhelhető, nyomásálló, formatartó, korhadás- és rothadásálló

Külső homlokzati falak hőszigetelése során a fokozott energetikai követelmények következtében egyre vastagabb szigetelőanyagokat alkalmaznak, ezáltal a falra szerelt kiegészítő elemek (pl. postaládák, ereszcsatornák, lámpatestek, díszítőelemek, napellenzők, árnyékolók, tetőtoldatok, télikertek stb.) rögzítése rendkívül nehezen valósítható meg hőhídmentesen.
A Vario szerelőkocka a PIR keményhab hőszigetelő táblák vágása, élképzése során keletkezett maradványok nagynyomású préseléssel történő újrahasznosítása során jön létre. Mechanikailag nagymértékben terhelhető, nyomásálló, formatartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás- és rothadásálló. Az elemek szilárdsága a fa vagy fából készült hasonló elemekkel azonos, viszont hőszigetelő képessége 3-4-szer kedvezőbb. Azonos vastagságú termékek esetén a fa 6-szor, míg a Vario szerelőkocka mindösszesen 1,5-szer "rosszabb" hőszigetelő hatással bír, mint a hagyományos hőszigetelések.

Az elemek 120 x 140 x 160 mm-es mérete lehetővé teszi a 120-160 mm vastagságú hőszigetelő anyagokhoz való használatot. A 160 mm-nél nagyobb vastagságú szigetelőanyagokat 20 mm és/vagy 40 mm-es kiegészítő lappal/lapokkal vagy ezek kombinációjával, illetve a Vario szerelőkocka duplán történő beépítésével kell ellátni, ezáltal a rendszer szinte korlátlan hőszigetelés vastagság esetén is alkalmazható.
A Vario szerelőkocka a rögzítőcsavarok befogadásához gyárilag előfúrt, továbbá a 140-160 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz a furat 20-40 mm-rel besüllyesztett.

A falban történő rögzítéshez - a rögzítés alapjától függően (üreges vagy tömör téglából készült falazat és beton) - ajánlott az EJOT Hungária Kft. SDF-S-lOU (10 x 220 mm) típusú rögzítőcsavarja. A műszaki adatokat a Z-21.2-589 sz. engedélyek tartalmazzák. Az alap alkalmasságát a hőszigetelő réteg felhelyezése előtt meg kell vizsgálni.

A már beépített Vario szerelőkockához a homlokzatra felszerelendő tárgy - fém, fa, műanyag- tartó elemeinek rögzítését a JT3-ST-2-6 x 60 típusú nemesacél A2 keményített fúróheggyel ellátott önfúró és önmetsző EJOT csavarokkal végezhetjük el. A műszaki adatokat a Z-1 4-4-426 sz. engedélyek tartalmazzák.

A csavarok minimális becsavarási mélysége a Vario- szerelőkockába - a fúróhegyet is beleértve - érje el a > 40 mm-t. A "központi húzás" terhelési irányához a biztonság figyelembe vételével < 0,8 kN / rögzítési pont nagyságú üzemi terhelés irányozható elő. A maximális számított hajlítónyomaték: 3,4 Nm.

Műszaki adatok:
Típus mérete: 120 x 140 x 160 mm
120-160 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz

Kiegészítő lap:
120 X 140 x 20 mm a 180 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz
120 X 140 x 40 mm a 200 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz
A kiegészítő lapok több rétegben való alkalmazása 200 mm vastagság feletti hőszigetelésekhez ad megoldást.

A Vario szerelőkocka FCKW és HFKW mentes, kiváló minőségű, PIR keményhab alapú szerkezeti anyag, mely mechanikailag nagymértékben terhelhető, nyomásálló, formatartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás- és rothadásálló.

Ha a Vario szerelőkockával kapcsolatban árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Bachl Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
BACHL tecta-PUR 022 új építésű magastetők szarufák feletti hőszigetelése BACHL tecta-PUR Polymer alacsony hajlásszögű tetők szarufák feletti hőszigetelése BACHL tecta-PUR HD-plus magastetők szarufák feletti kiegészítő hőszigetelése BACHL PIR MV üvegfátyol kasírozású, terhelhető hőszigetelés
 
BACHL PIR szigetelőlemezek
6 termék

A PIR az egyik legjobb hőszigetelési paraméterrel rendelkezik az ismert hőszigetelő keményhabok közül, ezáltal új lehetőséget kínál a magyar építőipar számára. Beépítése ott célszerű, ahol alacsony szerkezeti magasság és magas szigetelési értékek szükségesek.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Rögzítéstechnika
Rögzítéstechnika
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...