proidea.hu online termékinformációs katalógus

Homlokzatra szerelt kiegészítő elemek hőhídmentes rögzítése


2018. április 06.

A Bachl Vario szerelőkocka mechanikailag nagymértékben terhelhető, nyomásálló, formatartó, korhadás- és rothadásálló

Külső homlokzati falak hőszigetelése során a fokozott energetikai követelmények következtében egyre vastagabb szigetelőanyagokat alkalmaznak, ezáltal a falra szerelt kiegészítő elemek (pl. postaládák, ereszcsatornák, lámpatestek, díszítőelemek, napellenzők, árnyékolók, tetőtoldatok, télikertek stb.) rögzítése rendkívül nehezen valósítható meg hőhídmentesen.
A Vario szerelőkocka a PIR keményhab hőszigetelő táblák vágása, élképzése során keletkezett maradványok nagynyomású préseléssel történő újrahasznosítása során jön létre. Mechanikailag nagymértékben terhelhető, nyomásálló, formatartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás- és rothadásálló. Az elemek szilárdsága a fa vagy fából készült hasonló elemekkel azonos, viszont hőszigetelő képessége 3-4-szer kedvezőbb. Azonos vastagságú termékek esetén a fa 6-szor, míg a Vario szerelőkocka mindösszesen 1,5-szer "rosszabb" hőszigetelő hatással bír, mint a hagyományos hőszigetelések.

Az elemek 120 x 140 x 160 mm-es mérete lehetővé teszi a 120-160 mm vastagságú hőszigetelő anyagokhoz való használatot. A 160 mm-nél nagyobb vastagságú szigetelőanyagokat 20 mm és/vagy 40 mm-es kiegészítő lappal/lapokkal vagy ezek kombinációjával, illetve a Vario szerelőkocka duplán történő beépítésével kell ellátni, ezáltal a rendszer szinte korlátlan hőszigetelés vastagság esetén is alkalmazható.
A Vario szerelőkocka a rögzítőcsavarok befogadásához gyárilag előfúrt, továbbá a 140-160 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz a furat 20-40 mm-rel besüllyesztett.

A falban történő rögzítéshez - a rögzítés alapjától függően (üreges vagy tömör téglából készült falazat és beton) - ajánlott az EJOT Hungária Kft. SDF-S-lOU (10 x 220 mm) típusú rögzítőcsavarja. A műszaki adatokat a Z-21.2-589 sz. engedélyek tartalmazzák. Az alap alkalmasságát a hőszigetelő réteg felhelyezése előtt meg kell vizsgálni.

A már beépített Vario szerelőkockához a homlokzatra felszerelendő tárgy - fém, fa, műanyag- tartó elemeinek rögzítését a JT3-ST-2-6 x 60 típusú nemesacél A2 keményített fúróheggyel ellátott önfúró és önmetsző EJOT csavarokkal végezhetjük el. A műszaki adatokat a Z-1 4-4-426 sz. engedélyek tartalmazzák.

A csavarok minimális becsavarási mélysége a Vario- szerelőkockába - a fúróhegyet is beleértve - érje el a > 40 mm-t. A "központi húzás" terhelési irányához a biztonság figyelembe vételével < 0,8 kN / rögzítési pont nagyságú üzemi terhelés irányozható elő. A maximális számított hajlítónyomaték: 3,4 Nm.

Műszaki adatok:
Típus mérete: 120 x 140 x 160 mm
120-160 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz

Kiegészítő lap:
120 X 140 x 20 mm a 180 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz
120 X 140 x 40 mm a 200 mm vastagságú szigetelőanyagokhoz
A kiegészítő lapok több rétegben való alkalmazása 200 mm vastagság feletti hőszigetelésekhez ad megoldást.

A Vario szerelőkocka FCKW és HFKW mentes, kiváló minőségű, PIR keményhab alapú szerkezeti anyag, mely mechanikailag nagymértékben terhelhető, nyomásálló, formatartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás- és rothadásálló.

Ha a Vario szerelőkockával kapcsolatban árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Bachl Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Telefon: +36 56 586 500
Fax: +36 56 586 498
E-mail:
Web: www.bachl.hu
Szatmári Zoltán
alkalmazástechnikai és mérnök tanácsadó +36 30 535 3395
Varga Tamás
műszaki szaktanácsadó és projektmenedzser +36 30 598 0835
   
A Bachl család vállalkozása 1926-ban téglagyártással indult Németországban. A második világháború után folyamatos növekedés következett, így a tradicionális családi vállalat több mint 1400 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát: a bajorországi Röhrnbach-ban található cégközponton kívül összesen 14 gyártóbázist és számos kereskedelmi képviseletet működtet. A Bachl tevékenységi köre az építőanyagok, szigetelőanyagok, fóliák, szerkezeti elemek és műpalák előállításától, a tervezésen, illetve magas- és mélyépítésen át a kulcsrakész kivitelezésig terjed. A Bachl termékek kiváló műszaki tartalmuk és kedvező ár-érték arányuk miatt a német, az osztrák, a cseh és a magyar építőanyag-piac meghatározó szereplői.
Kulcsszavak:  Bachl  Vario  szerelőkocka  homlokzati  homlokzatszigetelés  hőszigetelés  pontszerű  terhelés  hőhídmentes  rögzítés  PIR  keményhab