proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hogy készül egy padlófűtés?


2016. április 18.

Az Uponor szerelési videója

A padlófűtés a Google adatai alapján a legkeresettebb fűtéstípus, ami nem meglepő, mert alacsony vízhőmérsékletet igényel, ezáltal kiválóan alkalmazkodik a kondenzációs kazánok működéséhez. Padlófűtés alkalmazásával, továbbá átlagosan 12% energiát lehet megtakarítani a hagyományos megoldásokkal szemben, mivel ugyanaz a hőérzet alacsonyabb hőmérséklethez köthető.
Sok tévhit övezi a padlófűtések készítését, ezért készült el egy szerelési videó, ahol megtekinthető a száraz- és a nedves-padlófűtés telepítése.


Hogy miért is sikeres a padlófűtés, ezt mutatja be ez a másik film, ami górcső alá veszi a padlófűtés előnyeit, hátrányait, hogy mikor érdemes, és mikor nem érdemes választani ezt a fűtéstípust.Az Uponor padlófűtési rendszerek katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Uponor Siccus szárazépítésű rendszer melegburkolatokhoz

Az Uponor Siccus padlófűtési termékcsalád fa álpadlókhoz készült, újépítésű épületekhez éppúgy alkalmas, mint régi épületek felújítására. Az Uponor Siccus szárazépítésű rendszer, amely padlólapokat használ (a minimális építési magasság 43 mm), így gyorsan és tisztán szerelhető, a lerakás után pedig azonnal használatba vehető. Rλ,B = 0,15 m²K/W termikus ellenállásig bármilyen hagyományos padlóburkolat használható: járólap, parketta, szőnyeg vagy műanyag. Az Uponor Siccus mindössze négyféle elemből áll: szerelőlap, hővezető elem, PE-Xa fűtési csővezeték és PE fólia. Könnyű, a padló teherelosztó lapjával együtt is csak 25 kg/m². Ez különösen fagerendás szerkezeteknél igazán előnyös, a kis tömegű padlószerkezet pedig gyors hőmérséklet-szabályzást tesz lehetővé. A Siccus szerelőlapjába beépített csővezető sínek tartják a hővezető elemeket és a fűtési csővezetékeket. A szerelőlap könnyen vágható, és a csőátvezetési helyeken előre elkészített csatornák vannak kialakítva a csővezetékek számára.

Cég
Központi iroda: H-1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/b.
Telefon: +36 1 203 3611
E-mail:
Web: www.uponor.hu
Uponor ügyfélszolgálat
   
   
   
Ügyfeleik bizalommal építhettek az Uponorra az elmúlt 100 évében. Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, napjainkban világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. Értékesítési hálózata több, mint 100 országban van jelen, 4000 alkalmazottat foglalkoztat, az éves árbevétele meghaladja az 1,2 milliárd Eurót. Az Uponor több, mint 25 éve van jelen Magyarországon és nyújt ügyfelei számára felületfűtési és -hűtési, radiátoros, vízellátási, távhőellátással, zajcsillapított csatornarendszerrel, előszerelt hőközponti egységekkel, valamint helyiségszabályzással kapcsolatos megoldásokat. Alkalmazásaik rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereinken keresztül. Folyamatos fejlesztéseik energiahatékony termékeket eredményeznek a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembe vételével. Ügyfeleikkel, partnereikkel és munkatársaikkal egy jobb emberi környezet, fenntartható jövő kialakításán dolgoznak a minőség szem előtt tartásával.
Kulcsszavak:  uponor  padlófűtés  száraz  nedves