proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hidegben való szerelés FV-Plast műanyag csőrendszerekkel


2014. február 10.

Hogyan viselkedik a PP cső hidegben

Az FV-Plast cső- és idomrendszer elsősorban meleg- és hidegvíz, valamint fűtési hálózat, klímavezetékek, élelmiszeripari hálózatok építésénél használható, továbbá más egészségügyi berendezések szerelésénél ipari építészetben, és a mezőgazdaságban is. Ezen kívül alkalmas ipari-technológiai hálózat kivitelezésében is, mert a csövek és az idomok jól ellenállnak különböző vegyi anyagoknak, savaknak, lúgoknak.

Sokszor kérdezik, hogy mit tegyenek, mikor a hőmérséklet fagypont alá süllyed.
Ez azért érdekes dolog, mert a legtöbb építőipari termék felhasználási útmutatójában az szerepel, hogy 5°C alatt nem lehetne az anyaggal dolgozni! Viszont a munka nem állhat meg.

A gyakorlatban ez így néz ki az FV-Plast esetében:
- Óvni kell a csövet és az idomot mindenféle külső mechanikai sérüléstől. Nem szabad a megszokott módon az anyagmozgatás közben a csövet és az idomokat ledobni, rálépni illetve úgy kezelni, ami sérülést okozhat! Amennyiben megsérül a termék, akkor sajnos annak szinte láthatatlan nyoma van, esetleg hajszálrepedések formájában, ami nem azonnal derül ki a beépítés során, hanem vannak olyan esetek is, hogy csak évekkel később kezd el esetleg szivárogni egy ilyen repedés.

- Figyelni kell, hogy a csővágó olló megfelelően éles legyen, mikor hidegben méretre vágjuk a csövet! Ha nem az, akkor sajnos a csorba él oválissá teszi a rideg vezetéket, mely emiatt ugyancsak megrepedhet.

- Nem utolsó, de nagyon fontos szempont a hevítési idő és a gépen lévő hőmérséklet megfelelő beállítása, kalkulálása. Normál esetben egy 20-as vezetéket 260°C-on, 5 másodpercig olvasztunk, hogy megfelelő legyen a kötés. Hidegben viszont a hevítési időt meg kell emelnünk bizonyos százalékokkal. A legegyszerűbb kalkuláció erre, ha +5°C alatt dolgozunk, hogy 5°C-ént 20%-ot számolunk hozzá az időtartamhoz.

Például: 20-as cső esetén:
+5°C-ig - 260°C hőmérséklet és 5 másodperc a hevítési idő
+5°C - 0°C között - 260°C hőmérséklet és 6 másodperc a hevítési idő
0°C - -5°C között - 260°C hőmérséklet és 7 másodperc a hevítési idő

Az FV-Plast csőrendszerekkel vagy a DYTRON műanyag csövek hegesztőgépeivel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az INPiPE Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1097 Budapest, Kén utca 6.
Telefon: +36 1 219 5624
Fax: +36 1 219 5623
E-mail:
Web: www.inpipe.hu
Pör Richárd
ügyvezető +36 20 929 1946
   
   
   
Az INPiPE Kft. 1997-ben, magántőkéből alakult kelet-európai épületgépészeti termékek magyarországi forgalmazására, nagykereskedelmi értékesítésére. Közvetlen gyári képviseletet látnak el, Lengyelországból, Szlovákiából és Csehországból. Segítséget nyújtanak azoknak, akik a gyártókkal szeretnek tárgyalni és szeretik, ha készletről tudnak rendelni. Főbb termékeik a fal-mögötti WC-tartályok, PP-R műanyag strang- és ágvezetékek.
Márkanevek: DYTRON, CAPRICORN, AlcaPLAST, FV-Plast
Hír
FV-Plast műanyag csőrendszerek hegesztése
2013.12.11    
További hírek a Műanyag csőrendszerek termékkategóriában
További hírek a Csőrendszerek, idomok, folyókák termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  inpipe  FV-Plast  műanyag  cső  csőrendszer  csőkötés