Heraklith hangszigetelő lapok alkalmazása a Duna Arénában

A jelenlegi állapot nem végleges, ezért az akusztikai felületek méretezése komoly tervezési feladat volt

A Knauf Insulation a Heraklith termékével éri el, hogy ne legyen visszhang, amikor torkunk szakadtából szurkolunk az arénában Hosszú Katinkának és a többi vízi sportot űző honfitársunknak a 2017-es FINA világbajnokságon. A tervező a Heraklith C50 lapokat tervezte be a küzdőtér lelátói alá jó pár ezer m² mennyiségben, a megfelelő akusztika elérése érdekében. Ezeket a lapokat színre is festették, így a laikus szemek nagyon nehezen veszik észre a rejtett, de az Aréna életében nagyon fontos funkciót betöltő akusztikai elemeket.

Ahogy a képeken is látszik, a Heraklith terméket légréssel vagy ásványgyapot kombinálásával beépítve nagyon komoly hangelnyelési tényező érhető el. Az akusztikai célú burkolat kialakítása a Duna Arénában nagy körültekintést és gondos kivitelezést igényelt, mert a jelenlegi állapot nem végleges. A szerkezet a világbajnokság után visszabontva (a mobil lelátók elbontásával) kisebb lesz, és a hangelnyelő felületek kialakítása során ezt figyelembe kellett venni.
A Heraklith termékekkel a sokrétű követelmények ellenére is sikerült megoldást találni az előírásoknak megfelelő hangelnyelési értékek elérésére. Az akusztikai felületek méretezése nagyon komoly tervezési feladat volt, amelyet dr. Reisz Frigyes végzett.
Remélhetőleg a jövőben a Duna Aréna példáján felbuzdulva az eddiginél sokkal jobban oda fognak figyelni a tervezők az akusztikai méretezésre, ekkora és akár kisebb létesítményeknél, sőt talán egy óvodai vagy iskolai teremnél vagy tornateremnél is!

A Heraklith fagyapot lapok letölthető műszaki adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Heraklith-C fagyapot hangszigetelő tábla

Páraáteresztő, a hőtároláshoz elegendő tömeggel, illetve kiváló építésbiológiai tulajdonságokkal rendelkezik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Fagyapot és parafa szigetelések
Fagyapot és parafa szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...