proidea.hu online termékinformációs katalógus

Heraklith hangszigetelő lapok alkalmazása a Duna Arénában


2017. május 26.

A jelenlegi állapot nem végleges, ezért az akusztikai felületek méretezése komoly tervezési feladat volt

A Knauf Insulation a Heraklith termékével éri el, hogy ne legyen visszhang, amikor torkunk szakadtából szurkolunk az arénában Hosszú Katinkának és a többi vízi sportot űző honfitársunknak a 2017-es FINA világbajnokságon. A tervező a Heraklith C50 lapokat tervezte be a küzdőtér lelátói alá jó pár ezer m² mennyiségben, a megfelelő akusztika elérése érdekében. Ezeket a lapokat színre is festették, így a laikus szemek nagyon nehezen veszik észre a rejtett, de az Aréna életében nagyon fontos funkciót betöltő akusztikai elemeket.

Ahogy a képeken is látszik, a Heraklith terméket légréssel vagy ásványgyapot kombinálásával beépítve nagyon komoly hangelnyelési tényező érhető el. Az akusztikai célú burkolat kialakítása a Duna Arénában nagy körültekintést és gondos kivitelezést igényelt, mert a jelenlegi állapot nem végleges. A szerkezet a világbajnokság után visszabontva (a mobil lelátók elbontásával) kisebb lesz, és a hangelnyelő felületek kialakítása során ezt figyelembe kellett venni.
A Heraklith termékekkel a sokrétű követelmények ellenére is sikerült megoldást találni az előírásoknak megfelelő hangelnyelési értékek elérésére. Az akusztikai felületek méretezése nagyon komoly tervezési feladat volt, amelyet dr. Reisz Frigyes végzett.
Remélhetőleg a jövőben a Duna Aréna példáján felbuzdulva az eddiginél sokkal jobban oda fognak figyelni a tervezők az akusztikai méretezésre, ekkora és akár kisebb létesítményeknél, sőt talán egy óvodai vagy iskolai teremnél vagy tornateremnél is!

A Heraklith fagyapot lapok letölthető műszaki adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Fagyapot és parafa szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  Heraklith  C50  hangszigetelő  lapok  hangszigetelés  hangelnyelés  akusztika  ásványgyapot  kőzetgyapot  fagyapot  Duna  Aréna