proidea.hu online termékinformációs katalógus

Heraklith C fagyapot táblák látszó felületű beépítéssel


2015. november 30.

A belső terek akusztikájában fontos szerepet játszanak a hangelnyelő lapok

Idén év végén kerül átadásra a budapesti Lágymányosi Sportuszoda, amely a Tüskecsarnokkal együtt az ország legmodernebb sportkomplexuma lesz. Budapesten, az Astorián pedig már átadták a Skyscanner irodaépületet, amely repülőjáratok internetes felületű optimális keresőjének fejlesztési központja. Mindkét épület esetében a Knauf Insulation termékei biztosítják a belső terek akusztikájában szerepet játszó hangelnyelő felületeket. Hangelnyelő felületek kialakítása nélkül a belső tereket a rendezvényeken oly jól ismert és zavaró visszhang töltené be. A Heraklith táblák e tulajdonságukat a lapok porózus szerkezetének köszönhetik. Ha felületüket eltakarnánk, ez a képességük szűnne meg, ezért látszó felületű beépítésüket ajánlják.

A Knauf Insulation Zalaegerszeg mellett található gyárában készülő Heraklith termékeiket a gyártás- és termékfejlesztés több előnyös tulajdonsággal ruházta fel. A korábbi durva megjelenést - 3 mm-es fagyapot szálak - homogénebb és kellemesebb megjelenésű, esztétikus termék váltotta fel, a 2 mm-es finom szálaknak köszönhetően. Ezen felül 2013 óta A2 tűzvédelmi osztályba sorolt fagyapot táblák is készülnek. A lapok gyártása során a lapszéleket tömörítik, aminek köszönhetően a táblák élképzése markánsabbá, szebbé vált. A felület a beépítés előtt gyárilag, vagy azt követően egyedi igények szerint festhető.

A Lágymányosi Sportuszoda esetében 50 mm vastag, 500/2000 mm táblaméretű Heraklith C fagyapot táblákat terveztek be, a trapézlemezek alatti síkban függesztett tartórendszerbe telepítve. A lapokat a STO cég Hydrogrund alapozójával és StoColor In festékével, RAL 7016 antracitszürke színre festve építették be.
  Lágymányosi Sportuszoda

Lágymányosi Sportuszoda

A fújt technológiával készült, festett felületképzés jelentősen javítja az esztétikai megjelenést, ugyanakkor az akusztikai tulajdonságokat nem befolyásolja. A termék az uszodaterek jellemzően magas páratartalmának ellenáll, kedvező épületfizikai tulajdonságait hosszútávon megtartja.

Európai megfelelőségi tanúsítvány száma: K1-0751-CPD-209.0-02-01/05
CE jelölési kód: WW - EN 13168 - L3-W2-T2-S3-P2-CS(10)200-Cl3

Másik egyedi kialakítású, fiatalos, lendületes stílusú idén átadott épület a Skyscanner budapesti irodája. A 35 mm vastagságú élképzett Heraklith táblák egyedi méretükben és színvilágukban a hangelnyelés mellett design felületet is biztosítanak. A METO Építő megbízásából a táblák a képen is látható, 101 különböző színnel kerültek lefestésre. A Celsius Építőanyag-kereskedő Kft. által szállított Heraklith lapokat teljesen egyedi kialakításban a Dryteam Kft. építette be.

Skyscanner budapesti irodája
 
Skyscanner budapesti irodája

Skyscanner budapesti irodája

A Heraklith hangelnyelő lapokkal kapcsolatban kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatárástól, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Fagyapot és parafa szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Heraklith  C  fagyapot  táblák  látszó  felületű  beépítés