Hella vászonárnyékolók ferde felületekre

Nyáron is kellemes klíma a télikertekben

A korszerű, energiatakarékos épületeknek ma már nem csak a hőszigetelés, hanem a megfelelő árnyékolás is elengedhetetlen része. Hasznos funkciója mellett az árnyékoló szerkezet építészeti elemmé is válik, változatos szín- és formavilágával a minőségi árnyékoló házunk dísze lehet. Egyben meg is változtatja az építészet megszokott, statikus önkifejezési módját; az állandóan változó fényviszonyok és a pillanatnyi fényigények tükörképeként dinamikus textúraként öltözteti fel a homlokzatot.

Nem csak a homlokzati nyílászárók napvédelme fontos megoldandó feladat azonban, hanem az épülethez tartózó télikert túlzott felmelegedésének megelőzése is. A ferde üvegfelületeket védő speciális télikert árnyékolók ugyan nem tartoznak klasszikusan az építész tervezők által kiválasztott árnyékoló szerkezetek közé, inkább utólagosan, gyakran csak évekkel az épület felépítése után kerülnek felszerelésre. Ennek ellenére fontos, hogy a tervezők ismerjék a lehetőségeket, és a ház építészeti minőségéhez illeszkedő, stílusában, megjelenésében azt kiegészítő télikert árnyékolót ajánlhassanak az építtetőnek.

A Hella - az építészeti értékhez hozzáadni képes árnyékoló szerkezetek megalkotójaként - télikert árnyékolóival biztosítja, hogy a ferde felületek időjárásvédelme is olyan szerkezettel valósulhasson meg, amely része az építészeti koncepciónak, és nem utólagos barkácsolásként, hanem az épület öltöztetőjeként jelenik meg. Az árnyékolandó felület nagysága szerint kétféle házmérettel készülnek a télikert árnyékolók. 18 négyzetméteres felületig a 188 x 145 milliméter befoglaló méretű alumínium házzal szerelik a Tenda típusokat. Ugyanezzel a házmérettel rendelkeznek a háromszög felületeknél alkalmazható Tenda D árnyékolók. Akár 30 négyzetméter felület is árnyékolható egyetlen Tenda Plus típusú árnyékolóval, melynek alumínium háza is nagyobb méretű, 230 x 180 mm. A Tenda Plus B esetében szintén ezt a háztípust alkalmazzák, ezzel a szerkezettel a ferde és függőleges felületek árnyékolása egyszerre oldható meg.

A Tenda árnyékoló család színeivel és anyagával mindig jól összeilleszthető az épülettel, az alumínium alkatrészek tetszőleges RAL színben készülhetnek, a kiváló minőségű vásznak pedig hatalmas kollekcióból választhatóak.
A télikert árnyékolókról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a HELLA ÁNR Árnyékolástechnika Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Télikertek, erkélyüvegezés
Télikertek, erkélyüvegezés
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...