Funkcionális hátlapok Interface melegburkolatokhoz

Funkcionális hátlapok Interface melegburkolatokhoz
Funkcionális hátlapok Interface melegburkolatokhoz

Egy körültekintően megtervezett hátlappal ellátott melegburkolat több szempontból is kiemelkedően javíthatja a berendezni kívánt tér komfortfokozatát. Ennek ellenére kevés szó esik arról, hogy az adott melegburkolatot vajon mi teszi felhasználó- és környezetbaráttá, vajon milyen szempontok szerint megválasztott, továbbá milyen anyagok kompozíciójából álló hátlapot kasírozott a gyártó a burkolat túloldalára. 

Fenntartható építészet

Az Interface elkötelezett híve a fenntartható bolygónak és jövőnek. Ennek szolgálatában jelenleg már minden modellje karbonsemleges, sőt egyre több a karbonnegatív design. Ez az innováció hűen tükrözi a vállalat azon célját, hogy 2030-ra a teljes portfólió karbonnegatívvá váljon. 
Ezen missziót szolgálja az is, hogy az Interface a körforgásból is visszakerülő szelektív hulladékokból gyártja hátlapjainak alapanyagát, mint például a 98%-ban újrahasznosított PET palackokból készült poliészter filcet.

Megoldások:

CQuestBio hátlap modulszőnyegekhez

 • Újrahasznosított és természetes alapú anyagokat tartalmaz, melyek önmagukban vizsgálva nettó karbonnegatívak, így nagymértékben csökkenti a helyiségek karbonlábnyomát, és hozzájárul az elismert zöld épületminősítési tanúsítványok megszerzéséhez.
 • Kompatibilis a ragasztómentes Interface TacTiles® rendszerrel és szilárd alapot képez olyan faltól falig terjedő burkolatok telepítéséhez, amelyek nem vetemednek, nem hullámosodnak és nem púposodnak.
 • Minden Interface szőnyegmodell alapértelmezett hátlapja.

CQuestBioX hátlap modulszőnyegekhez

 • Az Interface legkörnyezetbarátabb hátlapja.
 • Anyagösszetételében megegyezik a CQuestBio hátlappal, ugyanakkor nagyobb koncentrációban tartalmaz karbonnegatív anyagokat, melyek a speciális fonalakkal és tűzési eljárásokkal kombinálva karbonnegatív szőnyeglapokat eredményeznek.
 • Folyamatosan bővül azoknak az Interface szőnyegmodelleknek a listája, amelyeknek többletköltség nélkül ez a sztenderd hátlapja, e mellett számos kollekcióhoz opcionálisan választható.

Akusztika

Jelen trend szerint a munkavállalók többsége általában elégedettebb az open office kialakítású irodákban. Az ilyen belsőépítészeti konstrukció azonban nemkívánatos zajmennyiséggel, kialakítása pedig akusztikai kihívásokkal is jár: lépések, széklábak csikorgása vagy koppanása, egy nehéz tárgy elejtése, csak néhány példa az ütéshangokra. Ezek mindegyike a padlóból érkezik. 
Az ilyen típusú zajok minimalizálásához, illetve a helyiségek közötti zajátvitel csökkentéséhez a speciális hátlapok remek megoldást nyújtanak, hiszen hangelnyelő képességük jóval magasabb a sztenderd burkolatokénál. 

Megoldások:

Az opcionálisan választható, gyárilag az Interface modulszőnyegeire kasírozott akusztikai hátlapok a felhasználói igények figyelembevételével a zajtompítást és a lépéskomfort javítását szolgálják. Kimagasló akusztikai tulajdonságaik mellett a termékelőnyök között kiemelendő az extra puha járásérzet, a bitumen és PVC mentesség, a 98%-ban újrahasznosított PET palackokból készült poliészter filc alap. 

CQuestBio SONE modulszőnyegekhez

 • akár 29 dB-lel alacsonyabb ütéshangszint
 • hangelnyelés 0,30 αw 

CQuestBio SONE + modulszőnyegekhez

 • akár 33 dB-lel alacsonyabb ütéshangszint
 • hangelnyelés terméktől függően 0,30–0,40 αw között
Interface CQuest Bio SONE and SONE+ hátlap
Interface CQuest Bio SONE and SONE+ hátlap
CQuestBio SONE and SONE+ hátlap

További extra zajcsökkentés + lépéskomfort + hőszigetelés

A megfelelő anyagösszetételű hátlappal gyártott vagy önálló alátéttel telepített melegburkolatok az akusztikai előnyeik mellett kellemes járásérzetet nyújtanak, amitől egy irodában eltöltött nap komfortérzete is megnövekszik.

Egy minőségi hátlap természetes anyagokból vagy azok származékából készül éppen azért, hogy több funkciót is be tudjon tölteni, köztük a hőszigetelést. Persze ez még nem váltja ki az aljzat hőszigetelő anyagát, viszont rásegít annak hatásfokára. 

Megoldások:

Interlay CQuestBio SONE önállóan telepíthető modulszőnyeg alátét

 • A lapok 50×50 cm-es méretűek, így azok az egész helyiségben, vagy annak akár egyes részein is lerakhatóak.
 • Hatékonyan elnyeli a zajokat és tompítja az ütéshangokat: ütéshangcsökkentés 28 dB, hangelnyelés 0,25 αw.
 • Speciális szerkezete még puhább lépésfelületet és még kellemesebb hőkomfortot nyújt.
 • Csökkentett, 4,1 mm vastagság.
 • Egyszerűen telepíthető és hosszú távú előnyöket is kínál: amikor szőnyegét már cserélni szükséges, az Interlay CQuestBio SONE még mindig állja majd a sarat. Újra és újra felhasználható, így a jövőben is élvezheti az általa biztosított zajmentes és kényelmes környezetet.
Interface CQuest Bio SONE hátlap
Interface CQuest Bio SONE hátlap
CQuestBio SONE hátlap

LVT luxus vinyl hátlap: Sound Choice

A modulszőnyegekhez hasonlóan az Interface LVT burkolatai is fel vannak készítve a zajok elleni bevetésre. A kifejezetten az LVT kollekció integrált hátlapjaként tervezett Sound Choice segítségével a padlóburkolat jóval hatékonyabban csökkenti a nem kívánt zajokat, mint más kemény felületek.

 • Sztenderd LVT hátlapként többletköltség nélkül kínál kiemelkedő hangszigetelést.
 • Az ütéshangokat 16 dB-lel mérsékeli, ezáltal kiküszöböli az emeletek és helyiségek közötti zajátvitelt.
Interface CQuest LVT Sound Choice hátlap
Interface CQuest LVT Sound Choice hátlap
LVT Sound Choice hátlap

A teljes kollekciót a ProInterier Kft. forgalmazza, budapesti irodájukban szeretettel várják az érdeklődőket termékbemutatóra és szaktanácsadásra.

A hírben szereplő termékek
Interface CQuest hátlapok
 
Interface hátlapok

A modulszőnyegeket és LVT hátlapokat újrahasznosított és bioanyagokkal gyártja az Interface, ennek köszönhetően karbonsemlegesek. Kiemelkedő tulajdonságuk a zajcsökkentés és a magas lépés- és hőkomfort.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
Szőnyegpadlók
Szőnyegpadlók
Heterogén pvc burkolatok
Heterogén pvc burkolatok
Homogén pvc burkolatok
Homogén pvc burkolatok
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...