Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei

Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei

Ideális megoldások ott, ahol a hagyományos automata ajtók nem alkalmazhatók

A klasszikus értelemben vett automata harmonikaajtó előnyei, hogy rendkívül kicsi a helyigénye és nem áll fenn annak veszélye, hogy valakit vagy valamit eltalál a nyíló ajtószárny. A további pozitívumok között megemlíthető, hogy a szétnyíló ajtószárnyak miatt még oldalirányban sem kell helyigénnyel kalkulálni, vagy az, hogy az ajtó síkjától sem kell túl sok helyet hagyni, és mégis szabadon tudnak nyílni és csukódni a nyílászáró lapjai – mindez a csuklós mozgásnak köszönhető.

Hova javasolt automata harmonikaajtót tenni?

Lényegében bárhová el lehet helyezni egy, a FAAC Hungary Kft. választékában megtalálható automata harmonikaajtót, ahová eredetileg automata nyíló vagy lengőajtót terveztek. A harmonikaajtó az élettartam tekintetében, valamint praktikusságában is felülmúlja a többi megoldást. Ez a technológiai megoldás különösen ott jöhet számításba, ahol a hagyományos automata ajtó beépítése nem lehetséges. Megeshet, hogy oda, ahová eredetileg az automata ajtót tervezték, időközben telepítettek egy kapcsolót, egy beléptetőrendszert vagy akár egy fogast, így végül az automata ajtó szárnyai nem tudnának kinyílni, vagy ha ezt meg is tennék, akkor zavaró volna a működésük.

Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei
Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei

Az automata harmonikaajtók szűk helyek esetén is jól működnek

Az egyes helyiségek méretén utólag már nem igazán lehet változtatni. Falakat kiütni például nem minden esetben lehet statikai okokból, másrészt pedig ez egy nem túl költséghatékony megoldás. A teret azonban ennél kevésbé drasztikus módon is növelhetjük, például úgy, ha nem kell semmilyen ajtót kerülgetni. Egy harmonikaajtó használatával két legyet üthetünk egy csapásra: egyrészt biztonságosabb lesz tőle az a helyiség, ahova eredetileg egy hagyományos vagy egy automata ajtó nyílna, másrészt pedig nem kell azon morfondírozni, hogy mit tegyünk, vagy éppen mit ne tegyünk a nyíló ajtószárny mögé.

Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei
Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei

Konyhák, folyosók esetében érdemes megfontolni ezt az ajtótípust

A konyhák gyakran kifejezetten szűk helyiségekben kerülnek kialakításra. Ha például egy kisebb helyiségben van a konyha, akkor egy harmonikaajtó beszerelésével rengeteg hasznos helyet lehet megspórolni, így ez a megoldás nagy könnyebbséget jelent az ott dolgozók számára – nem kell olyan zsúfolt környezetben dolgozniuk. Egy automata harmonikaajtóval akár egy négyzetméternyi extra teret is nyerhetünk.

Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei
Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei

Egy folyosó esetében fontos szempont lehet, hogy mekkora szabad tér marad az ajtó nyitását követően, illetve, hogy teljes szélességében átjárható marad-e a folyosó. Lehet szó akár egy egészségügyi intézményről, ahol betegeket kell mozgatni vagy egy bútorüzletről, bemutatóteremről, ahol nagyobb berendezési tárgyakat kell szállítani, ezek esetében mindig jó megoldást jelenthet egy automata harmonikaajtó.

A harmonikaajtók – lapjaik meglehetősen fürge nyitásának és zárásának köszönhetően – még arra is alkalmasak lehetnek, hogy például a konyhából kiáradó szagokat megfogják, vagy éppen kint tartsák a dohányfüstöt és ne engedjék beáramolni az épületbe.

A megfelelő típusú nyílászáró kiválasztása bizony nem kis feladat. Ha az automata harmonikaajtókkal kapcsolatban, vagy akár más típusú ajtókkal összefüggésben további kérdése lenne, keresse bizalommal a FAAC Hungary Kft. munkatársait, akik készséggel állnak az ön rendelkezésére.

A hírben szereplő termékek
record FTA 20 harmonikaajtó
 
record FTA 20 automata harmonikaajtó

A record FTA 20 automata harmonikaajtó alkalmazható azokon a helyeken, ahol a hagyományos automata ajtó nem építhető be. Ilyen helyeken a harmonikaajtó nyújtja a megoldást. Ez lehet akár folyosó is, mely szinte teljes szélességben átjárható marad. Ezt az ajtótípust oly módon tervezték, hogy akár szűk helyekre utólag beépítve is nagyszerű megoldást nyújt az automata nyílászáró kérdésre. Gyors mozgás miatt jó lehetőség pl. konyhákra, pincérajtókra, de a szagok miatt kényes kérdésnek számító, fürge záródást igénylő dohányzó helyiségekre is.
A record FTA 20 FBO automata harmonikaajtó pánik funkcióval. Azokon a helyeken, ahol a tűzvédelmi hatóságok csak kilökhető szárnyú (totál pánikos) ajtót fogadnak el, ott az FBO típus a megfelelő, melynek alap pánik funkciója megegyezik az FTA 20 típuséval, ám szükség esetén ajtószárnyai kilökhetők. Alapvetően ez az ajtótípus a leginkább helytakarékos – minden típusú egyéb megoldással összehasonlítva. Rendkívül gyors mozgás jellemzi, s bár a többi record ajtó is igen hosszú élettartamával hívja fel magára a figyelmet, e típus vezeti a sort.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Automata ajtók
Automata ajtók
Tolóajtók, harmonikaajtók
Tolóajtók, harmonikaajtók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...