Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból

Az Almeva FLEXBOX ideális a szerelők és mesterek számára

Ön szerint lehetetlen két doboz tartalmából komplett kéményt építeni? Az Almeva Hungary Kft. meggyőzi Önt, hogy lehetséges, és ennek érdekében egy egyszerű útmutatót készített Önnek arról, hogyan lehet ezt megvalósítani. A cég portfóliójába nemrég felvette az új műanyag flexibilis égéstermék elvezető rendszert, az Almeva FLEX-et. Most megtudhatja, hogy milyen könnyű és kényelmes vele dolgozni, és hogy két doboz valóban elegendő ahhoz, hogy kéményt építsen.

Almeva FLEX műanyag égéstermék elvezető rendszer

Ez a flexibilis rendszer alkalmazható kondenzációs és alacsony hőmérsékletű kazánok égéstermék elvezető rendszereként. Elsősorban elhúzásos kéményeknél használják, és most egy teljesen új kivitelben kínálják.

Az új Almeva FLEX rendszer 60 és 125 mm közötti átmérővel kapható. A bajonett zárak 50 cm-enként váltakoznak az újított flexibilis csövön. Ennek köszönhetően ezen flexibilis rendszer használatakor nem keletkezik hulladék. 

Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból
Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból

Kétféle tömítés használandó az Almeva FLEX csövek csatlakoztatásához. A flexibilis cső két részének összekapcsolásához három tömítés használatos, melyeket külön kerülnek szállításra. A rugalmas csőnek a rendszer többi eleméhez (adapterek, T-idomok stb.) történő csatlakoztatásához szükséges az U-tömítés, mely mindig a csatlakoztatandó elem része.

A flexibilis cső fekete, UV-stabilizált, amely biztosítja a hosszabb élettartamot, a más anyagokból készült rugalmas csövekkel szemben. A flexibilis cső azonban nem UV-álló, ezért nem kéménykivezetésre szolgál. Erre a célra egy komplett Almeva STARR kéményfejet kínál a cég.

A flexibilis cső könnyen telepíthető

Az Almeva széles választékából az összes elem/idom könnyen felszerelhető. Ez szintén igaz az Almeva FLEX rendszerre, mely kiderül a következő szerelési útmutatóból. Az első lépés mindig a flexibilis cső rövidítése. Itt figyelembe kell venni, hogy mindig a bajonett csatlakozó részének közepébe vagy a horonyba vágjunk, amint az a képeken is látható.

Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból
Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból

A bajonett zárat használja a flexibilis cső a másik flexibilis csőhöz, vagy könyök idomokhoz, adapterekhez. Szorító bilincset viszont, biztonsági okokból mindig használjunk. Ezáltal meggyőződhetünk róla, hogy a kémény alkotó idomai tökéletesen és biztonságosan lettek csatlakoztatva egymáshoz.

A flexibilis cső adapterekhez és T-idomokhoz való csatlakoztatásához mindig egy anyát és U-tömítést használunk, amelyek az elem részét képezik. Először a vágott csőre tesszük az anyát, majd az anyába belehelyezzük az U-tömítést. Végül csavarja össze az anyát az adapterrel vagy a T-darabbal, és rögzítse egy kapoccsal.

Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból
Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból
FLEX kémény szett – az első doboz

Az Almeva nemcsak minőségi termékeket, hanem magas színvonalú szolgáltatásokat is kínál. Gondol ügyfeleire, és megpróbál kényelmes megoldást nyújtani számukra, mellyel időt takaríthatnak meg.

Ezért új kémény szettet is készítettek. Ezt a szettet dobozokba csomagolják, mely tartalmazza a kémény rögzítéséhez, a kémény távtartásához, és a rendszer lezárásához szükséges alkatrészeket.

Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból
Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból

A FLEX kéménycsomag négy változatban kapható, 80 mm átmérővel. A változattól függően a csomag könyököt, vagy talpas könyököt tartalmaz, szimpla vagy bővítős kivitelben, univerzális távtartóból, 6 m-es flexibilis csőből és kéményfejből. A csomag tartalmaz adaptert, szorító bilincset és tartólemezt is. Ezzel el is készült az első doboz. Most már csak egy doboz flexibilis csövet kell vásárolnia.

FLEX kémény szett – a második doboz

Ezután kényelmesen használhatja a flexibilis csövet az új Almeva FLEXBOX-ból. Kevesebb, mint egy köbméter 50 m-es, 80 mm átmérőjű flexibilis cső áll rendelkezésére.

Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból
Építsen Almeva FLEX kéményt két dobozból

Az Almeva FLEXBOX ideális a szerelők, mesterek számára, mivel minden furgonba problémamentesen belefér. A doboz mérete 1020 x 820 x 1034 mm. A flexibilis cső egyszerűen tárolódik, és nem igényel nagy helyet a raktárhelyiségben. 

A képekkel ellátott szerelési útmutató és a dobozon található segédmérő minden bizonnyal megkönnyíti a munkát. A gyártó nem feledkezett meg a flexibilis cső mennyiségének mutatójáról sem. A piros jelzés figyelmeztet, hogy vegye fontolóra új csőtekercs megrendelését.

Ezek után megbizonyosodhatott arról, hogy működik az elképzelés. A kémény teljes kibéleléséhez elegendő két doboz az Almevától.

A hírben szereplő termékek
Almeva FLEX flexibilis füstgáz-elvezető rendszer
 
Almeva FLEX flexibilis füstgáz-elvezető rendszer

A FLEX egy PPH műanyag füstelvezető rendszer hajlékony, flexibilis csövekből és csatlakozó idomokból. Ez a rendszer kondenzációs és alacsony hőmérsékletű kazánok égéstermékének elvezetésére szolgál, ahol a kazánból kilépő égéstermék hőmérséklete nem nagyobb mint 120°C. Elsősorban túlnyomásos és magas nyomású tüzelő berendezésekhez alkalmazható, de természetesen alkalmazható természetes huzatú elvezetésekhez is. Nem alkalmazható olyan tüzelőberendezésekhez, ahol koromégés léphet fel. Alkalmas nedves üzemmódra. Elsősorban gázzal üzemelő (L, H) készülékek égéstermék elvezetésére használható, de használható folyékony tüzelőanyagokhoz is (LTO ahol a kéntartalom ≤0,2%, kerozin.)

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kémény tartozékok
Kémény tartozékok
Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...