Energiahatékony fűtés ABSOLUT kéményrendszerrel

Kiegészítő alkatrészekkel a passzívházak egyedülálló kéménye

Napjainkban egyre fontosabb a dráguló energiával való takarékoskodás: az építőanyagok gondos kiválasztásával elérhető a fűtési költségek csökkentése. Egyik fontos építőelem a kémény, amely a legkülönfélébb követelményeknek kell, hogy megfeleljen. Hőszigetelt anyagból készüljön, az egész konstrukció legyen tömör: nedvességre érzéketlen, saválló és kiégés biztos. Legyen alkalmas bármilyen tüzelőanyaghoz és bármilyen tüzelőberendezéshez. Továbbá szellőzőkürtővel kívülről biztosítsa a fűtéshez szükséges levegőt a kazánok, a kandallók, illetve cserépkályhák számára.
A Schiedel ABSOLUT kéményrendszer megfelel a fenti követelményeknek. Alkalmas bármely tüzelőberendezés és tüzelőanyag esetében. Kiegészítő alkatrészekkel a passzívházak egyedülálló kéményrendszere.
A Schiedel ABSOLUT a fokozott hőszigetelésű és a passzívházak kéménye

Egy új épület esetében az energiafogyasztást csak akkor lehet a passzívházak energiafogyasztási szintjére csökkenteni, ha az épület teljes mértékben hő- és légzáró. Ez természetesen vonatkozik a kémény környékére is. Schiedel Termo szigetelő készletettel és a Schiedel Termo köpenytéglával az ABSOLUT kéményrendszer alkalmas a passzívházakba való beépítésre is.

A Termo köpenytégla megszakítja a kémény köpenyszerkezetében felfelé és lefelé irányuló hővezetést. Ebben a speciális a köpenytéglában habüvegből készült betét található. Ez az anyag az ásványi gyapottal azonos hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, párazáró tulajdonságú, nem vezeti a hőt és megfelel a köpenytéglával szemben támasztott statikai követelményeknek.

A Termo szigetelő készlet egy szabadalmaztatott különleges fóliából áll, amelyet a kémény körül a tetőkonstrukcióba építenek be. Ez a megoldás garantálja a légzárást és megakadályozza a hőveszteséget.

A közeljövőben több neves rendezvényen is bemutatják ezt a hazai kéménypiacon egyedülálló rendszert:

Építésztervezőknek:
Öko-logikus Építész Konferencia 2012

Kivitelezőknek, építésztervezőknek, statikusoknak:
Tetőakadémia 2012 (budapesti állomás, 2012. március 29.)

Kivitelezőknek, házépítőknek, felújítást tervezőknek:
Energetikai Tanácsadó Napok

Az ABSOLUT kéményrendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Schiedel ABSOLUT kéményrendszer
 
Schiedel ABSOLUT kéményrendszer

Az ABSOLUT kémény bármilyen tüzelőanyaghoz alkalmazható, az energiahatékonyságra törekvő, jól szigetelt házakba tökéletes választás. A legmodernebb passzívházak légtömör és hőhídmentes építési követelményeinek igazoltan megfelel.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...