proidea.hu online termékinformációs katalógus

Energiahatékony fűtés ABSOLUT kéményrendszerrel


2012. március 20.

Kiegészítő alkatrészekkel a passzívházak egyedülálló kéménye

Napjainkban egyre fontosabb a dráguló energiával való takarékoskodás: az építőanyagok gondos kiválasztásával elérhető a fűtési költségek csökkentése. Egyik fontos építőelem a kémény, amely a legkülönfélébb követelményeknek kell, hogy megfeleljen. Hőszigetelt anyagból készüljön, az egész konstrukció legyen tömör: nedvességre érzéketlen, saválló és kiégés biztos. Legyen alkalmas bármilyen tüzelőanyaghoz és bármilyen tüzelőberendezéshez. Továbbá szellőzőkürtővel kívülről biztosítsa a fűtéshez szükséges levegőt a kazánok, a kandallók, illetve cserépkályhák számára.
A Schiedel ABSOLUT kéményrendszer megfelel a fenti követelményeknek. Alkalmas bármely tüzelőberendezés és tüzelőanyag esetében. Kiegészítő alkatrészekkel a passzívházak egyedülálló kéményrendszere.
A Schiedel ABSOLUT a fokozott hőszigetelésű és a passzívházak kéménye

Egy új épület esetében az energiafogyasztást csak akkor lehet a passzívházak energiafogyasztási szintjére csökkenteni, ha az épület teljes mértékben hő- és légzáró. Ez természetesen vonatkozik a kémény környékére is. Schiedel Termo szigetelő készletettel és a Schiedel Termo köpenytéglával az ABSOLUT kéményrendszer alkalmas a passzívházakba való beépítésre is.

A Termo köpenytégla megszakítja a kémény köpenyszerkezetében felfelé és lefelé irányuló hővezetést. Ebben a speciális a köpenytéglában habüvegből készült betét található. Ez az anyag az ásványi gyapottal azonos hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, párazáró tulajdonságú, nem vezeti a hőt és megfelel a köpenytéglával szemben támasztott statikai követelményeknek.

A Termo szigetelő készlet egy szabadalmaztatott különleges fóliából áll, amelyet a kémény körül a tetőkonstrukcióba építenek be. Ez a megoldás garantálja a légzárást és megakadályozza a hőveszteséget.

A közeljövőben több neves rendezvényen is bemutatják ezt a hazai kéménypiacon egyedülálló rendszert:

Építésztervezőknek:
Öko-logikus Építész Konferencia 2012

Kivitelezőknek, építésztervezőknek, statikusoknak:
Tetőakadémia 2012 (budapesti állomás, 2012. március 29.)

Kivitelezőknek, házépítőknek, felújítást tervezőknek:
Energetikai Tanácsadó Napok

Az ABSOLUT kéményrendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Postacím: H-8200 Veszprém, Kistó u. 12.
Telefon: +36 88 576 700
Fax: +36 88 576 704
E-mail:
Web: www.schiedel.hu
Győrfi Miklós
műszaki szaktanácsadó +36 30 956 0863
Vámosi Zita
marketing munkatárs +36 30 956 0865
   
A Schiedel Kéménygyár Kft. termékei CE minősítéssel, a cég ISO9001-es minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik. A magyarországi képviseletet a veszprémi székhelyű Schiedel Kéménygyár Kft. látja el. A gazdasági társaság 1992.02.28-án alakult, fő tevékenysége a samott béléscsöves, szigetelt kéményrendszerek gyártása és értékesítése.
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  schiedel  absolut  kémény  épített  passzívház