proidea.hu online termékinformációs katalógus

Dirickx kapuk a dagály strandon


2019. január 17.

A projekt keretében Dirickx Allix® egy- és kétszárnyú kapuk kerültek beépítésre

A 2017-2018-as év legnagyobb magyarországi beruházása kétségkívül a Dagály Úszóaréna megépítése volt. A nem mindennapi beruházás fő szempontja a 2018. évi úszó világbajnokság megrendezése céljából felépített úszómedencék megépítése, valamint a Dagály főépület és strandfürdő felújítása.

A tervek elkészítésekor fontos szempont volt a nagyszámú ki- és belépők átengedésének biztosítása a biztonsági előírások betartásával. A Dirickx több évtizedes tapasztalatának és a megbízható minőségű termékeiknek köszönhetően a tervezés során Dirickx Allix® egy- és kétszárnyú kapuk kerültek kiválasztásra.

A projekt során 12 db 2,0 méter magas Dirickx Allix® szárnyas kaput építettek be RAL7016 antracit szűrke színben. A választásnál az elsődleges szempontok a tartósság és a minőség voltak. Ezekre a kapukra a Dirickx 10 éves felületvédelmi garanciát ad, de mindemellett kiemelnék a kapuhoz tartozó fémtokos Locinox zárszerkezetet, amely minőségében és tartósságában kiemelkedő a zárszerkezetek piacán.

Dirickx kapuk a dagály strandon
Dirickx Allix® szárnyas kapuk a dagály strandon


Mivel egy strandnak folyamatosan üzemelnie kell, fontos, hogy olyan kapuk legyenek telepítve, amelyek eleget tesznek ennek az elvárásnak. Olyan kapukkal, amelyek egyszerre alkalmasak a terület védelmére, a folyamatos használatra és a lehető legtöbb ember átengedésére, (akár vészhelyzet esetén is), melyekkel megelőzhető legyen a tumultus vagy sorok kialakulása.

A projekt során beépített Dirickx Allix® szárnyas kapuk mindegyike 180 fokban nyíló kivető pánttal van felszerelve, mivel e kapuk egy része menekülőkapuként is funkcionál. Menekülőkapu alkalmazása minden olyan területen kötelező, ahol nagyobb tömeg tud összegyűlni és fennáll a nem várt események (vészhelyzet) bekövetkezésének kockázata.

Dirickx kapuk a dagály strandon

Dirickx Allix® termékismertető

A DIRICKX által gyártott minden kézi- és motorizált nyitású kapu megfelel az NF EN 13241-1 európai szabványnak, valamint a 2004/108/EK irányelv előírásainak. A szabvány célja a végfelhasználói biztonság megerősítése, az európai szintű követelmények harmonizálása egy közös referenciarendszer létrehozásával és a termékek szabad mozgásának biztosítása az Európai Unión belül.

Az Allix® szárnyas kapu előnyei:
  • Telepítése gyors
  • Alkalmazható ipari- és logisztikai területeken, közigazgatási területeken, lakossági szektorban
  • A különböző opcióknak köszönhetően minden vásárló a saját igénye szerint tudja összeállatani a kívánt kaput. Ehhez nyújt segítséget a Dirickx kaputervezője: http://configurateur-portails.dirickx.fr/
  • A kapuszárnyak 180°-ban nyitható, állítható pántokkal felszereltek
  • Kézi vagy motorizált változatban kapható
  • Motor üzemkész funkció: a gyorsabb motornak köszönhetően területe kevesebb ideig marad nyitott állapotban
  • Nyitásszélesség az egyszárnyú kapunál 1 m-től 5 m-ig (25 cm-es ugrásokkal), a kétszárnyú kapunál 2 m-től 10 m-ig (50 cm-es ugrásokkal). A kapuk magassága 1 m-től 2,5 m-ig (10 cm-es ugrásokkal) választható
Dirickx kapuk a dagály strandon
Az Allix® szárnyas kapu műszaki rajza


A többféle kitöltési lehetőségnek köszönhetően akár a már meglévő kerítéshez is könnyen illeszthető az Allix kapu.A RAL skála 200 színében, Élégance és "kétszín opcióval" is kapható. A "kétszín" opciónak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy különböző színű oszlopokat és kapuszárnyakat telepítsenek, a megrendelő ízlésének megfelelően.

Az Allix® szárnyaskapuk letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Dirickx Kerítés Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Telephely: H-1108 Budapest, Harmat utca 220.
Telefon: +36 1 336 3100
Telefon: +36 1 336 3104
Fax: +36 1 336 3109
E-mail:
Web: www.dirickx.hu
Web: www.keritesvilag.hu
Mizsák János
  +36 1 336 3104
   
   
   
   
   
A Dirickx Kerítés Kft. a 90 éves gyártási tapasztalattal rendelkező francia Dirickx cég 100%-os tulajdonú, magyar leányvállalata 1998-ban alakult Budapesten. A Dirickx Kerítés Kft. által forgalmazott kerítések alapja a különböző vastagságú, jó minőségű horganyzott acélhuzal, amelyre különleges eljárással, magas hőmérsékleten műanyag bevonatot visznek fel. A speciális eljárásnak köszönhetően a kerítések hosszú éveken keresztül ellenállnak a korróziónak, és így a cég tíz éves garanciát tud vállalni termékeire.
Márkanevek: Axis, Axor, Axial, Alliance, Armor, Alliance Plus, Diclo, Easy Detect, Elixium, Fluidex,Exalt, myMIX, Allix, Espace, Lookx
Kulcsszavak:  Dirickx  Allix  kapu  szárnyas  kapu  dagály  strand  kapuk