proidea.hu online termékinformációs katalógus

A DEHNcube túlfeszültség-védelmi készülék megvédi a napelemes rendszereket


2016. június 09.

Az IP65-ös védettségű háznak köszönhetően közvetlen napsugárzástól védett helyen, kültéren is telepíthető


A napelemes rendszer különböző hatásoknak van kitéve. A túlfeszültségkár a leggyakoribb ok, amiért a tulajdonosok kártérítési igényt nyújtanak be a biztosítótársaságok felé. Annak érdekében, hogy megvédjük a napelemes rendszereket az ilyen típusú károktól, ahhoz megbízható túlfeszültség-védelem kialakítása szükséges.

A napelemes rendszer telepítésekor a villanyszerelő gyakran szembesül azzal a problémával, hogy a DIN sínre pattintható túlfeszültség-védelmi készülék beépítéséhez nem áll rendelkezésre műanyag tokozat, továbbá a védelmi készülék az inverterbe sem építhető be utólag.
A DEHNcube YPV SCI az első 2. típusú DC-oldali túlfeszültség-védelmi készülék napelemes rendszerekhez, amelynek beépítéséhez nincs szükség DC-oldali csatlakozódobozra, és így ideálisan alkalmazható sztring invertereknél. Ideális megoldás erre a feladatra a DEHNcube YPV SCI.

A túlfeszültség-korlátozó egyszerűen alkalmazható a kompakt kivitelnek köszönhetően és ezáltal gyorsan és egyszerűen telepíthető. További kiegészítő műanyag tokozat alkalmazása nem szükséges. Sőt, a DEHNcube YPV SCI az IP65-ös védettségű háznak köszönhetően közvetlen napsugárzástól védett helyen, kültéren is telepíthető.
A DEHNcube YPV SCI készülék 1000 V legnagyobb rendszerfeszültségig használható napelemes alkalmazásoknál és két változatban érhető el (1 MPPT és 2 MPPT). Az ellenőrzött és bevált SCI technológia, a beépített egyenáramú (DC) olvadóbiztosítóval és a rövidzárlati áramút segítségével, lehetővé teszi a DEHNcube készülék telepítését 1000 A zárlati árammal (ISCPV) rendelkező napelemes rendszerekben kiegészítő előtét-biztosító alkalmazása nélkül.A DEHN+SÖHNE villám- és túlfeszültségvédelmi termékeinek katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG. magyarországi képviselet munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Termékcsalád  DEHN villám- és túlfeszültség-védelem

A DEHN villám- és túlfeszültség-védelem kínálaton belül a következő területekkel foglakozik: külső villámvédelem és földelés, biztonságos villámvédelmi megoldások szigetelt felfogó berendezésekkel. DEHNsupport villámvédelmi kockázatelemzés szoftver. Energiaellátási (Red/Line) és információtechnológiai (Yellow/Line) rendszerek villám- és túlfeszültség-védelme. Adatátviteli rendszerek túlfeszültség-védelmének állapotfelügyelete (LifeCheck). Napelemes rendszerek (tetőre vagy földre telepített) villám- és túlfeszültség-védelme. Speciális alkalmazások, mint például épületautomatizálás [KNX, M-bus, LON, stb.], robbanásveszélyes területek, stb. villám- és túlfeszültség-védelmi megoldásai.

Cég
Székhely: H-1141 Budapest, Jeszenák János 20.
Telefon: +36 1 371 1091
Fax: +36 1 371 1092
E-mail:
Web: www.dehn.hu
dr. Kovács Károly
okl. villamosmérnök, cégképviselő +36 30 824 2476
   
   
   
A DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviseletét 1991-ben, a külföldi cégek közül (a Siemens és az ABB után) harmadikként alapították, és fontos szerepe volt abban, hogy a magyar szakemberek jobban megismerjék a villámvédelem témakörét. Elsődleges feladatuknak tartják, hogy Partnereiket a korábbiakban is megszokott módon támogassák villám- és túlfeszültség-védelem műszaki feladatainak megoldásában. Teszik mindezt önállóan, valamint szakmai partnereikkel. A DEHN+SÖHNE évtizedes tapasztalatát felhasználva mind az elméletben, mind a gyakorlatban felmerülő problémákra igyekeznek magas szintű, szakmailag megalapozott megoldásokat nyújtani.
Kulcsszavak:  DEHN+SÖHNE  DEHNcube  DC  oldali  túlfeszültség-védelem  túlfeszültség-korlátozó  napelemes  rendszerek  szolár