proidea.hu online termékinformációs katalógus

EPS, XPS és kemény ásványi kőzetgyapot lapok felragasztása hatékonyabban


2018. szeptember 28.

A Ceresit CT84 Express ragasztóhabbal a teljes hőszigetelési rendszer kivitelezési költsége csökkenthető

Nem kell mindig ragaszkodnunk a hagyományos megoldásokhoz, különösen, ha léteznek sokkal egyszerűbbek is. Az EPS polisztirol lapok felragasztása cementbázisú ragasztóval nem a legkényelmesebb feladat. Nehéz zsákokat kell a helyszínre szállítani és ott ide-oda cipelni, elő kell készíteni a ragasztót és minden koszos lesz a lap felragasztásakor. Időigényes és bonyolult ez a feladat. Itt az idő, hogy váltson a CT84 Expressre.

De hogy miért is nyertes a CT 84?
 • 100%-kal nagyobb a kiadóssága*
 • 15%-kal nagyobb ragasztóerő a hagyományos cementbázisú tapaszokhoz képest
 • 2 óra után már dübelezhető
 • alacsony tágulás
 • 0°C felett és magas páratartalom esetén is alkalmazható
 • könnyű súlyú
 • kiváló hőszigetelő képességű
 • légbuborékok keletkezése ellen fém golyó a flakonban
Ezáltal bátran állítható, hogy a munkaerő költsége csökkenthető és ezzel párhuzamosan a munkaidő is csökkenthető. Sőt mi több, alacsonyabb szállítási költséggel és raktározási költséggel járhat. Ezek után látható, hogy a teljes hőszigetelési rendszer kivitelezési költsége jóval alacsonyabb eredményhez vezet.

Milyen alkalmazási területei vannak a CT 84-et?

Alapfelületeket tekintve a Ceresit CT84 Express poliuretán ragasztó használható EPS és XPS panelek és kemény, ásványi kőzetgyapot felragasztására olyan felületeken, mint téglafalazat, beton, fa, üveg, bitumen, gipszkarton, OSB lapok, pórusbeton, bevonattal ellátott és galvanizált fémlemez. Ezen termék esetén is beszélhetünk a könnyű alkalmazhatóságról, hiszen használatra kész, PUR-hab pisztollyal könnyen használható és tiszta, gyors, pormentes munkát lehet vele elvégezni.

Ezek után a következő területeken javasolják használni:
 • EPS polisztirol lapok ragasztása Ceresit Ceretherm külső hőszigetelési rendszer esetén
 • EPS lapok közötti rések kitöltése
 • EPS lapok közötti szinteltérés kiegyenlítése
 • Alkalmazható már meglévő hőszigetelő rendszerre is
 • Külső ablakpárkány rögzítése (a felület zsírtalanítása után)
Hogyan használjuk a CT 84-et?

A hőszigetelő táblák ragasztásánál a habot kb. 2 cm-re a szélektől kell felhordani, és egy, a hosszabb oldallal párhuzamos csíkot kell a tábla közepére kinyomni. A táblát 2-4 perc elteltével helyezzük a falra és enyhén nyomjuk rá.

Ceresit CT84 Express poliuretán ragasztó


*A hagyományos cementbázisú tapaszokhoz képest.

A Ceresit CT84 Express poliuretán ragasztó katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
Kulcsszavak:  Henkel  Ceresit  CT84  Express  poliuretán  ragasztó  Ceresit  Ceretherm  külső  hőszigetelési  rendszer  EPS  XPS  panel