Biztonság és balesetvédelem a Hörmann garázskapukkal

Egy szakszerűen beépített, minőségi garázskapu segítheti otthonunk védelmét

Ma már egy garázskapunak amellett, hogy illeszkednie kell otthonunkhoz, számos kényelmi, balesetvédelmi és biztonsági szolgáltatást is kínálnia kell. Amellett, hogy sérüléseket okozhatnak, az illetéktelen behatolók ellen is megfelelő védelmet kell nyújtaniuk. A Hörmann - mint a világ egyik legnagyobb garázskapu gyártója - arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mely szempontok azok, amelyeknek egy jól megválasztott garázskapunak feltétlen meg kell felelnie.
"Mindenhol jó, de a legjobb otthon" - szól a híres mondás, hiszen otthonára mindenki a biztonság és a nyugalom "szigeteként" tekint. Azonban még ez az idilli hangulat is meg tud változni percek alatt, ha baleset történik, esetleg műszaki hiba vagy illetéktelen behatolás miatt vagyontárgyunkban keletkezik jelentős kár. Sokan nem gondolnak a garázskapura, mint veszélyforrásra, pedig az - biztonsági szempontból - otthonunk egyik gyenge pontja lehet. Az évtizedek óta garázskapukat és bejárati ajtókat gyártó és forgalmazó Hörmann azonban úgy véli, hogy egy jól megválasztott és beszerelt kapu mindezeket a problémákat kiküszöböli, ha figyelembe veszünk néhány alapszabályt.

Garázskapu: a családunk őre
Sokszor hallható olyan rémtörténet, ahol garázskapu csípte be egy kisgyermek kezét, esetleg műszaki hiba miatt ráesett az alatta álló autóra vagy biciklire. Magunk és a családunk biztonsága a legfontosabb, amelyet garázskapu vásárlása, lecserélése esetén is szem előtt kell tartanunk. Hogy szekcionált vagy billenő garázskaput vásárolunk, ebből a szempontból szinte mindegy, mindkét típusból találunk olyat, amely minden biztonsági szempontnak megfelel.
Galéria
A Hörmann azonban azt javasolja, hogy a következő szempontokra mindenképpen ügyeljünk, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket:
  • Lekapcsoló automatika
  • Ujj-becsípődés elleni védelem
  • Rugótörés biztosítás, amely garantálja, hogy a kapu egy esetleges rugótörés esetén sem zuhanhat le
  • Biztosított sínvezetés
  • Kézbesimuló fogantyú, hogy a kisgyermekek véletlenül se tudjanak ráállni, vagy ne akadjanak el bennük
"A legtöbb balesetet kétféleképpen lehet elkerülni: kellő figyelemmel, és azzal, hogy olyan eszközökkel vesszük körül magunkat, amelyek biztonságosak. Egy garázskapu elég nehéz és bonyolult szerkezet ahhoz, hogy kisebb-nagyobb baleseteket okozhasson" - mondta el Szujó László a Hörmann Hungária ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: "Számos Hörmann szabadalom és biztonsági megoldás segít azonban megakadályozni az ilyen balesetek megtörténtét. Azt ajánljuk, hogy vásárlás előtt mindenképpen kérjük ki szakemberek véleményét, hogy így elkerülhessük a sokszor súlyos következményű baleseteket."
Garázskapu: az otthonunk őre
Jó pár évvel ezelőtt, ha egy betörő egyszerű feszítővassal esett neki egy garázskapunak, könnyen sikerrel járhatott. Azóta azonban néhány technikai újításnak köszönhetően a garázskapu akár a ház egyik legbiztonságosabb pontja lehet. "Két megoldás az, amire felhívjuk a figyelmet bármilyen kapu vásárlásáról legyen is szó: az egyik az úgynevezett feltolás elleni védelem, a másik a kódolt távirányító-rendszer használata. Az előbbi abban segít, hogy a kapu leeresztésének pillanatában automatikusan reteszeli a kaput, így nem emelhető az fel. Ez a megoldás áramszünet esetén is működik, így az áramot kikapcsolva sem juthatnak be illetéktelenek garázsunkba" - mondta el a kapuk biztonsági megoldásaival kapcsolatban Szujó László, majd kitért egy másik tényezőre is: "A modern rendszerek ma már távirányítóval működnek. Ezeknek a készülékeknek elképesztő evolúciója figyelhető meg. Ma már olyan is van köztük a piacon, amely 128 bites, banki titkosításnak felel meg, így a rádiós jel ellopása szinte lehetetlen."
A garázskapukkal kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Galéria

A hírben szereplő termékek

 
Hörmann garázskapuk
5 termék

A Hörmann garázskapuval Ön, a nemzetközi piacon szerzett, több évtizedes tapasztalat mellett dönt. A Hörmann kapuk a legjobb anyagminőséget, a kimagasló minőségű megmunkálást, valamint a kényelmes kezelhetőséget és a tartós üzembiztonságot jelentik.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Garázskapuk
Garázskapuk
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...