Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichhel

Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichel

Gyors kivitelezés, magas kopásállóság, nagy szilárdság

Az évekig tartó használat után a beton gyakran javításra szorul, vagy akár el is kell távolítani és újraépíteni. A Sika tökéletes esztrich portfóliót kínál az ipari és kereskedelmi padlóburkolatok építéséhez és felújításához. Különösen alkalmasak olyan felújítási projektekhez, ahol a gyors üzembe helyezés és a legmagasabb minőségű esztrich szükséges. A SikaScreed HardTop termékcsalád habarcsaival a betonfelújítás nagyon gyorsan és gazdaságosan elvégezhető.

Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichel
Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichel

A SikaScreed HardTop termékek meghaladják a tulajdonosok és a kivitelezők elvárásait.

 • Nagyon magas mechanikai szilárdságú esztrich – a nyomószilárdság >60 N/mm² (EN13813/EN1504) és nagyon jó kopásállóság (Böhme A6.).
 • Rendkívül alacsony zsugorodás – SikaScreed Hardtop-65 ~0,1‰ (mm/m) EN 13454-2.
 • Nagyon gyorsan használatba vehető – a SikaScreed HardTop rendszerek gyorsan megkötnek és az elkészítés után néhány órával már járhatóak. 24 órán belül már ~35 N/mm² vagy magasabb nyomószilárdság várható (~20°C-on).
 • Sokoldalú – alkalmazható 8-200 mm vastagságban, kül- és beltéren egyaránt.
 • Időkímélő – 2-48 óra elteltével előkészítés nélkül, közvetlenül bevonható gyantás bevonatokkal.
 • Könnyű beépítés gépi keveréssel és szivattyúzással, hosszú nyitott idő
Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichel
Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichel

A hagyományos cementalapú esztricheknek több napra van szükségük a kellő szilárdság eléréséhez, melyhez ki kell száradniuk és akár 0,5‰ (mm/m) vagy még ennél nagyobb mértékben is zsugorodhatnak. Ezenkívül a gyantás bevonat felhordása előtt csiszolással vagy sörétszórással elő kell őket készíteni.

Ehhez képest a SikaScreed HardTop-65 szinte önterülő módon beépíthető, terítési technikával egy terítőrúd segítségével könnyen kivitelezhető és kiegyenlíthető, mely a kivitelezők számára sokkal kisebb munkaterhelést jelent. A kívánt vastagság és a nagyon egyenletes felület könnyen kialakítható. A kivitelezők a felhordást álló helyzetben, sokkal gyorsabban el tudják végezni, mint a hagyományos földnedves esztrichek felhordása esetén.

Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 - timeline
Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 - timeline
Tipikus program a teljes rendszer kiépítésére a legrövidebb idő alatt (500 m²-es ipari épület felújítása; 3,5 cm-es átlagos rétegvastagság; 20 °C-os hőmérséklet)

A SikaScreed HardTop habarcsokat gyors beépítésre és nagy szilárdság kialakítására tervezték. A SikaScreed HardTop esztrichek a SikaScreed-20 EBB-vel (epoxi kötőhíd) kombinálva minimális zsugorodással rendelkeznek, ami kiváló kötést biztosít az aljzathoz.

A SikaScreed HardTop-65 főbb jellemzői:

 • Alkalmazási terület: nagyméretű belső és külső területek kiegyenlítésére sűrű bevonattal, szabványos esztrich vastagságokban
 • Konzisztencia: az állag a víztartalom mennyiségével befolyásolható, a lágy plasztikától a majdnem önterülőig
 • Rétegvastagság: 8-80 mm
 • A simítás megkezdése: 1,5-3 óra múlva
 • A nyomószilárdság 24 óra elteltével ~40 N/mm²
 • Magas mechanikai ellenálló képesség és kopásállóság
Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichel
Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichel

Hatékony munkavégzés

A padlófelújítási munkálatok gyorsasága nemcsak a gyorsan megszilárduló termékeken, hanem a munkaterületen zajló folyamatokon is múlik. Az előkészítő, a befejező és a takarítási munkák költséget jelentenek és nem kerülhetők el, ezért a hatékony munkavégzés kulcsfontosságú.

A Sika megoldása a megfelelő géptechnológia – az Inotec GmbH-val együttműködve – és a SikaScreed HardTop termékek zsákban (25 kg), Big Bag zsákban (~1 tonna) vagy One-Way-containerben (~ 0,8 tonna) történő szállítása. Az ilyen, jól szervezett építkezéseken a szokásos szivattyúzás mértéke akár az 5,5 tonna/órát is elérheti.

A munkaterület viszonyaitól függően a csomagoló és gépi berendezések legmegfelelőbb kombinációja beállítható, mint például a magasság, a szivattyúzási távolság vagy a padló esetleges terhelése alapján. Az esztrichek automatizált keverése és szivattyúzása a megfelelő gépekkel nagyon hatékonyan elvégezhető, ennek köszönhetően a munkások számára a nehéz emelés és a por minimálisra csökkenthető vagy akár teljesen el is kerülhető. A hatékonyabb munkavégzésből adódik a munka gyorsabb befejezése, így a kivitelezési idő lerövidülése, melynek köszönhetően hamarabb lehet a következő építkezést elkezdeni.

A hírben szereplő termékek
SikaScreed HardTop esztrichek
 
SikaScreed HardTop esztrichek

A SikaScreed HardTop termékcsalád habarcsaival a betonfelújítás nagyon gyorsan és gazdaságosan elvégezhető. Különösen alkalmasak az olyan ipari és kereskedelmi padlóburkolat felújításoknál, ahol nélkülözhetetlen a gyors üzembe helyezés és a legmagasabb minőségű esztrich. A SikaScreed HardTop rendszerek gyorsan megkötnek és a lerakás után néhány órával már járhatóak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Esztrichek
Esztrichek
Betonjavító anyagok
Betonjavító anyagok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...