Az Avis iroda konyhái

Az Europa Design bútorai és az Avis arculati színei életteli, fiatalos környezetet teremtenek

Az Avis Budget Group BSC irodája nemcsak munkatereiben, hanem közösségi tereiben is különleges értéket képvisel az irodaházak piacán. A közösségi terek közül is kiemelkednek a konyhák és étkezők, melyek ésszerű, funkcionális kialakításához értékalkotó design párosul; a Green House irodaépület különböző szintjein más és más hangulatú ebédlő fogadja az Avis dolgozóit.

Az Avis iroda a Green House irodaház első, második és harmadik emeletén foglal helyet. Az irodában szintenként találhatóak étkezők, hogy a dolgozók minél könnyebben elérjék a közös használatú helyiségeket. A konyhák az épület belső magjában kaptak helyet, így a huzamosabb tartózkodásra szolgáló helyiségektől nem vesznek el fontos területet.
A konyhák mellett helyet foglaló étkezők az irodaépület környezetére néző ablakok mellé kerültek, hogy a dolgozók nemcsak munka, hanem étkezés közben is élvezhessék a természetes napfényt. A természetes világítás kihasználásával, a tudatos elrendezésnek köszönhetően, a helyiség mesterséges világításra szánt költségei az egész irodára nézve nagymértékben csökkenthetőek.
Míg szintenként, a három ebédlő bútorozása körülbelül azonos, addig a designban jelentős eltérések mutatkoznak. A tervezők változatos, színes, különböző hangulatú közösségi tereket teremtettek, ahol az Avis Budget Group BSC fő szolgáltatására, valamint környezettudatosságára is utalnak.
Reptéri design

Az első emeleten található étkezőben a cég profilját megidéző utazás téma az uralkodó motívum. A falon lévő Wall and Deco tapéta a reptéri váró hangulatát idézi; ezt a reptéri indulótábla motívumot az Avis iroda tárgyalóiban is viszontláthatjuk, mivel azokat a céghez kapcsolódó egyes városok reptéri kódjával jelölték meg.
Sötétszürke, kőhatású LVT padlóburkolat található a helyiségben, mint a harmadik szint konyhájában. A sötétebb térelemek mellett - mint a kapumotívumot formázó, az étkezőpultot körülölelő, fahatású falburkolat - megfelelő ellenpontot képez a fehér színű, fényes, szögtöréses Metro csempe, mely megkönnyíti a fahatású, magas étkezőpult mögötti felület tisztántartását.
A sötétbarna és fehér színű, egyedileg készített, minimalista étkezőasztalok felett függesztett lámpatestek lógnak. A designikon, Tom Dixon: Beat Light lámpái matt, fekete külső héjuknak és arany belső burkolatuknak köszönhetően eleganciát csempésznek a térbe. Az étkezőpultok mellett a konyhabútor ugyancsak egyedi gyártású. Az egyenes konyhapult "fiók a fiókban" funkciójával megkönnyíti a bútor kihúzható tárolóinak használatát.
Megjelenik a természet

A második emeleten található étkező egyik falán maga a természet jelenik meg - egy növényfal képében. Az élőfal melletti falat fekete táblafestékkel festették, melyre akár írhatnak is a dolgozók. Az étkező melletti konyha beépített bútora inox előlapú konyhagépeket rejt. A dolgozók kényelme érdekében nemcsak hűtőkkel és mikrohullámú sütőkkel szerelték fel a konyhát, hanem italautomatákkal is.
Az Europa Design forgalmazta Akaba - Gorka székek sötét dió színükkel viszik tovább a természetes hatást. Míg a konyhában sötétbarna színű, fahatású LVT padlóburkolat található, addig az étkezőben szürke színű, kőhatású padlózat, melynek rajzolata a két helyiséget összekötő oszlopokon, látszó betont imitáló tapétán folytatódik. Csakúgy, mint egy szinttel lejjebb, itt is Tom Dixon: Beat Light lámpák lógnak az egyedileg gyártott fehér, és sötétbarna színű étkezőpultok felett.
A második emeleti konyha a természet közelségének hangulatát hivatott éreztetni, mely egyben az Avis környezettudatosságára is utal. Az ebédlőben színes karimájú szemeteseket helyeztek el, melyekben a dolgozók szelektíven gyűjthetik a szemetet.
Trikolor és storyboard

A harmadik emeleti konyhában a cég arculati színei köszönnek vissza. Az Avis Budget Group BSC logójában használt vörös, narancs és kék árnyalatok Parri bárszékeken, a konyhabútoron, valamint a falgrafikában jelennek meg. A fekete-fehér alapú képregény kitöltése ugyancsak háromszínű. A trikolor színű grafika, mely a falak mellett némely asztalon is megjelenik, Haránt Artúr képregény rajzoló munkája.
A storyboard, azaz a képregényen kirajzolódó történet, a cég munkatársai között kiírt nyertes pályaművet jeleníti meg. A vinil tapétára egyedileg nyomtatott storyboard, teljességében végigolvasható az egyik falon. A színes felületek finomítása érdekében - az étkezőasztalok felett fekete és fehér, hengeres alakú, egyedi tervezésű és gyártású, függesztett lámpatestek lógnak.
Az Europa Design munkatársai, az Avis arculati színeinek alkalmazásával, közvetlen vizuális hatással erősítik a cég megjelenését nemcsak a pihenő, hanem a dolgozó terekben is. Szintenként, az ebédlő melletti piazza teréből, savmart hatású üvegfólia sáv gátolja meg a szabad belátást a konyhákba. Ennek köszönhetően a konyha bensőséges hangulatúvá válik.
Piazza

Mi juthat eszünkbe a szó hallatán? Nagy, szabadtéri közösségi tér, hevesen gesztikuláló, hangosan beszélő olasz emberek, szabadtéri kávézók, ahol a napfény jótékony hatása mellett, a piazza teraszán elfogyasztott kávé is élénkítő hatással lehet ránk.
Az Avis piazzája, amely egy közösségi tér, fél úton van dolgozó és étkező hely között. Míg a munkahelyen tilos az étkezés, addig itt, félúton, már lehet inni, hogy aztán az étkezőben ehessen is az ember. Míg az irodatérben, általánosságban, szürke szőnyeget használnak, itt színes körök jelölik a funkcióváltást. A területre a Howe - Skyline összetolható bútorait helyezte el az Europa Design. Az építőkocka szerű bútorok, szabad átrendezésükkel a tér változatos használatát teszik lehetővé, mely nemcsak kötetlen megbeszélésekhez, hanem a "digitális nomád" munkatársak szabadabb munkavégzéséhez is kiváló helyszínt biztosít.
A breakout, azaz pihenő területen, az urbánus elemek jelennek meg; Muraspec, egyedileg nyomtatott tapétán, erdőt mintázó grafikaként. Ezzel a természetre utalt a tervező-grafikus, mely motívumot a pihenő területekhez hangolta. A dolgozó területen már városi sziluett-minta bontakozik ki - ellensúlyozva ezzel a természeti részt. Tehát a két terület (és designja) összekapcsolása között nemcsak szellemi, hanem grafikai átvezetés is történik; miközben a dolgozó a pihenő területről a munkaterületre ér, azaz mintegy elhagyja a természetet és elindul a városba, az út során fák mellett halad el. A lombos fát ábrázoló tapéta színes törzsei a szőnyeg mintázatában folytatódnak - ezzel kijelölik a folyosó területét, színes zebrát képezve a térben.
Avis iroda - Ahol az urbános világból a természetbe juthatunk
Az Avis Budget Group BSC három étkezője és a bejáratuknál lévő piazzák hűen ábrázolják az iroda egészén végigfuttatott design motívumokat - hisz megjelenik az utazó, az urbánus, és a természet hangulatát közvetítő design motívum. Emellett az Avis iroda belsőépítészete nagyfokú tudatos tervezésről tesz tanúbizonyságot.
A tervezők figyelmességének hála, a funkcionalitás mellett a design is szerephez jutott, így vált az Avis iroda színes, életteli, fiatalos térré, ahol a dolgozó szívesen tölti el munkanapjait. A munkaterek kialakítása mellett, az Y generációs dolgozók érdekeit szem előtt tartó tervezők a pihenő területekre is nagy hangsúlyt fordítottak.
Így lett a három különböző konyhából az Avis iroda üde színfoltja, ahol az embert megfelelő mértékű inspiráló hatás éri ahhoz, hogy az étkezés befejeztével feltöltődve térhessen vissza a munkához.

Tervező: RE-solution Consulting Kft.
Irodabútor forgalmazó: Europa Design Hungary Zrt.
Kapcsolódó hírek
Irodaházak Éjszakája IV. - Újraálmodott építészeti értékek
Irodaházak Éjszakája IV. - Újraálmodott építészeti értékek
Buszos design túra magas színvonalú előadásokkal
Irodaházak Éjszakája IV. - Újraálmodott építészeti értékek
Avis - Az Év Irodája 2013-ban
Avis - Az Év Irodája 2013-ban
Az Év Irodája verseny győztese az Europa Design bútorait felvonultató Avis Budget Group BSC irodája lett
Avis - Az Év Irodája 2013-ban
Egy munkahely, ahol garantált a feltöltődés
Egy munkahely, ahol garantált a feltöltődés
Az Év Irodája 2013 díjra jelölt Avis iroda rekreációs területei
Egy munkahely, ahol garantált a feltöltődés
Az Avis iroda belsőépítészete a Green House irodaházban
Az Avis iroda belsőépítészete a Green House irodaházban
A REscon belsőépítészeti koncepciója és az Europa Design irodabútorai maximálisan kielégítik az Y generáció elvárásait
Az Avis iroda belsőépítészete a Green House irodaházban
Kategóriák
Irodabútorok
Irodabútorok
Bútorok
Bútorok
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...