Eső- és szennyvíz vezetékek hangszigetelése Armacell szigetelőanyaggal

Eső- és szennyvíz vezetékek hangszigetelése Armacell szigetelőanyaggal

Az ArmaComfort AB és ArmaComfort AB Alu hatékony zajvédelmet biztosít

Az Armacell az ArmaComfort termékek kínálatával nagy hatékonyságú és könnyen telepíthető hangszigetelő megoldást kínál, melyet kifejezetten az eső- és szennyvíz vezetékek szigetelésére ajánlanak.

A többrétegű hangszigetelő anyagok az egyéb szigetelésekkel összehasonlítva magasabb zajcsillapítást nyújtanak kisebb rétegvastagság mellett. Az ArmaComfort szigetelőanyagok rugalmasak és szűk beépítési környezetben is könnyen telepíthetők.

ArmaComfort hang- és zajcsillapító szigetelőanyag
Eső- és szennyvíz vezetékek hangszigetelése Armacell szigetelőanyaggal
Az ArmaComfort AB szigetelőanyag könnyen telepíthető megoldás az optimális zajvédelem érdekében

Nagy hatékonyságú hangszigetelési megoldások
A lakó- és munkakörnyezetekben a zaj a leggyakoribb zavarforrás. Különösen zavarónak találjuk a szennyvíz- és az épületen belül futó esővíz-vezetékeket. A hangszigeteléssel el nem látott csövekről a lezúduló víz zaja a falazat- és födémelemekre, valamint azokról a szomszédos helységekbe jut át. Az ArmaComfort AB és az ArmaComfort AB Alu-val az Armacell kifejezetten erre az alkalmazási területre fejlesztett nagy hatékonyságú zajvédelmi megoldásokat.

A francia Centre Scientifique et Technique du Bâtiment (CSTB) minősítő intézet vizsgálatai kimutatták, hogy egy Geberit tető vízelvezető rendszer hangszintje 2 l/s folyadékáram mellett az ArmaComfort AB segítségével 16 dB (A) mértékben csökkenthető. Egy egyszerű PVC csövön, mely csekély súlya miatt a rajta átfolyó víz következtében erősebben jön rezgésbe, 12 dB (A) mértékű hangcsillapítást érhető el. Az emberi fül a 10 dB (A) mértékű csillapítást a zajszint felére csökkenéseként érzékeli. Az egyéb hangszigetelési termékekkel való összehasonlításkor a hangerő az ArmaComforttal csekélyebb rétegvastagság mellett jóval erősebben csillapítható. Ezek a termékek kiemelkedő zajcsillapítási és zajleválasztó tulajdonságokkal rendelkeznek a teljes építés-akusztikai szempontból fontos frekvenciatartományban, függetlenül attól, hogy öntöttvas vagy műanyag csöveken használják azokat.

ArmaComfort hang- és zajcsillapító szigetelőanyag
Eső- és szennyvíz vezetékek hangszigetelése Armacell szigetelőanyaggal
Az ArmaComfort AB segítségével alacsony zajszintű környezet hozható létre

Csekély füstképződés tűz esetén
Ezek a szigetelések igen jó tulajdonságokat mutatnak tűz esetén, az ArmaComfort AB Alu például az európai SBI-teszten (az EN13501-1 szerinti égési viselkedés) B-s1, d0 besorolásával a legjobb égési viselkedést biztosítja a szerves termékek közül. Az alumínium bevonat igényes ezüst árnyalatban optikailag igen jól illeszkedik a szem előtt levő, lemezzel borított berendezésrészekhez. Zárt cellás, Armaflex alapú szigetelőanyag kialakításának köszönhetően az ArmaComfort AB megbízhatóan akadályozza meg a páralecsapódást a csővezetékeken.

Rugalmas, de mechanikailag terhelhető
Az ArmaComfort hangszigetelő anyagok rugalmasak, azonban ellenállóbb felülettel rendelkeznek, mint a megszokott Armaflex szigetelések. Az elasztomer alapú szigetelőanyagokhoz hasonlóan munkálhatók meg és nem igényelnek speciális szerszámokat. Az ArmaComfort termékeket a már jól bevált Armaflex ragasztókkal kell telepíteni. Ennek során azonban a hosszanti varratokat kiegészítőleg a megfelelő öntapadó szalagokkal kell rögzíteni. Telepítés során további előny az anyag vékony falvastagsága, ugyanis kifejezetten ezeken a felhasználási területeken gyakran találkozunk igen szűk helyviszonyokkal.

A zajvédelem egyre fontosabb lesz
A zaj korunk egyik legnagyobb környezeti problémájává vált. Akár a munkahelyen, nyilvános épületekben, vagy akár saját otthonunkban, semmi más miatt nem érezzük magunkat olyannyira megterhelve, mint a zaj miatt. A külső épületi elemek megfelelő zajvédelme ellenére az épületen belüli zajok az ott tartózkodók életminőségét erősen befolyásolhatják.

A zajvédelem fontossága
Eső- és szennyvíz vezetékek hangszigetelése Armacell szigetelőanyaggal

A zajvédelmi hiányosságok következményeit általában csak egy épület átadása után veszik észre és azokat később csak jóval nagyobb költségvonzat mellett lehet megszüntetni. A zajvédelmi intézkedések tudatos tervezése és helyes kivitelezése ezért mind az új épületek építése, mind a meglévő épületek felújítása során lényeges elvárás.

Az épületgépészeti tervezőknek és kivitelezőknek meg kell felelniük a háztulajdonosok megnövekedett igényeinek és tovább kell fejleszteniük zajszigetelési ismereteiket. A hatékony zajszigetelési eljárások növelik a lakóterületek komfortérzetét és az ingatlanok értékét.

A hírben szereplő termékek
ArmaComfort hang- és zajcsillapító szigetelőanyag
 
ArmaComfort hang- és zajcsillapító szigetelőanyag

Az ArmaComfort AB és ArmaComfort AB Alu egy nagy hatékonyságú és könnyen telepíthető hangszigetelő megoldás, mely kifejezetten az eső- és szennyvíz vezetékek szigetelésére lett kifejlesztve. Ezek a többrétegű hangszigetelő anyagok kisebb rétegvastagság mellett magasabb zajcsillapítást nyújtanak, mint az egyéb termékek. Az ArmaComfort rugalmas és szűk beépítési környezetben is könnyen telepíthető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Lefolyócsőrendszerek
Lefolyócsőrendszerek
Hangszigetelések
Hangszigetelések
Épületgépészeti hőszigetelések, hangszigetelések
Épületgépészeti hőszigetelések, hangszigetelések
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...