proidea.hu online termékinformációs katalógus

Teremakusztikai feladat megoldása Heraklith lapokkal a Győri Sportuszodában


2014. december 02.

A belső terek akusztikájáról Heraklith C finomszálas fagyapot lapok gondoskodnak

Ez év decemberében kerül átadásra a vizek városának új sportlétesítménye a Győr Városi Fedett Sportuszoda. A Győri Önkormányzat beruházásában épített sportkomplexum a korszerű műszaki megoldások egész sorát vonultatja fel az épületben. A belső terek megfelelő akusztikájáról Heraklith C finomszálas fagyapot lapok gondoskodnak.

Tömegek befogadására alkalmas, sík felületekkel határolt terek (pl. uszodák, tornacsarnokok, koncerttermek, színházak, stúdiók) problémája, hogy a keletkező zajok az ilyen felületekről szinte veszteség nélkül visszaverődnek és felerősödnek, ezért a bent tartózkodóknál nehezen elviselhető diszkomfort érzést váltanak ki.

Ezekben a helyiségekben a keletkező zajt célszerű elnyeletni, illetve szabályozni a hangvisszaverődést annak érdekében, hogy az építmény jól elláthassa azt a funkcióját, amire tervezték.
A feszített víztükörrel rendelkező uszodaterek esetében - mint a győri is -, különösen fontos a megfelelő teremakusztika biztosítása, hiszen a vízfelület önmagában nagy hangvisszaverő felületként működik, amelynek hatását feltétlenül kompenzálni kell. Ezt a feladatot a tervező gyárilag festett Heraklith C finomszálas fagyapot lapokkal oldotta meg.

A Knauf Insulation Kft. által Zalaegerszegen gyártott fagyapot lap a fa és a cement egyedülálló kompozitja, amely szálas struktúrájával, porózus szerkezetével, élképzési lehetőségeivel és festhetőségével kiválóan alkalmas esztétikus hangelnyelő felületek kialakítására. A fagyapot termékek alkalmazása alapanyaguk révén olyan területeken is biztonságos, amelyekre az extrém körülmények miatt más anyagokat szinte lehetetlen találni.
Az uszodai környezetre jellemző nagy relatív nedvességtartalom nem károsítja a faanyagot, amely ezen felül képes a nedvesség felvételére és leadására is, így részt vesz a környezet klimatikus viszonyainak szabályozásában.

A Győri uszoda tereiben kétféle műszaki megoldással kerültek beépítésre a Heraklith C finomszálas lapok:
  • Heraklith C finomszálas lap cseresznye színű lazúrral felületkezelve, 35x500x2000 mm táblaméretben, 45 fokos élképzéssel, dupla horganyzású CD fém tartószerkezetre, speciális rozsdamentes csavaros rögzítéssel, a trapézlemez fedésre nóniusz függesztéssel rögzítve
  • Heraklith C finomszálas lap sárga színre /RAL 1002/ festve, 25x595x1995 mm táblaméretben, T-24 függesztett álmennyezeti tartószerkezetben elhelyezve
 
A Heraklith C finomszálas fagyapot lapokkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Fagyapot és parafa szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Heraklith  C  finomszálas  fagyapot  lap  Knauf  Insulation  belső  tér  akusztika