proidea.hu online termékinformációs katalógus

AGC FIX-IN ragasztórendszer beltéri használatra


2019. augusztus 08.

Nincs látható rögzítő eszköz, amely megbontaná a sima üvegfal egységes megjelenését

Annak érdekében, hogy az AGC komplex és megbízható megoldást tudjon kínálni partnereinek a dekoratív üvegek beltéri beépítéséhez, a cég megalkotta a FIX-IN termékcsaládot.

Minden terméket különböző felületeken teszteltek. A termékek használata egyszerű, beépítés után a ragasztórendszer láthatatlan marad. A FIX-IN ragasztórendszerrel rögzített üvegekre 5 év garanciát adnak elszíneződés, festéklepattogzás esetén a Mirox, Lacobel és Matelac termékekre és 10 év garanciát Lacobel T és Matelac T termékekre.

Minden FIX-IN terméket az AGC által kiadott beépítési útmutató szerint kell tárolni, alkalmazni!

Az üveglapok legáltalánosabb beépítési módja az alaphoz ragasztás, szilikon alapú termékek használatával. A FIX-IN rendszer megfelelő kompatibilitást biztosít a különböző komponensek között, ezáltal megakadályozza a festés károsodását a ragasztóban lévő korróziógátló komponensek következtében.

A FIX-IN rendszer ideális a SAFE+ hátoldali fóliával rendelkező vagy anélküli Lacobel, Matelac és Mirox termékekhez. Ugyancsak alkalmas a Lacobel T / Matelac T üveghez is, amelyet mindig hátoldali biztonsági fólia nélkül gyártanak.
A FIX-IN rendszert nedves és száraz területeken történő használatra alakították ki, de kizárólag beltéri alkalmazásra.

AGC FIX-IN ragasztórendszer

AGC FIX-IN ragasztórendszer

AGC FIX-IN ragasztórendszer


A FIX-IN csomag használatával az üvegek rögzítése egyszerű, gyors és biztonságos. A termékcsaládon belül megtalálható a felületkezelő, a felület aktivátor, a speciális kétoldalas ragasztószalag, a szilikon ragasztó és a kisebb sérülések elfedésére használható javítófesték is.

Bevizsgált és jóváhagyott AGC termékek:

 • FIX-IN PR alap alapozó
  Amennyiben az alap porózus, először egy alapozóval kell kezelni. Az alapozó az alap felületét optimálisan előkészíti, amelyre ezután az üveg rögzíthető.

 • FIX-IN SA felületaktiváló szer
  A SAFE+ hátoldali fóliával ellátott Lacobel, Matelac és Mirox esetében felületaktiváló szert (filmbevonatot) viszünk fel az üveg hátoldalára. Arra használjuk, hogy megtisztítsuk és zsírtalanítsuk a nem porózus alapokat és a SAFE+ hátoldali fóliát. Ez előkészíti és biztosítja a fólia felszínét a FIX-IN SL-hez és a FIX-IN AT-hez való helyes tapadáshoz.

 • FIX-IN SL szilikon
  Az AGC átlátszó szilikonja ideális, hogy erős kötést hozzunk létre a foncsorozott/festett üveg és az alap között. A szilikon FIX-IN SL-t kombinálni kell a FIX-IN AT ragasztószalaggal.

 • FIX-IN AT szalag
  A FIX-IN AT szalagot távtartóként is használhatjuk az üveg hátoldala és az alap közötti távolság (3,2 mm) fenntartására. Ezzel a felhasználással a szalag biztosítja a megfelelő megkötést és szellőzési célokat is szolgál.

 • FIX-IN TU (-T) javítófesték
  A feldolgozáshoz szükséges anyagmozgatás vagy a szerelés miatt kisebb karcolások, sérülések keletkezhetnek az üveg festett oldalán, amelyeket ki lehet javítani a standard színekhez rendelkezésre álló AGC FIX-IN TU javítófesték használatával.
  FIX-IN TU -T javítófesték Lacobel T/ Matelac T termékekhez kizárólag az edzés után használható.

A FIX-IN ragasztórendszer használata új üvegfelület kialakításakor:
A FIX-IN ragasztórendszer használata felújításkor: 

Termék
Cég
Székhely: H-2851 Környe, Üveggyár út 1.
E-mail:
Web: www.yourglass.com
   
Maródi Csilla
területi vezető +36 20 973 2987
Solymosi Bernadett
építészeti projektek +36 20 960 4279
Az AGC Glass Europe építészeti síküveg gyártó cégcsoport magyarországi képviselete az AGC Glass Hungary Kft. Kültéri és beltéri üvegmegoldások határtalan skáláját kínálják partnereiknek. Építészeti és beltéri dekorációs üvegek, tükrök, katedrál üvegek, tűzgátló üvegek. Az építészeket és tervező irodákat, valamint magyarországi partnereiket üvegmintákkal, tervezési segédanyagokkal, technikai adatokkal és szakmailag kiválóan felkészült mérnöki gárdával támogatják.
Kulcsszavak:  AGC  FIX-IN  ragasztórendszer  beltéri  üvegfal  dekorációs  üveg  szilikon