Tájépítészeti megoldások ACO folyókákkal

Tájépítészeti megoldások ACO folyókákkal

A vonal esztétikája

Csak egy apróságnak tűnik, mégis a városi arculat meghatározó eleme lehet a vízelvezetés. Az ACO éppen ezért különös gondot fordít a kültéri vízelvezetési rendszer látható részének kialakítására.

ACO folyóka óváros utcáján
Tájépítészeti megoldások ACO folyókákkal

Képzeljünk el egy macskakövekkel kirakott, nagyjából két évszázados belvárosi területet apró házakkal. Most gondoljunk magunk elé egy modern irodaépületeknek otthont adó ipari parkot. Vagy akár egy gótikus templomot és környezetét. Ahogy az épületek és az egyes városrészek hangulata más és más, úgy igyekeznek a várostervezők az épített környezet egyes elemeit összhangba hozni.

Ebben segít számukra az ACO, ugyanis a vállalat termékválasztékában megtalálhatók a legkülönfélébb rácsok és felső részek, sőt egyedi igények szerinti gyártásra is lehetőség van.

Az Urban Design, azaz tájépítészet vagy városépítészet az ACO azon törekvését foglalja össze, amely során a vízelvezetési rendszert minél inkább a városkép harmonikus részévé igyekszik tenni – egyes esetekben látható, máskor szinte láthatatlan formában.

Szeretnénk kihangsúlyozni a területet? Erre tökéletes megoldást nyújtanak a Freestyle rácsok. Inkább diszkrét megoldást keresünk? Az ACO réskeretek pont ilyen helyzetekre valók.

ACO folyóka bevásárló utcában
Tájépítészeti megoldások ACO folyókákkal

A funkció és az esztétika harmóniája bontakozik ki az ACO kültéri vízelvezetési megoldásai nyomán. Nem véletlen az elnevezés sem: A vonal esztétikája.

Tekintse meg az ACO Urban Design megoldásairól készült videót

A hírben szereplő termékek
ACO Drain Multiline Seal in folyókák ACO Drain Multiline V100-500 S/G rácsos folyókák közép és nehéz terhelésre ACO XtraDrain X 100-200 rácsos folyókák közép és nehéz terhelésre ACO DRAIN PowerDrain folyókák nehéz terhelésre
 
ACO rácsos folyókák
7 termék

A klasszikus folyókák két részből állnak: folyókatestből és rácsból. Kialakításuknak köszönhetően könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak. Terhelési kategóriáik az EN 1433 szerint A15 - F900 között lehetnek. A rácsok és élvédelmek készülhetnek horganyzott acélból, öntöttvasból, rozsdamentes acélból és kompozitból. A folyókarácsok rögzítése lehet csavaros, illetve csavarmentes, Drainlock típusú.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO Qmax tározócsöves vízelvezető rendszer ACO vonalfény résfolyóka
 
ACO résfolyókák
2 termék

A réskeretes folyókák olyan sétáló utak, terek burkolatainak vízelvezetésére alkalmasak, ahol a gyalogos forgalom zavartalan áthaladásának, valamint a vízelvezetés észrevétlenségének biztosítása fontos szempont. Ez az esztétikus megjelenés kiemelt igényű építészeti megoldást nyújt. A vízelvezető rendszer tisztító egységeken keresztül egyszerűen karbantartható és tisztítható.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Felszíni vízelvezetők
Felszíni vízelvezetők
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...