Az A-SAFE biztonságtechnikai megoldások alkalmazhatók fagytérben is

Az A-SAFE biztonságtechnikai megoldások alkalmazhatók fagytérben is

Raktári környezetben évente közel 1200 munkahelyi baleset történik Magyarországon, amely átlagosan napi 4 alkalom

Ez a szám elgondolkodtató és cselekvésre ösztönző, amennyiben a cégek továbbra is versenyképesek és költséghatékonyak akarnak maradni a piacon.

Az A-Safe biztonságtechnikai megoldások alkalmazhatók fagytérben is
Az A-Safe biztonságtechnikai megoldások alkalmazhatók fagytérben is

A raktárakban dolgozók biztonságának problémáján kívül, komoly következményeket okozhatnak azok az anyagi károk, amelyeket emberi mulasztás, elavult gépek vagy nem megfelelő biztonságtechnikai eszközök részleges vagy teljes hiánya okoz. Az ilyen jellegű balesetek komoly anyagi terhet okozhatnak a további munkafolyamatok ellátása során, az utólagos hibaelhárítás és korrigálás plusz időbefektetést jelent, és rontja a gyár működésének hatékonyságát.

A QLM által forgalmazott A-Safe biztonságtechnikai megoldások akár már 1,5-2 éven belül megtérülő beruházást jelentenek a hagyományos biztonságtechnikai elemekkel szemben. Ennek oka, hogy ezek használatával jóval kevesebb javításra van szükség, a sérült elemek és eszközök cseréje egyszerűbb. Ennek köszönhetően a targoncák, munkagépek hosszabb ideig maradnak épek, nincs feleslegesen elvesztegetett munkaidő ráfordítás.

Népszerű és hatékony megoldások

A QLM egyik kedvelt biztonságtechnikai megoldása az "okos" jelzőlámpa, amely a raktári kereszteződések baleseteinek megelőzésében játszik kulcsfontosságú szerepet. A rakodási útvonalak kereszteződéseiben elhelyezett tükrök gyakran opálosodnak, a közlekedő anyagmozgató eszközöket, gyalogosokat nehezen látható alakok formájában láttatják. Mindezt aktív figyelmeztetés nélkül.

A Rite-Hite Safe-T Signal „okos” kereszteződés jelzőlámpa folyamatosan felügyeli a forgalmat, figyelemfelkeltő LED világítással jelzi a többi útvonal állapotát, megállási kötelezettséget. Így az esetleges balesetek, koccanások, korlát leszakadások könnyedén elkerülhetők.

Rugalmas ütközésvédelem 

qlm_asafe_hir_rugalmas utkozesvedelem.jpg
Az A-SAFE biztonságtechnikai megoldások alkalmazhatók fagytérben is
A másik hatékony biztonságtechnikai eszköz a rugalmas ütközésvédelem, amelynek köszönhetően megakadályozható, hogy a fémkorlátok kiszakadjanak a helyükről. A megfelelően kiválasztott A-SAFE rugalmas védelmek használatával a terhelés elnyelődik, nem sérül a targonca, nem deformálódik a védőkorlát, nincs padló sérülés. Emellett, a fagytérben is alkalmazható.

Rugalmas állványláb-védelem

A védelem nélkül hagyott, hagyományos fém védelemmel ellátott állványok esetében a targonca ütközésekor az állványláb roncsolódik, ami akár életveszélyes balesethez, az áru és a többi állványrész sérüléséhez is vezethet, amelynek komoly anyagi vonzata is van. Az A-SAFE rugalmas állványláb-védelemnek köszönhetően a terhelés elnyelődik, az állványláb, az áru és a targonca sérülése könnyedén elkerülhető.

Rite-Hite lebegő ütköző

A gumiból készült dokkoló ütközők akár 3 havonta cserére szorulnak, és az épület is könnyen sérülhet, ha ez elmarad.  Ezzel szemben a Rite-Hite lebegő ütközők ellenállnak több mint 16 t nyomásnak, robusztus acél burkolatukkal, öntött gumi belsejükkel 1 év alatt megtérülő, végleges megoldást jelenthetnek.

Innovatív magasságvédelem

Az A-SAFE biztonságtechnikai megoldások alkalmazhatók fagytérben is
Az A-SAFE biztonságtechnikai megoldások alkalmazhatók fagytérben is
A mennyezeti szerkezetek és egyéb, magasan elhelyezkedő értékek megfelelő védelem hiányában folyamatosan ki vannak téve a jármű általi ütközéseknek. Az A-SAFE magasságvédő megóvja a magasan lévő értékeket a mozgó járművek okozta sérülésektől, a károkozás megelőzése érdekében pedig fény- és hangjelzést bocsát ki. Könnyen és gyorsan telepíthető, felhasználható ajtókeretek, dokkoló állások, függő folyosók, galériák, csőrendszerek védelmére.

Egy optimálisan megtervezett raktár egy vállalkozás jövőjének kulcsa: megalapozza a biztonságos működést, és teret ad a fejlődésnek. A QLM professzionális szakértőkből álló csapata kiemelt figyelmet szentel arra, hogy partnerei megfelelő biztonságtechnikai rendszerrel és eszközökkel rendelkezzenek, javítsák a munkavégzés körülményeit, és így hatékonyabban dolgozzanak. A biztonságtechnikai megoldások gyorsan implementálhatók, és a logisztikán belül is hamar megtérülő beruházást jelentenek.

A hírben szereplő termékek
A-SAFE COLD STORAGE sorozat
 
A-SAFE COLD STORAGE biztonsági termékek

A RackGuard robusztus állványvédelmétől a PAS 13-nak megfelelő villavédelemig, oszlopokig, korlátokig és magassághatárolókig a COLD STORAGE sorozat nagy teljesítményű biztonsági termékek teljes választékát kínálja a nagyon alacsony hőmérsékleten történő alkalmazáshoz. Az A-SAFE COLD STORAGE termékeket kifejezetten fagyasztott élelmiszerek tárolására szolgáló helyiségekben és más kihívásokkal teli környezetben való felhasználásra tervezték.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Biztonsági jelek, forgalomirányító berendezések
Biztonsági jelek, forgalomirányító berendezések
Ládák, dobozok, raktártechnikai kiegészítők
Ládák, dobozok, raktártechnikai kiegészítők
Tartalékvilágítás, jelzőfények
Tartalékvilágítás, jelzőfények
Információs rendszerek
Információs rendszerek
Raktártechnika
Raktártechnika
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...