proidea.hu online termékinformációs katalógus

A VTS lehetővé teszi, hogy 2017-ben mindenkinek elérhető legyen a halk és gazdaságos EC motor


2017. február 06.

A VOLCANO termoventilátorok, valamint a WING légfüggönyök egyaránt kaphatók EC motorral

Sokat hallani a hatékonysági mutatókról és működési gazdaságosságról, valamint az új motor-megoldások jótékony hatásairól. Nézzük, hogyan újította meg termékpalettáját a VTS az EC motoros termoventilátoraival és légfüggönyeivel?
 
VOLCANO termoventilátor   WING légfüggöny

Mi is az az EC motor?

Az EC motor egy elektronikusan vezérelt (Electrical Control), új típusú motor-kialakítás. 3 fő tulajdonságával könnyen vált népszerűvé:
  • szénkefe-nélküli motor-konstrukció (így a leghalkabb és a legkisebb súrlódású megoldás a piacon)
  • direkt vezérelhető (sokkal hatékonyabb és pontosabb vezérlést tesz lehetővé)
  • nagy hatásfokú a működése (így akár 60%-os energia-megtakarítással is üzemelhet)
A motorok működésében sok elem vesz részt, és így az összhatásfok is ezen elemek hatékonyságának függvényében változik. A motor belső súrlódása például egy meghatározó tényező. A szénkefe az AC motorok esetén egy folyamatosan súrlódó elem, ennek megfelelően kevésbé hatékonyak és hangosabbak EC társaiknál. Fontos továbbá a vezérelhetőség. Az AC motorok esetében általában van egy külön doboz, amivel a fordulatszámot lehet állítani. Ez a doboz a működés során áramot vesz fel, felmelegszik, így nem olyan hatékony, mint a direkt-vezérelt EC motor. Mivel a motorokat általában nem maximális fokozaton, hanem az alatt használjuk, a vezérlési hatékonyság is fontosabbá válik. Az EC motor, kialakításából adódóan ekkor a leghatékonyabb. Töredék áramfelvétel mellett és sokkal csendesebb működés mellett adja le teljesítményét, így szerezve egyre nagyobb népszerűséget.
 
Mely VTS készülékek érhetőek el EC motorokkal?

Egyre fontosabb szempont a beruházásoknál a fenntarthatóság, az ökológiai lábnyom minimális szinten tartása, így a VTS minden készülékében elérhetővé tette az EC motorokat. A legkisebb VOLCANO Mini (3-20kW) és a legnagyobb VOLCANO VR3 (13-75kW) egyaránt megvásárolható EC motoros kivitelben, csakúgy, mint minden WING légfüggöny is.

Van további előnye is az EC motornak?

Az új típusú EC motor szinte korlátlan lehetőséget nyújt a vezérelhetőségben is. Lehet a megújult HMI VR EC vezérlővel automatikusan, csoportvezérelve több készüléket is azonos módon vezérelni. De hasonlóképp megoldható egy programozható termosztáttal mindegyik készülék egyéni, fokozatmentes szabályzása is.

Természetesen a fagyvédelem és a heti, továbbfejlesztett fűtési ciklusok mindkét megoldásban működőképesek. A már jól ismert HMI VR a megszokott lehetőségeket is magában rejti:
  • BMS épületfelügelet MODBUS-on keresztül
  • automatikus / manuális mód
  • fűtési (téli) / légkeringetési (nyári) módok
  • napi több fűtési ciklus
  • fűtési időn kívüli temperálás
  • fagyvédelem
Így az EC motorok nem csak egy jobb megoldást jelentenek a ventilátorok működtetésére, de lehetőségek tárházát is rejtik! A VTS lehetővé teszi, hogy 2017-ben mindenkinek elérhető legyen ez a halk és valóban gazdaságos megoldás a leghatékonyabb fűtéshez.
  VOLCANO termoventilátor EC motorral

A VTS VOLCANO termoventilátorok és WING légfüggönyök katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1146 Budapest, Hungária krt. 162. Hermina Business Tower B
Telefon: +36 1 436 0100
Fax: +36 1 439 1636
E-mail:
Web: www.vtsgroup.hu
Web: www.vtseuroheat.hu
Koós Sándor
EUROHEAT üzletágvezető +36 30 574 5873, +36 1 436 0100
   
   
   
   
Az 1989-ben, Lengyelországban bejegyzett VTS ma már 19 országban van jelen. A VTS a légkezelő berendezések egyik piacvezető gyártója.
Kulcsszavak:  VTS  EC  motor  EC-motoros  Volcano  termoventilátor  Wing  légfüggöny