A VTS lehetővé teszi, hogy 2017-ben mindenkinek elérhető legyen a halk és gazdaságos EC motor

A VOLCANO termoventilátorok, valamint a WING légfüggönyök egyaránt kaphatók EC motorral

Sokat hallani a hatékonysági mutatókról és működési gazdaságosságról, valamint az új motor-megoldások jótékony hatásairól. Nézzük, hogyan újította meg termékpalettáját a VTS az EC motoros termoventilátoraival és légfüggönyeivel?
 
Galéria
VOLCANO termoventilátor
Galéria
WING légfüggöny

Mi is az az EC motor?

Az EC motor egy elektronikusan vezérelt (Electrical Control), új típusú motor-kialakítás. 3 fő tulajdonságával könnyen vált népszerűvé:
  • szénkefe-nélküli motor-konstrukció (így a leghalkabb és a legkisebb súrlódású megoldás a piacon)
  • direkt vezérelhető (sokkal hatékonyabb és pontosabb vezérlést tesz lehetővé)
  • nagy hatásfokú a működése (így akár 60%-os energia-megtakarítással is üzemelhet)
A motorok működésében sok elem vesz részt, és így az összhatásfok is ezen elemek hatékonyságának függvényében változik. A motor belső súrlódása például egy meghatározó tényező. A szénkefe az AC motorok esetén egy folyamatosan súrlódó elem, ennek megfelelően kevésbé hatékonyak és hangosabbak EC társaiknál. Fontos továbbá a vezérelhetőség. Az AC motorok esetében általában van egy külön doboz, amivel a fordulatszámot lehet állítani. Ez a doboz a működés során áramot vesz fel, felmelegszik, így nem olyan hatékony, mint a direkt-vezérelt EC motor. Mivel a motorokat általában nem maximális fokozaton, hanem az alatt használjuk, a vezérlési hatékonyság is fontosabbá válik. Az EC motor, kialakításából adódóan ekkor a leghatékonyabb. Töredék áramfelvétel mellett és sokkal csendesebb működés mellett adja le teljesítményét, így szerezve egyre nagyobb népszerűséget.
 
Mely VTS készülékek érhetőek el EC motorokkal?

Egyre fontosabb szempont a beruházásoknál a fenntarthatóság, az ökológiai lábnyom minimális szinten tartása, így a VTS minden készülékében elérhetővé tette az EC motorokat. A legkisebb VOLCANO Mini (3-20kW) és a legnagyobb VOLCANO VR3 (13-75kW) egyaránt megvásárolható EC motoros kivitelben, csakúgy, mint minden WING légfüggöny is.

Van további előnye is az EC motornak?

Az új típusú EC motor szinte korlátlan lehetőséget nyújt a vezérelhetőségben is. Lehet a megújult HMI VR EC vezérlővel automatikusan, csoportvezérelve több készüléket is azonos módon vezérelni. De hasonlóképp megoldható egy programozható termosztáttal mindegyik készülék egyéni, fokozatmentes szabályzása is.

Természetesen a fagyvédelem és a heti, továbbfejlesztett fűtési ciklusok mindkét megoldásban működőképesek. A már jól ismert HMI VR a megszokott lehetőségeket is magában rejti:
  • BMS épületfelügelet MODBUS-on keresztül
  • automatikus / manuális mód
  • fűtési (téli) / légkeringetési (nyári) módok
  • napi több fűtési ciklus
  • fűtési időn kívüli temperálás
  • fagyvédelem
Így az EC motorok nem csak egy jobb megoldást jelentenek a ventilátorok működtetésére, de lehetőségek tárházát is rejtik! A VTS lehetővé teszi, hogy 2017-ben mindenkinek elérhető legyen ez a halk és valóban gazdaságos megoldás a leghatékonyabb fűtéshez.
Galéria
VOLCANO termoventilátor EC motorral

A VTS VOLCANO termoventilátorok és WING légfüggönyök katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

 
WING légfüggöny-család

A WING légfüggönyök a VTS 2016-ban megjelent újdonsága, melynek formáját repülőgépszárnyak ihlették. A vékony, letisztult és dinamikus külsővel rendelkező légfüggönyök új, hihetetlenül halk EC motorokkal, dupla soros vizes hőcserélővel, illetve elektromos fűtéssel rendelkeznek. Háromféle kivitel és méret érhető el: vízfűtéses, elektromos fűtéses és hőcserélő nélküli, illetve 1m, 1,5 m és 2 m-es hosszú változat. Tanusítványok a gyártói honlapon a "Vállalati tanusítványok" menüpont alatt érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
VOLCANO termoventilátorok

A VOLCANO termoventilátor a modern fűtésrendszerek szerves részét képezi, kiküszöbölve az elégtelen fűtés és negatív atmoszférikus hatás jelenségét. A VOLCANO termoventilátor ötvözi a legújabb technológiai megoldásokat és dizájnt a hatékonysággal. Az egyedi technológiai megoldások, mint a legújabb fejlesztésű ventilátor és megnövelt légszállítási tartomány, lehetővé teszik a VOLCANO VR számára, hogy a helység karakterének és légköbméterének legmegfelelőbb fűtési teljesítményt alkalmazza. Tanusítványok a gyártói honlapon a "Vállalati tanusítványok" menüpont alatt érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Termoventilátor és légfüggöny akció a VTS-től
Az EC motorral szerelt termékek csak 5%-kal kerülnek többe, mint az AC motorral szerelt társaik
Termoventilátor és légfüggöny akció a VTS-től

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...