Új fejlődési szakaszban az Autent Solutions

Új fejlődési szakaszban az Autent Solutions

Konszolidálódó piacokat és dinamikus fejlődést vár a 2023-tól több innovatív, csarnoküzemeltetéshez környezettudatos ipari épületgépészeti- és épületenergetikai megoldások szélesebb választékát kínáló Autent Solutions Kft. A portfólióbővítést zöldmezős beruházás és a szolgáltatási részleg optimalizált működését célzó cégátalakítások is megelőzték.

Ahogyan eddig is, az elkövetkező néhány év üzleti eredményeit – ha nem is kizárólag – jelentősen meghatározó gigaprojektek adják az Autent Solutions Kft. 2023-ban új alapokra helyezett fejlődésének gerincét. A főleg ipari létesítmények számára energiatakarékos gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat kínáló cég február végére 2,8 milliárd nettó megrendelésállománnyal rendelkezett. A hazai piac meghatározó szereplője 15 éves tevékenységének új szakaszához ért, amikor termék- és szolgáltatási portfóliójának megújításába kezdett. 

Új fejlődési szakaszban az Autent Solutions
Új fejlődési szakaszban az Autent Solutions

Az Autent Solutions Kft. folyamatosan bővülő kínálatának fő piacát a nagy ipari beruházások adják, de a gravitációs szellőzési, környezettudatos épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásai sokkal kisebb cégméretnél is a kifizetődő beruházások közé tartoznak. 

A jó időben történő portfólióbővítés biztosítja az elkövetkező évek, várakozásaink szerint hamarosan konszolidáló piacán a cég további fejlődését. Az elmúlt évek munkája beérett, a továbblépés a fejlődést biztosítja, amelyet a piac azonnal pozitívan vissza is igazolt. Eddigi népszerű műszaki megoldásainkat számos új, saját területén vezető márka magyarországi képviseletével egészítettük ki. Olyan cégekkel kezdtük meg az együttműködést, amelyek hozzánk hasonlóan az új piaci lehetőségekre kellően nyitottak, elég innovatívak, és a változásra mindig készen állnak. Folynak tárgyalások többek között az épületenergetikában hasznos zsalus szellőzők területén speciális igényekre is nyitott, rugalmas és projektorientált szolgáltatásokat nyújtó céggel” – mondta Csordás Zoltán, az Autent Solutions ügyvezető igazgatója hangsúlyozva, hogy az itthon képviselt megbízható, rugalmas projektorientált cégek körének bővítése még nem zárult le. „Fontos azonban kiemelni, hogy nem csupán műszaki megoldásaink körét, de csapatunkat is bővítjük. Egy területen pedig biztosan nem lesz változás és ez az ügyfeleink iránti elkötelezettségünk.” – folytatta a cég átalakulásával kapcsolatosan a cégvezető.

Csordás Zoltán, az Autent Solutions ügyvezető igazgatója
Csordás Zoltán, az Autent Solutions Kft. ügyvezető igazgatója

Zöldmezős beruházás és optimalizált cégműködés

A portfólióbővítést megelőzte az a piaci működés optimalizálását és a hatékonyság növelését célzó folyamat, amely során a karbantartási és javítási szolgáltatások a cégcsoporthoz tartozó Autent Hungária Kft. hatáskörébe kerültek. 

A 2023. év közepétől üzemkész, zöldmezős beruházásban a Hajdú-Bihar megyei, 1700 lelkes Zsákán épülő lemezmegmunkáló csarnok kapacitásait előre láthatólag a kelet-magyarországi régió nagy beruházásai fogják lekötni. Az energiafelhasználásának közel 50 %-át napelemes rendszerrel fedező, környezetbarát lemezmegmunkáló csarnok fontos szerepet tölt majd be a cég beszállítói pozíciójának javítása terén.

Új fejlődési szakaszban az Autent Solutions
Új fejlődési szakaszban az Autent Solutions

Háttérinformációk

A 15 éve alapított, 2022 szeptember 31-ig Colt Hungária Kft. néven működő Autent Solutions Kft. nemzetközi beszállítói között – a korábbi egyetlen helyett – idéntől olyan, magas minőséget és műszaki megoldásokat képviselő cégek szerepelnek, mint az 1829 óta létező német Hahn Lamellenfenster GmbH, a hőszigetelt lamellás szellőző feltalálója és a cseh AVAPS s.r.o., amely a tűzgátló és füstgátló megoldások egyik piacvezető gyártója Európában, vagy a több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező, mechanikus szellőztető rendszereket gyártó holland VentiNet B.V. De a 40 éves tapasztalattal rendelkező szintén holland Bovema International B.V.  ipari szellőztető, klímaszabályozó, légkezelő, és hő- és füstelvezető (RWA) rendszerei szintén elérhetők általa.

A mára 18 főt foglalkoztató Autent Solutions Kft. tehát minden értelemben szintet lépett úgy, hogy kínálatában továbbra is megtalálhatók a hő- és füstelvezetési rendszerek, a gravitációs napi szellőztető rendszerek, árnyékolástechnikai rendszerek és mindezek vezérlése. A tűzgátló szakaszolásokra, a gépi füstelvezetésre, a mélygarázsok átszellőztetésére, a hasadó-nyíló felületekre, bevilágító rendszerekre és fénybeeresztő rendszerekre is csak a legjobb megoldásokat kínálják. A gyártócsarnokokban az alkalmazottak megfelelő munkakörülményei és a munkagépek hőterhelésének csökkentésének biztosítására a fenti elemeket az adiabatikus hűtéssel tudják eredményesen kombinálni. Ez a rendszer magas hőterhelésű helyek igazán hatékony és költségkímélő kezelésére ad választ.

A hírben szereplő termékek
PV 200/220/250 S2 indukciós terelőventilátorok VN-Duct axiális légcsatornaventilátor kétfordulatú motorral VN-Plastic B műanyagházas centrifugális ventilátor VN-Roof AH axiális tetőventilátor
 
Ventinet ventilátorok
13 termék

A Ventispecial, ventilátorok teljes palettáját kínálja hő- és füstelvezetéshez, az EN12101-3:2015 szabvány szerint, valamint normál hőmérsékletre, két-fordulatú és EC-motorokkal. A Ventispecial 2003 óta foglalkozik indukciós ventilátorok fejlesztésével. A legelső prototípust kézzel készítették, és ez képezi az összes jelenleg piacon lévő indukciós ventilátor alapját.

13 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SMOKEbarrier ST textilanyagból készült fix füstkötény SMOKEbarrier SG üvegből készült fix füstkötény SMOKEbarrier AT textilanyagból készült mobil füstkötény SMOKEbarrier AT-E áteresztő textilanyagból készült mobil füstkötény
 
AVAPS tűzgátló függönyök és füstkötényfalak
6 termék

Az Autent Solutions Kft. olyan aktív határoló szerkezetekkel rendelkezik, amelyek tűzszakaszhatárokon kialakított nagy falnyílások, átjárók, akár konvejorpályák lezárásaira szolgálnak, továbbá egy adott tűzszakaszon belül az esetlegesen keletkezett forró füstgázok szétterülését akadályozzák meg. A cég partnere, a csehországi AVAPS, Európa egyik vezető tűzgátló függöny és füstkötényfal gyártó cége.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Firelock ARCH hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító nyílószárny Firelock MONO hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezet Firelock DUO hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezet
 
IPIC hő- és füstelvezető, napi szellőztető, bevilágító szerkezetek
3 termék

Az iPIC cég Firelock termékcsaládja gravitációs napi szellőztetésre, tűz esetén automatikus hő-és füstelvezetésre, valamint a természetes fény beengedésére lett kifejlesztve. Valamennyi berendezés rendelkezik az EN 12101-2 szabvány szerinti tanúsítvánnyal. Az egységek variálhatósága szinte bármilyen igényt kielégít.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Tairmo lamellás szellőző Tairmo Teleüveg lamellás szellőző S9-iVt-05 lamellás szellőző S9-iVt-05 Teleüveg lamellás szellőző
 
HAHN lamellás szellőzők
4 termék

A HAHN Lamellenfenster vállalat az 1950-es évek óta foglalkozik természetes szellőztetéssel, és a világon elsőként már 1981-ben kifejlesztette a hőszigetelt lamellás szellőzőt. Azóta a „HAHN lamella” trendteremtő lett a szellőzés területén, és egyben az innováció és a minőség záloga.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Bovema NKV-T nagy teljesítményű lamellás szellőző Bovema UNILAB nagy teljesítményű ipari időjárás-független (labirintus) szellőző Bovema MLS-N oldalfali zsalus szellőző Bovema NKV-G oldalfali zsalus szellőző
 
Bovema lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezések
6 termék

Több mint 40 éves tapasztalatával a hollandiai Bovema (Bovema International B.V.) az ipari klímamegoldások egyik legelismertebb szereplője. A Bovema az ipari szellőztetés, a klímaszabályozás, a légkezelés, valamint a hő- és füstelvezetés (RWA) specialistája. Kizárólagos magyarországi képviselőjeként az Autent Solutions Kft. elsősorban a gravitációs szellőztetéshez, valamint hő-és füstelvezetéshez ajánlja prémium minőségű zsalus szellőzőit. Egyedülálló a magyar piacon az NKV-TB nagy teljesítményű boltíves zsalus szellőző, amelyet kifejezetten folytonos, boltíves sáv-felülvilágítókba történő beépítésre terveztek, de ezen kívül minden természetes szellőztetéssel, illetve hő-és füstelvezetéssel kapcsolatos igényre van megfelelő megoldásunk.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions
Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions
A 2008 óta működő, hő- és füstelvezetési rendszerek, tűzgátló szerkezetek gyártásában és szerelésében a magyar piacon meghatározó szerepet betöltő Colt Hungária Kft. – 2022. október 1-jétől immáron Autent Solutions Kft. cégnévvel – lemezmegmunkáló üzemmel bővíti tevékenységét. A közel 200 millió forintos beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretéből megítélt 138 266 646 forintos támogatásával valósulhat meg, az 1700 fős Hajdú-Bihar megyei Zsákán.
Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions
Autent Solutions néven folytatja a Colt csapata
Autent Solutions néven folytatja a Colt csapata
A hazai piac meghatározó szereplője a gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat nyújtó Colt Hungária Kft. 14 év után Autent Solutions Kft. néven folytatja tevékenységét. A névváltozás hátterében a piacon kínált termék- és szolgáltatási portfólió jelentős megújítása áll.
Autent Solutions néven folytatja a Colt csapata
Colt Hungária Kft.: külön cégben a karbantartási szolgáltatás
A Colt Hungária Kft. külön cégbe szervezi át karbantartási szolgáltatását
Az Autent Hungária Kft. nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik a hő- és füstelvezető rendszerek karbantartása és szervizelése területén
A Colt Hungária Kft. külön cégbe szervezi át karbantartási szolgáltatását
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...