Így legyen a kerted álmaid oázisa

5+1 ok, amiért érdemes tájépítészt felfogadni átalakítás előtt

Így legyen a kerted álmaid oázisa
Így legyen a kerted álmaid oázisa

Mindenki arra vágyik, hogy otthona harmonikus és szép legyen, így a kertek átalakítása és tervezése is kiemelt szerepet kap. Az első lépések megtételénél azonban sokszor elakadunk, gyakran nem tudjuk hova forduljunk tanácsért, kitől kérjünk segítséget a tervezéshez és az elképzeléseink megvalósításához. Itt jönnek képbe a tájépítészek, akik szakértelmükkel, kreativitásukkal és tapasztalatukkal segíthetnek megvalósítani álmaink kertjét.

Az alábbi 5+1 indok alá is támasztja, hogy miért érdemes tájépítészt felfogadni, ha kertünk átalakítására vagy tervezésére kerül a sor.

1. Professzionális és kreatív megoldások
A tájépítészeknek a kertek tervezésében és átalakításában van a legjobb tapasztalatuk. Ismerik az egyes növények, burkolatok és formák egymáshoz való viszonyát, így olyan tervet készíthetnek nekünk, ami nem csak gyönyörű, de funkcionális is. Az általuk kínált kreatív megoldásokkal olyan kertet varázsolnak, amit egyedinek és a személyes stílusunknak megfelelőnek érzünk.

2. Költséghatékony
Egy tapasztalt tájépítész segítségével a kert átalakítása sokkal költséghatékonyabb lehet. Szakemberként pontosan tudják, hogy milyen anyagokat és növényeket érdemes választani, sőt, a kész terveket könnyebben a pénztárcánkhoz igazíthatják. Ráadásul előre megismerhetjük az egész folyamatot, annak minden rejtett és időközben felmerülő költségét. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem kell a folyamat közben kompromisszumot kötni a megálmodott kertünk minősége és szépsége rovására.

3. Időtakarékos 
A kert tervezése és átalakítása időigényes folyamat lehet, különösen, ha nincs megfelelő tapasztalatunk és tudásunk. Egy tájépítész azonban produktívan kezeli az egész folyamatot, így nekünk nem kell aggódni a részletek miatt. Ezáltal rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. És ami a legfontosabb, sokkal stresszmentesebb folyamatnak éljük meg az egész átalakítást.

4. Környezetvédelem és fenntarthatóság 
A tájépítészek remek javaslatokat adhatnak ahhoz, hogy lehet például árnyékosabb a kertünk, vagy hogy telepítsünk olyan növényeket, amelyeknek kevesebb víz kell. Így nem csak a teraszunkon töltött idő lesz kellemesebb, de a locsolásra sem kell több köbméter vizet feleslegesen elpazarolni. Ezekkel az intézkedésekkel és a fenntartható és környezetbarát anyagokkal segítenek nekünk csökkenteni a kertünk ökológiai lábnyomát, amivel mi is hozzájárulunk a környezetünk védelméhez.

5. Harmonikus és stresszmentes környezet
Egy gyönyörűen kialakított kert nem csak esztétikailag vonzó, de segít csökkenteni a stresszt és javítja a lelki egészségünket. A tájépítész segítségével létrehozott harmonikus kertben pihenhetünk, feltöltődhetünk és egy valódi természetközeli oázist teremthetünk otthonunkban.

+1. Tervezés akár egy kanapéról egy mobilalkalmazás segítségével 
A tájépítész sokszor szereti felmérni igényeinket, igyekszik jobban megismerni minket, az ízlésünket és a szokásainkat, hogy minél inkább a házhoz, a környezethez és az ízlésünkhöz passzoló kertet készítsen. Ebben nagy segítség, ha már nekünk is van némi elképzelésünk, milyen irányba indulnánk el. A Wienerberger Garden Visions mobilalkalmazással akár a kanapénk kényelméből megtervezhetjük álmaink kertjét, sőt, a vállalat díjmentes koncepciótervező szolgáltatásával lehetőség van burkolatkiosztási terv igénylésére. A tervek alapján pontos anyagszükségletet is kalkulálnak, megkönnyítve ezzel a vásárlást. Ez a modern technológiai megoldás egyedivé teszi a kerttervezést és elősegíti a jobb kommunikációt a tájépítész és a kert tulajdonosa között.

Összességében egy tájépítész bevonása a kertünk tervezésébe és átalakításába számos előnnyel jár. Professzionális tervezési megoldásokkal, költséghatékonysággal, időmegtakarítással és fenntartható környezettel segítenek létrehozni álmaink kertjét. A végeredmény pedig a lélek számára gyógyító hatású környezet és egy gyönyörű kert, amelyben örömünket leljük.

Ráadásként a Wienerberger által kínált mobilalkalmazás új dimenziót ad a kerttervezésnek, hogy könnyedén álmodhassuk meg és valósíthassuk meg oázisunkat.

A hírben szereplő termékek
Castello kerítésrendszer Rivago kerítésrendszer Bradstone Travero kerítésrendszer Flori rézsűkő
 
Semmelrock kerítésrendszerek, támfalak
5 termék

A kerítések és falazatok tökéletes keretet adnak házának. Privát szférát teremtenek és a kert felosztásában világos struktúrát biztosítanak. Alkalmasak a házhoz vezető utak, lépcsők oldalsó rögzítésére és falazott grill-, illetve ülőhelyek létrehozására is. A falazatok kisebb magasságbeli különbségek áthidalására is alkalmasak. Meredekebb lejtők esetében a zöld növényekkel beültetett támfal tökéletes rögzítést biztosít és lélegzetelállítóan szép látványt nyújt.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ASTI Colori lapok ASTI Natura lapok Bradstone Old Town lapok Bradstone Travero lapok
 
Semmelrock lapok
17 termék

Gazdag felületképzésű, exkluzív, pontosan megmunkált, fagyálló, színtartó és csúszásgátló burkolólapok különböző színekben. A lapok gyalogos forgalmú felületek burkolására alkalmasak, mint pl. teraszok, tetőteraszok, járdák.

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Appia antica Kombi térkő Appia antica Kombi antikolt térkő ASTI kombi térkő Behaton térkő - antracit
 
Semmelrock térkövek
16 termék

A feladattól és fantáziától függően a legkülönbözőbb építészeti környezettel harmonizáló gazdag szín-, forma- és felületválasztékú térkövek, gyalogos- vagy akár gépkocsiforgalmú terekhez.

16 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ASTI Eco térkő ECOgreen térkő Punto térkő Semmelrock gyeprácskő
 
Semmelrock ECO burkolatok, gyeprácskövek
4 termék

Az ECO burkolatok a ház körül bárhol használhatók – a műúttól a teraszon keresztül a kertben – köszönhetően sokszínű és változatos szín- és formaviláguknak. A különböző fektetési minták egyedi és kreatív építészeti megoldásokat rejtenek. Az egyenes élű, nagy formátumok tökéletesen megfelelnek a modern kor követelményeinek. A füvesíthető vagy díszkaviccsal feltölthető felületek természetes és harmonikus egységet alkotnak, amely megbízhatóan elszivárogtatja az esővizet is.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
AirPave Monaro porcelán lapok AirPave Panama porcelán lap
 
AirPave porcelán lapok
2 termék

Az exkluzív AirPave porcelán lap kollekció modern stílusával és mindössze 2 cm-es vastagságával elegáns könnyedséget biztosít kertjének, teraszának. A mutatós méretek és mintázatok, valamint a sokoldalú fektetési lehetőségek révén az AirPave lapok minden stílusirányzathoz illeszkednek, egyedi megjelenést kölcsönöznek. A légies porcelán lapok nagy és kis felületeken egyaránt jól mutatnak, így tetőteraszok, balkonok, loggiák burkolására is alkalmasak.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Semmelrock blokklépcső
 
Semmelrock lépcsők, szegélyek, paliszádok, folyókák

A lépcsők és szegélyek alkalmazása flexibilis és egyedi megoldásokat kínál. Használjon a füves területek, virágágyások és tavak elkerítésére szegélyeket vagy paliszádokat, így változatos kertképet kapunk és a fű is könnyebben vágható. A lépcsők a bejáratnál, illetve a terasz és a kert összekapcsolásánál alkalmazhatóak, elegánsan megoldva az átmenetet és a magasságbeli különbségeket.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Semmelrock GardenVisions mobilalkalmazás
GardenVisions mobilalkalmazás a Semmelrocktól
Tervezze meg egyszerűen kertjét, kocsibeállóját vagy teraszát
GardenVisions mobilalkalmazás a Semmelrocktól
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...