A Panasonic Aquarea egységei Passzívház Komponens tanúsítványt kaptak

A Panasonic Heating & Cooling Solutions bejelentette, hogy a rendkívül hatékony Aquarea All-in-One Compact és a Bi-Bloc hőszivattyúkat, valamint a hővisszanyerős szellőztető egységet jóváhagyott Passzívház Komponensnek minősítette a nagy tiszteletnek örvendő Passzívház Intézet (PHI).

A Panasonic Aquarea egységei Passzívház Komponens tanúsítványt kaptak
A Panasonic Aquarea egységei Passzívház Komponens tanúsítványt kaptak

A PHI egy független kutatóintézet, amely döntő szerepet játszott a passzívház koncepció kialakításában, mely alatt azokat az épületeket értjük, amelyek valóban energiahatékonyak, valamint egyszerre kényelmesek és megfizethetőek. Ez az egyetlen nemzetközileg elismert, teljesítményalapú energiaszabvány az építőiparban. A passzívház jelleg az épület energiahatékonyságának egy önkéntes irányelvét jelenti, amely a ház ökológiai lábnyomát hivatott csökkenteni. A koncepciónak köszönhetően rendkívül alacsony energiaigényű épületek jöhetnek létre, melyekhez kevés energiára van szükség a helyiségek fűtése vagy hűtése esetében.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a továbbfejlesztett Aquarea kínálatunk egységei ilyen jelentős tanúsítványt érdemeltek ki” – mondta Kozák Tamás, a Panasonic Heating and Cooling Solutions üzletág kelet európai vezetője, majd hozzátette: „Arra törekszünk, hogy olyan energiahatékony megoldásokat hozzunk létre, amelyek mindenki számára előnyökkel járnak, ugyanakkor magas szintű kényelmet is biztosítanak. A Passzívház Komponens tanúsítvány elnyerése fontos szerepet játszik abban a célkitűzésünkben, hogy közel nulla energiaigényű épületek (nZEB – nearly zero energy building) létrehozásához járulhassunk hozzá.”

A Panasonic Aquarea egységei Passzívház Komponens tanúsítványt kaptak
A Panasonic Aquarea egységei Passzívház Komponens tanúsítványt kaptak

A Panasonic levegő-víz hőszivattyúi és szellőztető egységei a rájuk jellemző nagy teljesítménynek, a kivételes kényelmet biztosító működésnek, és az alacsony energiaköltségnek köszönhetően kapták meg a tanúsítványt. Az innovatív Aquarea technológia a levegőben lévő hőenergiát a háztartásban alkalmazható meleggé alakítja, amivel a hagyományos kazánokhoz és elektromos fűtőberendezésekhez képest jelentősen csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és a környezetre mért terhelést. A Panasonic egyike annak a néhány vállalatnak, amelyek 3 kW névleges fűtőteljesítménnyel rendelkező hőszivattyú modelleket gyártanak, amit a legtöbb passzívház besorolású épület is használ, mivel nagy hatékonysággal működnek és lehetővé teszik az energia megtakarítását.

A Panasonic régóta úttörő szerepet játszik az energiahatékony fűtő- és hűtőegységek létrehozásában. Újabb és újabb innovatív megoldásainak fejlesztésében kulcsszerepet játszik a vállalat „Environmental Vision 2050” nevű környezetvédelmi stratégiája, melynek középpontjában a felhasznált energia mennyiségének csökkentése és a tiszta energia alkalmazása révén elért társadalmi hozzájárulás áll.

A passzívház komponensnek hitelesített modelleket itt találhatja meg: https://database.passivehouse.com

A hírben szereplő termékek
Aquarea J generációs All in One High Performance, egyfázisú, fűtő és hűtő hőszivattyú (R32) Aquarea H generációs All in One High Performance egyfázisú / háromfázisú fűtő és hűtő (R410A) Aquarea J generációs All in One Compact High Performance, egyfázisú, fűtő és hűtő hőszivattyú (R32) Aquarea H generációs All in One Compact High Performance, egyfázisú, fűtő és hűtő hőszivattyú (R410A)
 
Aquarea All in One hőszivattyú rendszer
7 termék

Az Aquarea All in One a Panasonic hűtő, fűtő és használati melegvíz előállítására alkalmas hőszivattyúja. A termékcsalád a nagy teljesítményű hővisszanyerő technológiát egy csúcsminőségű, rozsdamentes acél tartállyal kombinálja. A Panasonic kiváló kialakítással és nagy teljesítményű műszaki megoldásokkal biztosítja a kimagasló COP-érték elérését. Ez a kiemelkedően hatékony berendezés gyorsan és egyszerűen felszerelhető. A gyárilag felszerelt csöveknek köszönhetően a beszerelési idő akár 50%-kal csökkenthető. A berendezés alján elhelyezett csőcsatlakozások még egyszerűbbé teszik a beszerelést. A helytakarékos All in One stílusos megjelenésének köszönhetően a konyhába vagy a fürdőszobába is elhelyezhető. A termékhez a Smart Cloud biztosítja a távoli vezérlést.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Aquarea J generációs High Performance egyfázisú fűtő és hűtő split  – SDC (R32) Aquarea H generációs High Performance egyfázisú fűtő és hűtő split  – SDC (R410A) Aquarea H generációs High Performance egyfázisú / háromfázisú fűtő és hűtő split  – SDC (R410A) Aquarea H generációs T-CAP egyfázisú / háromfázisú fűtő és hűtő split – SXC (R410A)
 
Aquarea Split hőszivattyú rendszer
6 termék

A H generációs egyfázisú / háromfázisú split 3,2-16 kW-os kivitelben érhető el. E kis teljesítményű berendezéseket kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonokba tervezték. COP-értékük kiemelkedően jó: a 3,2 kW-os változat 5-ös COP-vel rendelkezik. Magas műszaki színvonaluknak és a fejlett vezérlésnek köszönhetően ezek a hőszivattyúk akár –7 és –15 °C-on is képesek nagy teljesítmény hatékony leadására. Az AQUAREA szoftverét kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonok igényeire optimalizálták a maximális energiahatékonyság eléréséhez. Az időjárás viszontagságaitól függetlenül az Aquarea akár –20 °C-on is üzemel. A kompakt kialakítású kültéri egység nagyon egyszerűen felszerelhető.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Hővisszanyerős szellőztető egység - PAW-A2W-VENTA-L
 
Hővisszanyerős szellőztető egység Aquarea rendszerekhez

A beépített forgódobos hővisszanyerős szellőtető egység az előre beprogramozott optimális szellőztető program segítségével az elhasznált levegőt a konyhán és a fürdőszobán keresztül szívva, egy kiépített légtechnikai hálózaton keresztül, a külső térbe juttatja. Eközben a beszívott friss kezeletlen levegőt az elszívott levegőben lévő energiával kezeli (felmelegíti vagy lehűti évszaktól és üzemmódtól függően). Ez a kezelt levegő a tartózkodási terekbe (nappali, szobák stb.) kerül befúvásra. A készülék hővisszanyerési hatásfoka 84%, mely nagyfokú energia megtakarítást tesz lehetővé.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...