Good design díjat nyertek az mmcité termékei

Good design díjat nyertek az mmcité termékei

2022-ben a Cuby pavilon és a Polys virágláda részesültek a tekintélyes elismerésben

Ennek a nívós díjnak a megszületése 1950-ben olyan, már akkor is híres tervezők ötlete volt, mint Eero Saarinen, valamint az Eames házaspár, Charles és Ray. Ez az elismerés máig megmaradt a minőségi dizájn legrégebbi és világszerte legelismertebb kitüntetésének, amit a 'The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design' az 'European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies' intézménnyel együttműködve ítélnek oda. A díjért pályázó résztvevők száma folyamatosan növekszik, a szervezők szerint 2022-ben rekord számú jelentkező volt.

A 2022-es évben a Cuby többfunkciós pavilon és a Polys variálható virágláda nyerték el a tekintélyes Good design díjat. A termékek tervezői: David Karásek, Viktor Šašinka és Michael Tomalik.

A termékek tervezői: David Karásek, Viktor Šašinka és Michael Tomalik
A termékek tervezői: David Karásek, Viktor Šašinka és Michael Tomalik
Tervezők: David Karásek, Viktor Šašinka és Michael Tomalik

Polys – rengeteg indok, egyetlen megoldás

A Polys virágláda a szerkezet változatosságnak köszönhetően széles körben felhasználható kül- és a beltérben egyaránt. "A növények különböző átmérőjű és magasságú hengeres edényekbe ültethetőek, amelyek szinte kinőnek az őket összekötő alaplemezből" – írja le a formatervező Michael Tomalik és hozzáteszi, "a növényzet az edényekkel együtt egyfajta élő egységgé, mikrotájjá válik, amelyben minden növénynek csak a többihez viszonyítva van értelme." David Karásek, akinek tervezői stúdiójában jött létre a termék hozzáteszi: "A Polys a kertészetben vagy az otthoni polcokon látott szabadon elrendezett virágcserepekből meríti az ihletet. Az ilyen elrendezéseket rendszerezi és átviszi ezt az esztétikát a közterületekre."

mmcité Polys virágláda
mmcité Polys virágláda

Mindenhol jó, de kültéren a Cuby-ban a legjobb

"Szeressünk kint lenni. Ez a mi mottónk és az alkotás célja" – mondta Viktor Šašinka tervező és a Cuby pavilon társszerzője. Dolgozni, tanulni, enni vagy csak pihenni. Ezekből az igényekből és a közterületek szeretetéből jött létre a Cuby. Térbe rajzolt kocka forma, ami a legsokszínűbb felhasználásra bárhol elhelyezhető. Az ellenálló és tartós szerkezet a korlátlan átalakulás alapja. A fával körülvett zárt cella elszigeteli a külvilágot, a lamellás fal egyetlen mozdulattal teljesen átlátszóvá teszi a rejtett teret. A pihenést a napozóágyak, az étkezést a padokkal kiegészített étkezőasztal, a kültéri irodát pedig a LED világítással és USB töltéssel ellátott étkezőasztal és pad biztosítja. A Cuby burkolatra vagy burkolat alá rögzítve, önállóan és több elemmel összekapcsolva is állhat. Hatékony megoldás a nyilvános térben nagyobb intimitás iránti igényre – és még sok minden másra.

mmcité Cuby többfunkciós kültéri pavilon
mmcité Cuby többfunkciós kültéri pavilon
A hírben szereplő termékek
Sinus faveremrács
 
mmcité faveremrácsok és virágládák

A Sinus kombinálja a faveremrácsot és az ülőalkalmatosságot. A kör és négyzet alakú változatban elérhető Arbottura favédő rács ideális választás úgy a történelmi, mint a teljesen modern helyszínekre. Az mmcité virágládák változatos megjelenésüknek és anyaghasználatuknak köszönhetően széles körű felhasználási lehetőségeket kínálnak kül-és beltéren egyaránt. Alkalmazásuk változatossá teszi a köztereket és bővítik az utcabútorok felhasználási lehetőségeit is.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
mmcité Cuby pavilon
 
mmcité pavilonok

Az mmcité pavilonok bármilyen közterületen ideálisan alkalmazható kültéri lefedések. Tartós és erős szerkezetek, melyek hosszú időn keresztül megőrzik eredeti megjelenésüket.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
mmcité polys virágládák
Új mmcité Polys virágládák
Kül- és beltérben elhelyezhető moduláris virágtartók
Új mmcité Polys virágládák
mmcité Cuby kültéri pavilon
mmcité Cuby kültéri pavilon
Nagyobb intimitás a nyilvános tereken
mmcité Cuby kültéri pavilon
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...