Értékmentő tippek a zavartalan nyári pihenés idejére

2014. július 23.

Hörmann és Árgus Security ötletek házunk alapvető védelme érdekében

A nyaralásig már a betörők is megállíthatatlanul visszaszámolnak, várva ezt az időszakot. Pihenésünk megkezdése előtt hajlamosak vagyunk minden apró teendőt cetlikre felírva ellenőrizni, nehogy valamit otthon hagyjunk. Azonban egy igen fontos dologra nagyon kevesen gondolunk: a házunk biztonságára, amely fontosabb bőröndünk tartalmánál is. Annak érdekében, hogy a nyaralás után ne érjen minket kellemetlen meglepetés, a Hörmann Hungária Kft. és az Árgus Security Kft. közösen kívánja felhívni a figyelmet házunk alapvető védelmi lehetőségeire.

Hallani ugyan humoros történeteket elfuserált, alkalmi betörőkről, akik ügyetlenségükkel hívják fel magukra a figyelmet, így leegyszerűsítve a hatóság munkáját. Azonban többségünk nem nevethet rajta, hiszen már átélte a profi behatolók hathatós ténykedését. Alapvető fontosságú tehát a megelőzés, amelyben utat mutat az Árgus Security - hazánk egyik vezető távfelügyeleti rendszerét működtető cége - és a Hörmann Hungária, amely a világ vezető garázskapu és bejárati ajtó gyártója.

"Hosszabb utazás előtt fontos pár apróságot szem előtt tartani. Érdemes ismerőst, barátot, szomszédot megkérni, hogy rendszeresen ürítse a postaládánkat, tekintve, hogy az abban felhalmozódó levelek és szórólapok egyfajta jelzések a betörők számára, hogy a lakás hosszabb ideje üresen áll" - mondta el az Árgus Security Kft. budapesti igazgatója Kiss Sándor, majd hozzátette: "A betörők számára az időtényező a legfontosabb szempont. Emiatt szó szerint értékeket menthet egy jó minőségű ajtó, amellyel perceket nyerhetünk, amíg megérkezik a segítség. A jó minőségű nyílászárók megléte mellett nyugodtabbá válhat a nyaralás is, hiszen azzal a tudattal helyezhetjük magunkat kényelembe, hogy mi mindent elkövettünk."
A szakemberek kiemelik, hogy a tudatosság a legfontosabb. Ahogy a nyaralást megtervezzük, úgy kell átgondolni azt is, hogy mindent megtettünk-e otthonunk védelme érdekében.

"Feltörhetetlen ajtó nincsen. Azonban megnehezíthetjük a betörők dolgát, minőségi nyílászárók alkalmazásával. A piacon számtalan ajtót kínálnak, amelyek bár nagyon kedvező árúak, azonban kevesebb, mint egy perc alatt feltörhetőek. Ellenben a minőségi társaik még a legprofibb betörőket is hosszú percekig feltartóztathatják. Hosszú távon pedig egyértelműen egy megbízható gyártó minőségi ajtaja, garázskapujának beszerzése, illetve a megfelelő riasztórendszer kiépítése kívánatos" - mondta Szujó László a Hörmann Hungária Kft., ügyvezetője.

A szakemberek figyelmeztetnek: nem csak a nyári időszakban, hanem egész évben gondolnunk kell otthonunk védelme mellett, telkünk és nyaralónk biztonságára is! Hazánkban ma az a tapasztalat, hogy sokan itt tárolják értékesebb műszaki cikkeiket, nem használt tárgyaikat. Azonban ezeknek az ingatlanoknak a védelme jelentősen elmarad a lakásokétól, elhagyatottságuk miatt még könnyebb célpontot kínálva az illetéktelen behatolóknak.

A Hörmann és az Árgus Security is egyetért abban, hogy a védelmi rendszerekre - legyen szó egy minőségi ajtóról, garázskapuról vagy riasztós távfelügyeleti rendszerről - ráfordított anyagi befektetés hosszú távra szól, amellyel bevehetetlen erődöt nem tudunk kialakítani, viszont jelentősen megnehezíthetjük a betörők dolgát. Így nem csak a nyaralás lesz gondtalan és pihentető, hanem a teljes évünk is.

A Hörmann garázskapukról és ajtókról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Termék
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
Web: www.hormann.hu
Szujó László
ügyvezető igazgató

Az építőipari piacon a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érték el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát.
Kulcsszavak:  Hörmann  Árgus  Security  garázskapu  riasztórendszer