BACHL Extrapor HL - Construma díjas lábazati hőszigetelés

BACHL Extrapor HL - Construma díjas lábazati hőszigetelés
BACHL Extrapor HL - Construma díjas lábazati hőszigetelés

Lábazatok hőszigetelésére a két leginkább alkalmazott termék az extrudált és a formahabosított expandált polisztirol (XPS/formEPS), köszönhetően minimális nedvességfelvételüknek és magas szilárdságuknak. A legtöbbször használt vasbeton lábazat vagy kőfal akár 10-szer rosszabb hőszigeteléssel bír, míg a tömör kisméretű téglák is 2-3-szor jobbak hőtechnikai értelemben. Azonos síkban lévő lábazati fal és homlokzati fal esetén számos esetben csak előreugró lábazattal teljesíthetők a 7/2006.-os TNM rendelet követelményértékei.
A helyzet még rosszabb, ha a homlokzatra korszerű, BACHL Extrapor grafitos EPS-t szeretnének beépíteni, hiszen az egyébként is jobb szigetelő képességű homlokzati falra hatványozottan kedvezőbb hővezetési tényezőjű termék kerül. További problémák vetődnek fel abban az esetben, ha kőburkolat kerül a lábazati falra, mely jelentős vastagággal bír, mert értelemszerűen szeretnénk elkerülni az előreugró lábazat nyújtotta szerkezetkárosító hatásokat.

A BACHL Extrapor HL több szempontból hiánypótló termék a piacon. Megőrzi a hagyományos fehér lábazati anyag minden kedvező műszaki tulajdonságát: nagy szilárdság, kis testsűrűség, egyszerű beépíthetőség, ráadásul mindez kisebb hővezetési tényezővel, így jobb hőszigetelő képességgel párosul. A grafitos EPS-t eddig leginkább a homlokzatszigetelések terén alkalmazták. De miért ne élvezhetnénk a fokozott védelmet a lábazatok szigetelésénél is?

A BACHL Extrapor HL nyomófeszültségének köszönhetően beépíthető a talajszint alatt 3 m mélységig. A kora reggeli és a késő esti nagymértékű hőingadozás hatására - hasonlóan a grafitos homlokzati hőszigeteléshez - a táblákban felhalmozódó feszültség a lapok felületről való leválásához vezethet. A BACHL Kft. nagy gondot fordít termékeinek folyamatos fejlesztésére, valamint a kivitelezések minél gördülékenyebbé, egyszerűbbé tételére. A BACHL Extrapor HL lemezek külső oldalán elhelyezett rácsszerű, feszültségmentesítő bemetszések sikeresen megakadályozzák a környezeti hatások által létrejövő feszültségeket, így alak- és deformációmentes konstrukció hozható létre. Speciális felületének további előnye, hogy kitűnő vakolattartást biztosít.

BACHL Extrapor HL lábazati hőszigetelés
BACHL Extrapor HL lábazati hőszigetelés

Fenti tulajdonságok alapján a BACHL Extrapor HL termék mind technikailag, mind energiatakarékosság tekintetében példaértékű hőszigetelő termék.

A hírben szereplő termékek
BACHL Extrapor HL lábazati és pincefal hőszigetelő lap
 
BACHL Extrapor HL lábazati és pincefal hőszigetelő lap

Lábazati falak hőszigetelése és épületszerkezetek hőhídmentes kialakítása. Új és régi épületek hőszigetelésére egyaránt alkalmazható.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Extra hővédelem grafitadalékkal a lábazaton is
Extra hővédelem grafitadalékkal a lábazaton is
A BACHL Extrapor HL a talajszint alatt 3 m mélységig beépíthető
Extra hővédelem grafitadalékkal a lábazaton is
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...